Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (788)

lamps 

všechny recenze uživatele

Vždycky je fajn pustit si film, před jehož zhlédnutím si říkáme, že už jsme viděli všechno a nic nás nemůže překvapit, ale on nám dá pořádnou ránu přes rypák a všechna naše očekávání vyfakuje a znásilní. Sausage Party je sice "novátorská" do takové míry, až to chvílemi vkusné není, a závěrečných deset minut bych nejraději vystřihl a smetl z povrchu zemského, ale jinak jsem se vesměs bavil tak královsky, že skoro všechny filmové parodie posledních deseti let odcházejí poraženy s análním kolíkem v jejich zadnici. Epizodní vyprávění založené na rozdělení hlavních hrdinů, přičemž jedna část je přímo konfrontována s hrozivým osudem potravin v lidském obydlí a druhá se tento osud snaží vypátrat putováním po obchodě, nabízí spoustu prostoru jak pro situační humor a poznávání opravdu důmyslně promyšleného světa obchodního domu, tak i pro rozvoj jednoduchého, ale dostatečně motivovaného příběhu, který veden na dvou liniích zkrátka nenudí. Je samozřejmě nasnadě přemýšlet o tom, jestli Seth Rogen má prostě hodně bujnou fantazii, nebo jestli vyrůstal v opravdovém městečku South Park, protože všechno to šoustání, prcání, vrzání, klátění a rejdění není pro udržení originality a atraktivity filmu absolutně nutné a chvílemi vyloženě škodí, ale palec nahoru definitivně převrací vyjma celkové fungující koncepce především jednotlivé nápady ohledně světa, hierarchie a nebo prostě vizuality potravin, které nepřestávaly překvapovat, a také úžasný původní dabing. Skutečně lepší než jsem si odvažoval doufat. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ono to je pro nás, dospělce až přespělce, jo? Zajímavé. Takhle prvoplánovitému nadužívání vulgarismů bych se smál tak max od jedenácti do šestnácti let svého věku, a to ještě pod podmínkou, že bych byl zhulený jako nutrie. Což jsem v té době byl, takže no problemo. Horší to je dnes kdy stačí, abych očuchal nějakého okolo jdoucího juvenilního rastafariánka a můj, dávnými léty nadužívání ztýraný mozek, okamžitě roztočí spirálu panických atak, paranoických záchvatů a astmatického sípání. Za střízliva, co se tetrahydrocannabinolu týče, jsem tedy nucen konstatovat, že na píču, tenhle flák. Slušný nápad s velkým potenciálem a několik vydařených parodických momentů rozhodně nepřemostí tupost, s jakou se přistupovalo k dialogům. Srovnání se South Parkem kulhá. Netvrdím, že čtyři ,,pinďouři vod Denveru" trefí každý přisprostlý joke s razancí a přesností cimrmanovského šrapnelu, ale po většinu z dvaceti let své existence se alespoň snaží. A tepou, často účinně a přesně. Sosič párty je při srovnání s nimi jen trapná deklamace pejorativních výrazů, a i v jejich výběru dosti neinvenční. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smrt a zohavení. Potraviny vydané na pospas Bohům v boji proti víře, která toliko let určovala jejich poslání... Kdo by řekl, že letní blockbusterovou sezónu potáhnou filmy od Setha Rogena a Simona Pegga (opravdu, letošní léto stálo na Star Treku a Sausage Party), ale díky bohu za to. Originalitu a kvalitu dokážou doručit už asi jen oni. Podařilo se vytvořit další klasiku. Bezskrupulózní animák plný nadávek a zvrhlých sexuálních odkazů, o smyslu víry a společenství, kamarádství i moderních vstazích. Nevídanou smršt nápadů (ne vždy plně využitých) s potenciálem pomalu na seriál, těch regálů je moc. Dokonale zmáknuté charaktery personifikující různé pohledy víry i skvělé vysvětlení konceptu náboženství sice trochu mizí ve snaze jít na ruku dnešní době, ale to poselství tam je. Výborné vtipy, povedené titulky. Těším se na nášup. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to jako South Park-vulgární ale zároveň inteligentní. Humor je fajn až na pár okamžiku (hlavní padouch je vaginální sprcha a každé druhé slovo které řekne má spojení s vagínou) a opravdu šílených je asi tak pět minut před koncem kde se stane něco na což jsem nebyl připraven ani já (Snad poprvé při filmu jsem si řekl, že už to bylo moc) Humor Setha Rogena mám ale celkem rád a proto jsem si to užil víc než jsem čekal. Film navíc nabídne i to co ani samotný South Park nenabídl. Otázka je jestli je to dobře nebo ne. Seth Rogen má nicméně v plánu Sausage Party 2 a spoustu dalších animáků pro dospělé. A když to dopadne nějak takhle....... proč ne. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak hrozné, jak jsem se obával, naopak. Scénář je obstojný, místy je to skutečně vtipné, má to super soundtrack a je na tom znát, že si s tím hromada lidí dala hodně práce. Především pak všichni herci, kteří namluvili animované postavy - dabing je u tohoto filmu vážně skvělý a patří dík distributorovi, že film uvádí do kin výhradně v původním znění s titulky. Místy se mi tam přesto vkrádala nuda a některé fóry mi tak úplně nesedly - snad proto, že nejsem vyloženě cílovka (tou jsou podle mě v první řadě teenageři, kteří ten film musí prostě milovat). V prudérní Americe asi může humor tohoto filmu u leckoho narazit (protože je samozřejmě "politicky nekorektní" ažaž a prdel si dělá ze všeho a ze všech), ale u domácího publika, které má tu laťku citlivosti vůči sexuálním narážkám apod. úplně někde jinde, bych se o negativní reakce ani komerční úspěch film nebál. Tenhle film na sebe podle mě v pohodě vydělá a nedivil bych se, kdyby za pár let vzniklo pokračování. Odpočinková záležitost na léto, která pobaví - nic víc, nic míň. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Jedna z hlavních postav se jmenuje Frank (Seth Rogen), což ovšem není jen jméno, ale také může jit o slangový výraz buď právě pro párek, nebo také pro mužské přirození. (kellne)
  • Film se odehrává 4. července, tedy na americký svátek Dne nezávislosti. (Maulincio)

Reklama

Reklama