Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film som naozaj čakal s veľkým napätím, pretože predchádzajúca Kocka bola naozaj zaujímavá. Bolo jasné, že originálnosť predchádzajúceho dielu, rozhodne nemôže prekonať, ale autori sa i tak mohli pokúsiť ísť ďalej a napríklad aj za hranice kocky. Takto sa tu opäť prebudí niekoľko uväznených obetí, ktoré sa pretĺkajú labyrintom a postupne umierajú. Z dômyselne "reálnych" vraždiacich nástrojov predchádzajúcej Kocky tu máme trikovo lepšie dômyselné vraždiace nástroje, ktoré však odporujú fyzikálnym zákonom. Už to nie je ten klasický horor, ale viac tu smerujeme do sci-fi. I tak si to drží vysokú úroveň a veľmi ma to bavilo. Skvelý nápad. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce už od začátku velké zklamání. Hovorovou mluvou bych řekl, že to byla debilní sračka, a že vůbec nechápu, že tak debilní sračku může někdo natočit jako pokračování hodně dobrýho a originálního filmu. Prostředí Krychle je sice sofistikovanější a rádoby víc cool, a samotná Krychle už není jen obyčejná krychle nýbrž Hyperkrychle, ale ta naprosto příšerná partička komiků uvnitř s ultradementními kecy a chováním film sráží na úroveň podřadnýho poloamatérskýho videobéčka. Mám rád béčka a blbost scénářů si většinou zvráceně vychutnávám, ale tohle mě vážně nebavilo. Které scénáristické ultrahovado probůh vymýšlelo ty postavy a hlavně dialogy? Samozřejmě pouze řečnická otázka, odpověď mě nezajímá. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, přidat do "původní" kostky paralelní prostor a čas je přece k ničemu, když ten další prostor a čas nehraje v příběhu skoro žádnou roli. Žádná situace se neopakuje v tom smyslu, že by se z ní postavy nějak poučily nebo ji využily ku prospěchu. Postavy se nikdy nezaobírají tím, proč vlastně lezou z místnosti do místnosti do místnosti. V prvním filmu měly důvod hledat cestu ven z fyzického bludiště, ale kam si myslely zdejší subjekty, že jdou? Co hledají? Jak to, že byl na všech hodinkách stejný čas? ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem viděl ze série Kostek uplne první a musím říct, že když to dávali na tom HBO vtý době tak mě to docela zaujalo, ale po shlednutí prvního dílu a po dalším shlednutí tohoto musím říct, že tohle se vážně nepovedlo.. absurdnost.. místama zajímavé, ale ten konec prostě zkazily.. místama to připomína tu japonskou sračku Ring.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se evidentně snažili překonat perfektní jedničku a být ještě bombastičtější a tak kombinovali, kombinovali, kombinovali, až to překombinovali a poslali celej film do kytek. Hrozná, obrovská nuda s rádoby bombastickými, digitálními triky a ještě bombastičtějšími kecy. Kostky naprosto nudné, pasti často směšné (hlavně ta rotující kostka byla dost k smíchu). Kdesi v první půlce jsem vzdal pokoušet se nějak sledovat děj a různé konspirační teorie (které mě u jedničky bavily až dokonce) a jen jsem to prostě dokoukal do konce, jak to skončí. A to možná bylo mé štěstí, protože samotný konec se mi hodně líbil a bude to asi to jediné, co mi z filmu zůstane v paměti. A to je dost málo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)

Reklama

Reklama