Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Tahle postapokalyptická zombie záležitost se dá připočítat k těm několika málo projektům z posledních let, které do jinak vyčpělého žánru přinášejí svěží vítr. Líbilo se mi zasazení do ledového prostředí, spokojený jsem byl i s podobou, do které se zombíci vyvinuli a hodila se i dramatická rodinná linka. Herci si odvedli své a představitelka holčičky potěšila jak zvládnutým herectvím, tak faktem, že nebyla protivná. Určitě by se dala najít spousta much jako jsou digitální efekty či noční, takřka neviditelné ataky, které, vzhledem k vlastnostem potvor, neměly opodstatnění. Ale mě to nijak zvlášť neotravovalo, takže Extiniction hodnotím jako milé překvapení. 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Se znechucením pozoruju, že se v poslední době můj oblíbený zombie žánr nějak plíživě senilizuje. Nedávno mě otrávila průserová Maggie s Arnoldem a teď mě zklamali i Španělé (kteří mě obvykle neklamou, ale naopak potěšují). Oproti Extinction mi i telenovelický a hnusným pathosem zasviněný seriál Walking Dead přijde jako náramně záživná, akční a dospělácká podívaná. Sledování jalových rozhovorů tatínka a jeho holčičky je totiž čistokrevné středoproudové filmové peklo, které by snad ani sám Špílberg nenatočil hnusněji. Navíc tatínek je naprostý mimoň, který místo toho, aby svou dcerku učil pořádně střílet nebo kráglovat zombíky mačetou, hustí do ní násobilku, blbec... Ani jejich soused Patrick nenapnil očekávání, která jsem do jeho postavy vkládal. A občasná akční podívaná je totálně domrvená neskutečně příšernou "FFkovou" ruční kamerou. Jedna hvězda za celkem dobré zombíky a druhá hubená a skomírající za našeptávače v Patrickově rádiu (škoda, že potenciál téhle dějové roviny zůstal neuspojivě nevyužit). Shrnutí - mizerná kamera, ubohé triky a prašivá melodramatičnost slabého scénáře. Jak by řekl klasik - nevermore! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

V porovnání s těmi ostatními komorními postapy má tohle aspoň funkční atmosféru a ačkoli to v postavách a nastalé události nejde bůhvíjak do hloubky, ten pomalý vývin děje mi tu docela seděl. Nejlíp to ale stejně funguje na začátku, protože prostředek se na dlouhou dobu zasekl na jednom místě a když už konečně došlo k nějakému posunu, doufal jsem, že to bude mít pořádný závěr a skutečně k něčemu vypjatému a akčnějšímu došlo - jenže se mi to líbilo jen do té chvíle, kdy režisér nevytáhl ten nejokoukanější zvrat se sebeobětováním (a nepíšu to jako spoiler, jelikož je to prostě něco, co už asi každý u tohohle očekává). Samozřejmě náležitě sentimentální podaný, jak jinak. A úplný závěr na mě taky moc nezapůsobil, protože oproti zbytku filmu přišel tak nějak nahonem. A využít ty silnější zombie se taky dalo víc. Takže asi tak, rozjezd to mělo skutečně solidní, ale ve finále z toho je jenom další průměrný horor. A jak moc je zapomenutelný mi ukáže až čas. 3* ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Nenávidím filmy o zoombie, infikovaných lidech měnících se ve zrůdy, o městech, které podléhají invazi, o rabování amerického Kauflandu. Kdo se sníží k režii něčeho takového, ten už je na samém dně své kariéry. Nenavratitelná ztráta času, ostuda španělské kinematografie, která si do filmu ještě navíc nacpe seriálem protekčního synka. ()

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou som asi pol hodinu pred filmom hral hru The Last of Us (PS4). Neviem či sa scenárista inšpiroval tou hrou ale veľa veci bola až nápadne podobná. Preto začnem superlatívmi, takže: perfektný dej a atmosféra, výborné charaktery, herecký výkony a hlavne malej Lu (Quinn McColgan) boli dokonalé aaaaaale samozrejme vždy je tam nejaké to ale. Tentokrát sa mi nepáčila tá prehnaná počítačová grafika, ktorá bola miestami až amatérska. No celkový dojem bol viac než dobrý k čomu prispelo aj očakávané zakončenie. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama