Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když by možná chtěl. Nabídku na "kšeft" dostává posléze od mladého gangstera Beckleyho na uskutečnění jeho již dávného snu a chtějí z toho oba vynechat šéfa zdejší bandy, který si již dlouhá léta dělá zálusk na obchody pana Farrauda.. Uloupit z banky větší sumu peněz a navíc americkým vojáků, to není legrace a proto je třeba dobrý promyšlený plán. Denis s Beckleym dávají dohromady malou skupinu, která celou akci provede, vše si pečlivě předpřipraví a provedou, avšak v pozadí je stále tvrdý šéf bandy Henri, který si zdaleka nechce nechat ujít příležitost okrást okradající... (LiVentura)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som si film nepamätal a bol som zvedavý, či má tú povestnú kvalitu šesťdesiatkových francúzskych kriminálok  s Gabinom, Delonom alebo Venturom alebo to priemerné hodnotenie, ktoré som mu dal pred takmer 15 rokmi bolo odôvodnené. A musím konštatovať, že bolo.  Nie je to ani zďaleka špičková kriminálka, ale produkt  scenáristu s bujnou fantáziou a hercov, ktorí sa tiež nevyznamenali. Aspoň viem na čom som. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Silné kriminální drama v typicky francouzském stylu s nezapomenutelným puncem osudovosti. Jean Gabin se svým dokonalým minimalismem a rezignovaným pohledem v závěrečné scéně mě dojal téměř k slzám. Nedoceněná perla, která má na to zařadit se po bok žánrových klasik Rififi či Osudového kruhu. 95%. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stará francouzská škola a Jean Gabin. Spojení ke kvalitní gangsterské krimi, kde nejsou tahounem akční scény jako dnes, ale silný příběh, pevná atmosféra a skvělé herecké výkony. 60. léta takovým snímkům přála a tak jich vzniklo bezpočet a díky za ně. Dnes zřejmě budou mít u mladší generace problém zaujmout, ale u těch starších určitě vyvolají vzpomínky. Jedná se o jednu z mnoha vynikajících klasik. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Málokdy si udělám čas na nějakou typickou francouzskou kriminálku ze starý školy. Od teď vím, jaká je škoda, že právě na takové filmy si čas neudělám. Slunce rošťáků je totiž plný příjemných fajnových herců, kteří maj k elegánům tehdejší doby hodně blízko. V dnešní době jsou takoví lidé prakticky k nesehnání. No a tihle elegáni se chystají ještě elegantněji vyloupit banku. Zajímavě, nápaditě a originálně. I když vyloupení banky je skoro v každý kriminálce. Slunce rošťáků má v sobě pořád něco víc. A může za to především atmosféra tehdejších francouzských filmů, která dělá hrozně moc a já se na ní hrozně rád koukám. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Výborným film z kategorie, která svého času glorifikovala řekněme "charakterní gaunery".Ani na okmažik jsem se nenudil.Různé typy padouchů, to byla pastva.A nádherné herectví pana Gabina přečnívalo vše ostatní.Vcelku jednoduchá zápletka, ale zpracovaná tak, že film lze označit za výborný.Hodnotím vysoko. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama