Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 2
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (442)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Populární komická postavička z Breaking Bad nabývá mnohem hlubší rozměr, dalších kapitol se dočká konflikt Salamancas X Los Pollos Hermanos, je to optimální kombinace nového a přímo prequelu BB. Závěr nebyl až tak úderný, tolik mě nebrala bratrská linie (naopak vysoce zábavný jsou scény s důchodci), obsahově se to dalo vejít do pěti sezon, ale kvalita je v celé délce velmi konzistentní, právnický prostředí zajímavý a prostě je to jedna velká Odenkirk show – divák předem ví, co je to za bezpáteřní zištný hovado, Saula přesto nejde nemít v oblibě. S01-06: 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalejší, víc hardcore než Breaking Bad. Seriál zkouší jak divákovu pozornost, tak trpělivost a věřím, že se najde hodně lidí, které tohle brutální slow-burn pojetí nebude bavit. Na druhou stranu, když on je to tak dokonalý mix silné scenáristiky, precizní režie, promyšlených kamerových kompozic a skvělého herectví... Gilligan dopiloval formu k dokonalosti a i když se po většinu stopáže "jen" budují postavy skrze zdánlivě nepodstatné scény plné malých drobností, je to jako celek tak dobrá filmařina, že to vůbec nevadí, ba naopak. Je jen škoda, že oproti Breaking Bad umí Better Call Saul šlápnout na plyn jen málokdy, ale o to silněji umí ve správných momentech diváka zasáhnout. Nic proti Bobu Odenkirkovi a jeho herectví, naopak, ale postava samotného Saula mě ve finále mírně zklamala. Ne že by byl Saul špatný, to vůbec. Akorát je přesně takový, jak by divák očekával a všichni okolo něj jsou tak výrazně zajímavější. Všemu vévodí skvělá Kim Wexler, která je krásnou ukázkou toho, jak psát atraktivní silné ženské postavy. Postupně se vrací ale i řada dobře známých (ne)milovaných charakterů z kartelu, jejichž příběh je tu dál rozvíjen, postupně se protíná s tím Saulovým a nakonec nenuceně zvolna navazuje na události Breaking Bad. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál táhne sympatická postava, která tak trochu vlastním přičiněním a tak trochu nepřízní osudu klouže po šikmé ploše. Gilligan je mistrem budování očekávání, neustále diváky provádí retrospektivami či výhledy do budoucna, nebo situacemi, kdy nelze poznat, co přesně postavy právě dělají, případně publikum naopak ví, kam se dostanou, ale neví jak. Vyzívá to pesimisticky. Better Call Saul možná nepůsobí tak okázale a nemá takový prvoplánový kritický osten jako jiné aktuálně vyzdvihované seriály , ale působí emočně. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Breaking Bad je i Better Call Saul špičkovým seriálem, kterému nechybí skvěle napsané postavy, výborné dialogy, úžasná kamera, lokace, střih,… a takto bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho. Popravdě se to nelehce popisuje a stejně jako v případě již zmiňovaného Breaking Bad je toto pro mě opravdu dechberoucí záležitost, kterou jsem si užil naplno. Každou sérií se to značně zlepšuje a poslední dvě jsou prostě fantastické! Nyní už jsou všechny linky uzavřeny, není co víc dodat a já… já ten svět prostě miluju. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek pomalejší, místy i nudný, ale skvělý konec pilotu. Zato druhý díl první série už do toho šel naplno a jsem zvědavej, kam se děj posune ve druhé a třetí sérii a kolik známých postav ještě potkáme...Právě druhá série nastavila laťku proklatě vysoko. troll! don´t feed him! :D :D Čím více se dějově Saul přibližuje k BB, tím více se vrací feeling a takový ten vyprávěcí tón o situacích, které by v jiné produkci mohly být nehorázně nudné. Ale nudným Better Call Saul ani náhodou není, dávno vyvrátil pochyby o zbytečném prequelu a krom snad černobílých scén ze začátku (až moc velká samohoňka) jsem hltal každý detail a kulišárnu, jež zase Saul vymyslí. Ne všechny díly byly pětihvězdičkové, ale kdy jindy dát plný počet než v momentu, kdy jsem se každý týden těšil na Netflixu na nový díl, což se mi bohužel stává méně a méně.                                                                                                                      Posun a o mnoho let dále : Šestá nálož a emocionální vyvrcholení. Černobílých dílů na mě bylo tentokrát už moc, leč v první polovině se jednalo o tu pravou Breaking Bad řežbu a neskutečně jsem si to užíval. Posledních několik dílů jsem už nakoukával s o dost menší vervou, ale bylo fakt hezké sledovat ono propojení dvou kultovní seriálů. Musím říct, že když jsem před těmi sedmi (!) lety začal sledovat Saula, vůbec by mě nenapadlo, kam to až vyeskaluje a těším se na další produkci zkušeného tvůrčího dua. ...9/10 ()

Galerie (1 471)

Zajímavosti (90)

  • Způsob, jakým Werner Ziegler (Rainer Bock) mluví německy, zatímco má kapuci přes hlavu, a poté mu Mike (Jonathan Banks) říká: „Mluv anglicky,“ je podobný tomu, jak Saul (Bob Odenkirk) mluví španělsky ke svým věznitelům, Waltovi (Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul), kteří nosí lyžařské masky, a Jesse mu říká, aby mluvil anglicky. (Petrmachovec)
  • Jimmy (Bob Odenkirk) v závere epizódy sleduje seriál Matlock (od r. 1986), podľa ktorého hlavnej postavy si modeluje svoj nový oblek. V nasledujúcej epizóde 5–0 (2015) ho už má na sebe, aj jeden z policajtov na stanici poznamená, že vyzerá ako Matlock (Andy Griffith). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bob Odenkirk znovu v akci

Bob Odenkirk znovu v akci

25.06.2024

Během covidové pandemie se mnoho úspěšných filmů neobjevilo. Každý zářez, který účetním filmových studií přinesl alespoň nějaké dolary, měl cenu zlata. I proto se rázem po premiéře akčního filmu… (více)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Reklama

Reklama