Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu nápadité a neotřelé FFko, na kterém jsem oceňoval hlavně to, že kameru (aspoň většinu času) nemá v ruce nějaký retardovaný dement, který s ní musí neustále třást a zoomovat a švenkovat a poskakovat u toho. Žádný hustý horror, ale slušný béčkový nízkorozpočtový thriller, měl jsem v ruce připraveny čtyři hvězdy. Ovšem bohužel se v závěru kamera už jen neustále třese a zoomuje a švenkuje a poskakuje a do toho furt někdo ječí a bliká, navíc děj se radikálně zdebilizuje, takže se mi celý film spolehlivě zprotivil a znudil mě a nebudu mít problém na něj do tří dnů úplně zapomenout. Tři za první dvě třetiny. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné vizuálne spracovanie (pre každého, kto nevidel napr. Odobrať z priateľov). Ľahký nadpriemer: relatívne sympatická hlavná hrdinka, spomínaná originálna „četová stránka veci“, občas znepokojivý krvavý výjav (je toho málo, ale to, čo tu je, stojí za to, je to intenzívne a naturalistické), nekompromisný koniec a viacero tvrďáckych nápadov. Za mínus by som označil rôzne dramaturgické naschvály od scenáristov, ktorí si evidentne radi uľahčujú robotu (takže v celom meste všetko rieši jeden jediný policajt a niečo zlé sa stane práve v tej sekunde, čo hrdinka na dve sekundy odvráti zrak od monitora) ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(96/2015) / Tak a po Cybernatural tu máme ďalší horor, ktorý začína obrazovkou operačného systému. The Den je rozhodne technicky o dva tri levely vyššie a na rozdiel od duchov je hrozba reálna. Parádne vystupňovanie napätie (a rovnako tak násilie) funguje. Po hustom závere celkom berem aj tú pragmatickú pointu. (7/10) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedené FFko, které bych obsahově a vesměs i kvalitativně přirovnal k Megan is missing. Prostředí filmu se zde docela svěže opírá o internetovou komunikaci a stalking, což se tvůrcům povedlo zpracovat jako found footage velice dobře a neotřele. Pozitivem budiž také jak nominálně, tak standardově vysoký body count, kde se na rozdíl od konkurence nemusíme protrápit 90 minutama kvůli jednomu ubezdušenýmu. Co mi přišlo místy hodně slabé, byla atmosféra, která hlavně ke konci dost pokulhávala, a taky absentující objasnění, které by si vzhledem k "záporákovi" film zasloužil. V subžánru FF to na 4* s přehledem stačí. 75% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ako tému svojej práce do školy si Elizabeth vyberie online chatovanie a správanie užívatelov na internete. Pracuje s pomocou nového systému The Den, ktorý používajú ludia z celého sveta. Dosť často ale zabúda na pravidlá bezpečnosti na internete, čo sa jej čoskoro stane osudným. - Po prvom zhliadnutí som dal päť hviezd, ale teraz hodnotenie trochu znížim, pretože to, že som tomu dal plnú, bolo dôsledkom toho, že som predtým ešte podobný horor nevidel. Medzičasom ale v Cyberploitation subžánri vznikli viaceré kúsky na velmi vysokej úrovni a preto The Den nepôsobil tak výnimočne. To ale nič nemení na tom, že ide o velmi dobrý horor. Melanie Papalia je v hlavnej úlohe výborná, mystérium okolo zla funguje a masky sú presne podla môjho vkusu. Na radu sa dostane aj riadna dávka krvi a ten všadeprítomný nepríjemný pocit z toho, aké indivíduá sa na internete skrývajú, vytvára dosť hustú atmosféru. Poteší aj krátka stopáž, kvôli ktorej som si to dnes vybral, a záverečné intenzívne a neočakávané rozuzlenie. + Bill Oberst Jr. + herečka z Smiley a Extraterrestrial + herečka z The Love Witch + herec z 13 Cameras + herec z Havenhurst ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V súbore, do ktorého si Elizabeth (Melanie Papalia) zapisuje vykonané videochaty, je zapísaná aj osoba z Českej republiky. (Marceloo)

Reklama

Reklama