Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (105)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dostanete-li se do jakékoli země vyznávající jiné náboženství než křesťanství, je to vždycky megacloumák. Mně osobně ty rozdíly vychytávat vždycky bavilo. Ovšem, pokud je to pracovní návštěva, je to jiné. V zemích "půlměsíce" čas běží podle úplně jiných měřítek a o věcech se rozhoduje často jinde než za jednacím stolem. Orientální despocie- to je oč tu běží. Jste sice nejlepší kandidát, ale vyberou jiného, jelikož má zábavnější manželku nebo zajímavější auťák. Tom Hanks se ocitá tak nějak ve filmu Ztraceno v překladu 2. Ztratil cestu životem a tohle mu mělo pomoct vyrovnat finance v rodinném rozpočtu. Pobyt v Arábii ale vypadá spíš jako jeden velký průser. Jako herec Hanks hraje jako o závod, jde mu to, ale přece jen příběh nemá potřebnou hloubku, je to film pro masy, příliš povrchní a zobecňující. Základním poselstvím je, že Saudové zase tak daleko k Američanům nemají, láska kvete v každém věku a nikdy není na nic pozdě. Víc ale ve filmu nehledejte, jelikož tam opravdu nic není. 70% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Od Toma Tykwera jsme byli vždy zvyklí na nadstandard, ale tohle je úplně obyčejný milý film, kterých třeba Lasse Hallström natočil už tucet. Pokud jste se těšili na střet kultur, tak je ho tu překvapivě málo a v druhé půlce je to už jen romance v exotických kulisách. S minimem úprav ve scénáři by to klidně mohlo být Lov lososů v Jemenu 2. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic, u čeho by se člověk popadal za břicho, ale to se asi od Tykwera ani nedalo čekat. Každopádně úsměv na tváři film vyloudit a udržet úplně v pohodě dokáže. Kulturní odlišnost je tu podaná lehkým nadhledem, o vyloženě komický prvek se tu stará užvaněný taxikář, přirozeně působí i rodinná linka hlavního hrdiny a dojde i na romantiku, která působí opravdově. No a i tady se ukazuje, že Číňani jsou fakt všude. Příjemné pokoukání. 75% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer ve své práci vlastně nikdy nic strašně nepokazil a přes obsazení velkého Toma Hankse zřejmě moc lidí tento snímek do kin nepřitáhl. Tak nějak proplul skoro bez povšimnutí a příznám se, že osobně jsem po shlédnutí traileru ani neměl zájem to nějak zvlášť vidět. Jenže jak to tak bývá, člověku se to nachomítne před nos a roztaje a proč vlastně ne. Toma mám rád, Tykwera taky :) a tenhle romantický pracovní výlet do exotických krajin jsem zakusil. Nakonec se mi stalo jako jen u pár kousků, že se svým způsobem do těch človíčků a jejich životů vhozených do neznáma zabouchnete. V titulcích chcete víc a víte, že už nedostanete. Velmi zdařilá práce, kterou ocení znalí v oboru, manželé cizokrajných žen a nebo prostě jen citlivé a vyzrálé povahy. Scéna pod mořskou hladinou je nezapomenutelná. Podceněný film. 80% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

1) Proč je ten film tak ošklivý? 2) Proč je ten příběh tak řídký? Je to tak divné, že jsem neustále hledal důvody, proč by to tak mohlo být uděláno schválně, ale nic mě nenapadá. Když si vezmu, že nejde o náhodný film na objednávku, ale něco, do čeho tvůrci investovali hodně času a energie a vydupali si to ze země, tak mi z toho jde úplně hlava kolem. Proč by chtěl někdo natočit tuhle ve všech ohledech horší kopii Ztraceno v překladu, říznutého povrchní komedií? ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Produkce byla odstartována finanční sbírkou v rámci projektu Kickstarter. (Terva)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Saudskej Arábii, tak prevažná časť natáčania sa odohrávala v Maroku a Egypte. Filmári však pracovali aj v spomínanej Saudskej Arábii (konkrétne v Rijáde), v nemeckej metropole Berlín či americkom Bostone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama