Reklama

Reklama

Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

claudel 

všechny recenze uživatele

Cake nabídnul Jennifer Anniston vynikající hereckou příležitost a ona ji využila na sto procent. Nejlepší výkon její kariéry, který prokázal, že vedle komediálních rolí umí střihnout i vážnější notu. Komorní, psychologické drama, které neomračuje akcí, zvraty nebo napětím, nýbrž sondou do života lidí, již si prošli osobní tragédií, s níž se nemusí do konce života vyrovnat. Já bych přece jen uvítal trochu více thrilleru, napětí a nějaký ten zvrat, ale respektuji, že to tvůrci uchovali v civilní a poklidné rovině. Po dlouhé době jsem zase viděl Sama Worthingtona, připadá mi, jako by zmizel z povrchu filmového. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem si po dlouhé době zreprízoval Dort, a hned potom jsem na něm zapálil pátou svíčku. Bez mučení se přiznávám, že jde z mé strany o hodnocení čistě subjektivní, protože kdyby tvůrci vybírali diváky do cílové skupiny, se mnou by udělali terno. Do emocí hlavní hrdinky jsem se dokázal vcítit dokonale, přestože máme každý jinou diagnózu, ale my mrzáci si holt rozumíme:-) Jennifer Aniston sehrála svou roli podle mého názoru parádně a já jsem se (na rozdíl od valné většiny diváků) po celou dobu bavil stejně dobře jako u akčního filmu. Tvůrci dokázali (pro mě překvapivě) potlačit patos a velmi správně vystihli, že se nám kriplům možná mnoha věcí nedostává, ale pořád nám zbývá náš sžíravý sarkasmus a těm šťastnějším z nás i cynismus. / Poučení: Nenacpávej se farmaky a dej si pokec s vačicí. ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí, znám Jennifer spíše z jejích komediálních rolí, ale přesto jsem věřil, že zvládne i dramatickou roli. A zvládla ji výborně. Nemám snad co vytknout. Její bolest, jak už fyzickou, tak i psychickou, jsem jí naprosto věřil. Výborná byla i Adriana Barraza a potěšily i vedlejší role jako Anna, Sam, Britt, Felicity a další. Povedené drama s pár vtípky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston podává překvapivě silný herecký výkon koncentrovaného fyzického i psychického utrpení, jež zvládá většinou důstojně. S jednou jedinou, ale dobře do filmu zapasovanou, scénou nekontrolovaného výbuchu emocí. Kdyby ji k tomu napsal někdo taky slušný scénář, bylo by na co se dívat. ____ Místo toho sledujeme bezúčelné bloumání a nepodložené zjevování se sebevražedkyně, která za živa patrně neměla pro Claire téměř žádný význam. Takže její role je hodně vachrlatá a moc mě nepřesvědčila, že má ve filmu vůbec co dělat - kromě jediného - dát aspoň bloudění hlavní hrdinky jakýs takýs důvod. Chabé. /31. 3. 15./ ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi, co tu jiní chválí - že více méně celý film nevíme, co se vlastně hrdince stalo a čí vinou. Na druhou stranu by film mohl sloužit jako instruktážní video, že za každou cynickou krávou se schovává příběh, který může (ale nemusí) její chování ospravedlnit. Důležité je však vyznění, že každá pomocná ruka se nachází na konci vlastní paže a každé léčení začíná v hlavě. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • V desiatej sérii časti 4 seriálu Priatelia s názvom O torte, objedná Rachel (Jennifer Aniston) pre dcéru tortu s čokoládovou polevou. Rovnakú dá urobiť vo filme Becky v jeho závere. (megajalec)

Reklama

Reklama