Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku... (Indigo Film)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (270)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem to zvládl dokoukat bez újem na psychickém zdraví, ale měl jsem místy co dělat. Očekával jsem, že děj bude pojednávat o klasické osobnostní nápravě, kdy se rozmazlená a nevychovaná hrdinka proti své vůli vydává do úplně jiného (vesničního) světa, aby v něm tak nějak nalezla sama sebe. Bohužel k této nápravě nedochází pozvolně, hlavní představitelka se dobrou většinu filmu chová jako nesnesitelná kravka a já jen marně čekal, kdy konečně padne na hubu a dočká se aspoň ponížení ze strany vidláků - nic takového se nestalo, místo toho téměř ze dne na den změnila názor na vše okolo. Chápu, že už psychologicky tohle pramení ze špatné výchovy a že i z dobrého člověka může být rozmazlený spratek, který ve svých kritických letech prostě jen neví, jak se chovat. Ale film tohle uchopil příliš nešťastně. Stejně tak pohled na vesnici vše příliš zjednodušoval, parodoval a přijde mi, že typické české vesničany akorát tak ponížil - tady ovšem zase nemůžu mluvit s naprostou jistotou, sám jsem městským dítětem a vesnice jsou pro mě úplně odlišným světem, kterému tolik nerozumím (nebýt mých kámošů, díky kterým jsem aspoň ochutnal kus maloměstské povahy a pohostinnosti). Celkově se zde řeší několik osudů, jsou tu i náznaky dost plytkých a nerozkreslených záporáků a ani jakákoliv romance není úplně dotažená. Prostě kdyby tohle byl typický kýčovitý film s posláním, jaké natáčí třeba naši američtí kolegové, věřím, že by zafungoval úplně jinak. Tohle byl typický český paskvil, který se svým vizuálním vzezřením a pojetím pokusil cílit hlavně na mládež, resp. především na mladé, internetem vychovávané děvy, které se s hlavní hrdinkou jistě snadno ztotožní. Pro běžného diváka, či filmového fanouška, je to spíš hrana utrpení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To to je takmer žumpa českej kinematografie. Bez príbehu, bez scenára, nevtipné až to bolí. Stačí si pozrieť herecké esá, ktoré sa v tomto snímku mihnú a nechápete, či to myslia vážne. Zo Slovenska pozvaná Elena Vacvalová, to je vrchol kastingového amatérstva. Kadeřávková by nebola herečkou ani v divadle pre mentálne postihnutých. O Hrachovcovej výkone hovorí už jej meno. Stačí, aby sa objavila na plátne dve sekundy a dostanete záchvat plynatosti. ()

Reklama

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Anna Kadeřávková je zkrátka exkluzivní zbožíčko, o tom žádná. Ostatně už v klipu Čechomoru byla kouzelná. Ale tady navíc dokázala, že umí zahrát stejně dobře hodnou holku jako otravnou rozmazlenou fiflenku. Bohužel na celý film to nevystačí a ani ty náznaky komedie jsem nikde nenašel, tak šup s tim do průměru. Ne do čistého průměru, ty do očí a uší práskající reklamy a účast Dominiky Myslivcové (kterou jsem nejdřív považoval za Pornellu Kaprovou což je podobná sorta), jo ta to zabila definitivně. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ale ako, ono to nebolo zlé. Pekná blondska príde na dedinu, kde si všetko fotí, natáča, dáva to na net a odmieta sa adaptovať. Samozrejme, časom sa poddá, ale do vtedy je tam pár vtipných momentov, niekoľko hádok a podobne. Mne to prišlo ako celkom podarený počin, či už obsadením ( prečo mala Myslivcová len také šteky?? ) výpravou ( New Holland ) a tou takou dedinskou atmosférou, z ktorej sa síce dalo vyťažiť aj viac. Dejovo to není žiadny zázrak a šablóna jak sviňa, ale zase sa to ani na nič nehrá a nesnaží sa to dostať do inej roviny ako by mal. A je to aj také zrkadlo spoločnosti, no čo si budeme nahovárať. Uvidíme, ako to zaboduje ( a či vôbec) na Levoch. Objektívne by to bolo menej, ale som zaťažený na blondsky a Petra "Saxána" Černocká si u mňa napravila reputáciu. 3 z 5 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když dávali film v kinech tak jsem usoudil, že nějaký starosti modní bloggerky mě můžou leda tak políbit prdel, ale film jsem si předepsal na TV Prima a musím říct, že z hlediska námětu jsem se svým usdukem střelil vedle, protože mě rozhodně nepřijde špatný. Možná je škoda, že scénaristi si uloupli přilíš dlouhý časový období a tak lecos museli odvyprávět ve zkratce, ale za nejlepší slabinu filmu považuju hudbu, která z většiny emotivních scén dělá naprostou telenovelu, tento fakt srážel Andílka v mém podvědomí k lacinosti mnohem víc než menší rozpočet filmu. Naštěstí hudba nehrála všude a tak třeba scéna v sadu s Mirkem Vladykou, ale i některé další scény jsou velmi dobré. Nejvydařenější složkou filmu je casting, tedy když nepočítám Adama Mišíka, to je opravdu záser roku. Bohu dík hlavní roli tam nemá Adam nýbrž Anna Kadeřábková a to je pro změnu největší překvapení roku, skvělý herecký výkon, když měla být na facku, byla na facku, když měla být fajn, byla fajn. Její herecký projev táhne film směrem nahoru. Andílek má v sobě příjemnou venkovní atmosféru, která na rozdíl od české filmové publicistiky rozhodně není tuzemským dnem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Adam Mišík (Tomáš) se kvůli roli musel naučit řídit traktor. (ČSFD)
  • Pavel Řezníček (Jakub) při přípravě na závod traktorů málem narazil do stromu. [Zdroj: cervenykoberec.cz] (SONY_)
  • Anna Kadeřávková (Viktorie) na své instagramovém účtu prozradila, že během natáčení byla nemocná a některé scény natáčela v horečkách. [Zdroj: cervenykoberec.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama