Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// KarelR je rychlík, ale dojel jsem těsně za ním a tak ho můžu víceméně s klidem podepsat. Drew Goddard opravdu udělal pro Daredevila to samé, co Chris Nolan pro Batmana a druhá série je prvotřídní komiksovou prací po všech stránkách. Postavy jsou plnokrevné, staráte se o ně, mají komplexní vývoj po celou sérii, zápletka se košatí, špičkové akční scény nikdy nekončí a rámování spolu s obrazovou kompozicí snad nikdy nebylo lepší. Po formální stránce naprostá nádhera. Příběh sice někdy během třetí čtvrtiny ztratí na chvíli tempo, ale ve finále ho opět nabere a nakonec tak nevadí ani slabší návrat jedné z ústředních postav, dokonce nevadí ani opakující se kulisy toho malého světa, kterým Hell's Kitchen bezpochyby je, ve finále to všechno stojí za to. Výsledek se musí zažít, osobně bych ho srovnal dejme tomu třeba s takovým koncem vašeho oblíbeného porna, ale to ať si každý rozhodne sám. Důležité je, že to klaplo. Druhá série potvrdila, o čem jsem byl víceméně přesvědčený už po té první - a totiž, že Marvel Cinematic Universe pod Netflixem žije svým vlastním životem a hořká pravda je, že ten je díky Daredevilovi SAKRA moc zajímavější, než ten který nám servíruje jeho aktuální filmová odnož. 10/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta krve, bitek, přestřelek a úžasných postav. 2. série se oproti té první zbavila zbytečných natahovacích scén a seriál tak působí více svižněji a v každé epizodě se něco stane. Hlavní záporák Punisher mi upřímně sedl více jak Fisk v předešlé sérii. Kolem a kolem se jedná o zlepšení už tak úžasného seriálu, jehož styl se už v dnešních marvel seriálech nenosí. PS: Pokud se rozhodnete po 2. sérii s Daredevilem pokračovat, doporučuji Vám nejdřív zkouknout The Defenders, které je mj. volným pokračováním právě 2. série Daredevila, a až pak přejít na Season 3. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drew Goddard by měl v titulkách mít upravené příjmení tak, že by se mu umazaly poslední čtyři písmena. Protože pro Daredevila je prostě božskou volbou. Asi není bez zajímavosti, že Drew měl původně režírovat Marťana, ale vzdal se toho, aby mohl natočit první dvě epizody první řady Daredevila, a v podstatě se proměnit v tvůrce seriálu. Daredevil měl v první řadě všechno, co mohl mít jakožto experiment, který ukázal, že dospělé a temné komiksárny dokážou bavit i v televizním seriálovém hávu. Druhá řada je příběhově - řekněme si to upřímně - mnohem slabší než první, hlavně ve svém třetím aktu ztrácí dech (takže k čemu byla ta ohromná díra? Proč jsme dva akty sledovali Punisherův proces, když ve třetím nemá absolutně žádné vyznění? Atd.), na druhou stranu překonává první v několika jiných ohledech - kamera je naprosto brilantní (hlavně v prvních epizodách), Punisherův charakterový ark je bezdyšně skvělý, choreografie je ještě lepší než v první řadě, a často opomíjený střih a střih zvuku si imho mohou podat ruku s největšími filmovými spektákly. Zkrátka jen zamrzí to, že po naprosto nadupané první třetině přichází útlum a zakolísání hlavně v poslední třetině (byť Kingpin prostě musí potěšit!) a naprosto zbytečný cliffhanger do třetí řady. A upřímně, Punisher musí dostat Goddardovu péči a vlastní sérii, Jon Bernthal - ač jsem tomu nevěřil - je naprosto perfektní Punisher! ^_^ ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejostřílenější právník se vrátil se svou bohužel nejnudnější linkou, kdy se na úkor jeho předchozího řádění seriál snažil na sílu věnovat postavě Elektry a hlavně Bernthalova Punishera. Ten jej sice ztvárnil skvěle, čekal jsem od akčního seriálu ale úplně jiný vývoj. Navzdory tomu se ale dostavilo mnoho silných epizod a konečný průměr byl zase zahnán. [viděno na Netflixu] ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je snad ve všem lepší než ta předchozí. Je dějově rozmáchlejší a poutavější, temnější, vyhrocenější a hlavně brutálnější! Takto explicitní zobrazení násilí v superhrdinském filmu/seriálu se jen tak nevidí (scény mučení, střelba brokovnicí do hlavy, bodnutí nožem do rozkroku, řezání a sekání různých částí těla atd.). Vlastně to má asi jen jednu větší "chybu". Hlavní hvězdou tu tentokrát není titulní postava, ale naprosto famózní Punisher! V žádném z dosavadních "punisherovských" filmů nebyl tenhle (anti)hrdina tak drsný, nelítostný (někdy až sadistický), morálně nejednoznačný a démonický, jako právě zde. Jeho vlastního seriálu se už teď nemůžu dočkat... 90 % ()

Galerie (187)

Zajímavosti (24)

  • Punisher (Jon Bernthal) čelí možnému trestu smrti v Delaware. 2. srpna 2016, asi pět měsíců po uvedení 2. sezóny, byl trest smrti v Delaware považován za protiústavní. (Epistemolog)
  • Podstatná část epizody s Daredevilem (Charlie Cox) a Punisherem (Jon Bernthal) na střeše je silně inspirována komiksem „Punisher: Welcome Back Frank #3“. V komiksu je Daredevil také připoután Punisherem na střeše a je donucen si vybrat: zastřelit Punishera, nebo nechat Punishera zabít. Na rozdíl od seriálu, kde si Daredevil nevybere a místo toho řetězy přestřelí, v komiksu po Punisherovi opravdu vystřelí. To mu však bylo k ničemu, protože zbraň byla prázdná a Punisher mu na to odvětil: „Zabíjení nech na mně.“ (Knowho)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno