Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak trošku kopírka skvělé Cely, ale méně nápaditá po všech stránkách. Film má jeden velký problém, byť se snaží tvářit jako horor, tak se mu nedaří absolutně navodit atmosféru, napětí a jakýkoli hororový prvek. Díky skvělému Eckhartovi, hudbě jsou momenty, které drží diváka, aby nezíval. Úmorných dialogů je až přespříliš a logických nesmyslů, nahodilostí jak by smet. Veškerá akce mi do filmu vůbec neseděla a úplně míjí tento žánr. Od závěru dostanete přesně to, co už v půlce očekáváte. Po filmu jsem přemýšlel, co vedlo Eckharta přimělo vzít tuto roli......4/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Incarnate se sice tváří netradičně, ale vlastně je to jen mix vymítacích hororů a Cely. Na druhou stranu nic proti tomu, protože i přes slušnou řádku klišé to působilo celkem neokoukaně. Fanoušci exorcismů si sice na své moc nepřijdou, ale mě se ty vstupy do mysli oběti líbily a docela mi to sedlo i herecky. Sice moc nechápu, čím si tenhle film zasloužil kino, ale v zásadě je to celkem příjemná jednohubka. 60% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Inkarnace“ je na první pohled originální pohled na vymítačský žánr, ale při sledování se postupně ukáže, že to nové je skutečně jen málo, protože se jede podle klasické kostry. Nakonec v tom nic moc nového není a finále filmu to úplně zabíjí. Všechno, co na tom mohlo být dobré, je najednou pryč a není moc o co stát. Mně se snímek Inkarnace“ prostě nelíbil. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Inkarnace není průser, ale není to ani horor. Je to spíš béčkovej thriller obsazenej známými tvářemi, na kterej se dobře kouká, je krátkej a rychle odsýpá, a tak ani nemá prostor diváka nudit - ba možná naopak. Zajímavá myšlenka kompenzuje podivný scénář, který lépe být natočen ani nemohl. Pár slušných zvratů včetně zajímavě překombinovaného WTF konce zvedá laťku hnedka o trochu výš. A když vás celý film provází "SAIL" od AWOLNATION, je to příjemný. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Inkarnace je odvarem ze všech možných i nemožných populárních hororů a thrillerů na podobné téma. Brad Peyton ovšem nezvládá ani vytvořit alespoň trochu děsivou atmosféru ani odvyprávět modernizovaný příběh vymítání démonů. Nenapadá mě jediný důvod, proč tuhle podprůměrnou a nezáživnou podívanou vůbec doporučit. [40%] ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama