Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (175)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Všichni stárnou a není to nic příjemného. I génius jako Sherlock musí zestárnout a já chápu, že se na to ne zrovna snadno kouká, protože v našich myslích je to stále mladý muž s bystrou myslí a břitkým úsudkem. Pokud nechcete detektivní ikonu vidět, jak ji pomalu požírá senilita, nemá smysl si tento film pouštět, ale pokud chcete vidět jisté smíření s nadměrnou inteligencí a s životem, který přinesla, možná to zase tak špatná volba není. Jestliže máte odpor ke stáří, tenhle film vás znechutí. Já měla to štěstí senilního Shrelocka potkat již knižně v titulu Konečné řešení, ale tohle filmové řešení je mnohem lepší. Protože tu samotu má s kým sdílet. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Chce to poriadnu dávku trpezlivosti, aby si človek uvedomil nakoľko je to kvalitne natočený, ale predovšetkým a nadovšetko NAPÍSANÝ film. Našťastie som si ho pustil zrovna v tomto svojom trpezlivom móde. A dotkol sa ma. Aj keď nemám nič proti uleteným výplachom Guya Ritchieho (vlastne si na nich dosť fičím...), toto je ako taký "pohľad za oponu" postavy, s ktorou sme sa ochotne a radi stotožňovali v neskutočnom kvante variácií. Ďalším recyklátom sa vôbec nebránim, ale inakosť aj keď na úkor zábavnosti som vskutku uvítal. Aj napriek celý čas prítomnej melanchólie vyvierajúcej najmä z McKellenovho uvedomelého a skúseného herectva. Pretože pri filme som vždy radšej všetko len nie smutný. Modré hodnotenie plne chápem, možno by som s ním aj súhlasil... Keby som to vzhliadol v iný deň a inom rozpoložení. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na poslední případ Sherlocka Holmese, ale dostal jsem jen stařecké rozjímání, ve kterém se hlavní hrdina víc než čemukoliv jinému věnuje včelám a sem tam nějaké nudné vzpomínce. Ian McKellen je sice jistota, která nikdy nezklame, ale v tomto případě mě ani on nedonutil, abych vydržel do konce. Pro mě zatím jednoznačně zklamání roku. A možná nejen roku. 15% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

The Really Last True Cases of Great Detective Sherlock Holmes. Maybe. Maybe not. ~~~ Sherlock, třiadevadesátiletý stařík na anglickém venkově v rukou své hospodyně a jejího syna, bojujíc s pamětí a snažíc se přijít na to, čím tak významný byl jeho poslední případ, že ho dovedl až sem. A diváka díky tomu přivádí postupně ještě k zdánlivě nesouvisejícímu Japonsku a možná ani to nebude možná tím posledním. Ian v šestasedmdesáti nakopává Ritchieho a Downeyho akční mizérii zadek zádumčivým senilním Holmesem na sklonku jeho dní a slávy. ()

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Ian McKellen. Osobnost, charakter, gentleman. Vždy jsem ho považoval za jednoho z nejlepších herců. Tady mi to v roli pana Holmese, která mu neuvěřitelně sedla, dokázal. Krásně propracovaný charakter postav, který předbíhá skvělý scénář. Mezi plusy patří i hudba, která se krásně spojila s posledními scénami. Také náznak pár komických situací nebyl úplně nazmar, některé se i povedly. Mezi mínusy ale považuji celou situaci s Japonskem. U těchto scén jsem se jako u jediných v celém filmu, vcelku nudil. Přišly mi zbytečné. To je ale snad jediný mínus. Na to, že je McKellenovi "pouhých" 76 let, roli o skoro 20 let staršího, senilního starce, zahrál excelentně. 19. 10. 2015 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně v Sussexu a Londýně. (Adusa68)

Reklama

Reklama