Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (175)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mr. Holmes je poetický film o stáří, odpuštění, ješitnosti, sobeckosti, o včelách a - o Sherlocku Holmesovi. Myslím, že děj není nikterak složitý a nedá se v něm ztratit. Dějová linka je jediná a prostřednictvím Holmesových vzpomínek se všechno vysvětluje, proplétá a komplikuje. I přes ten perfektní konec mi ale ve filmu něco chybí. Ano, případ s rukavičkou byl dobrý, vyústění na lavičce taky sedělo, ale... Jako by se to všechno Holmese nijak nedotklo. Až pak ty včely. Možná to tak má být, možná zůstáváme dlouho mimo veškeré dění a věci se nás zdánlivě netýkají. Možná pak stačí potkat někoho, s kým svůj život pochopíte. Vlastně tomu Holmesovi trochu závidím, že Rogera - i když na sklonku života - poznal. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Magneto, Gandalf a nyní i Sherlock Holmes. Sir Ian McKellen pořád dokáže překvapit. Jeho verze Sherlocka jakožto "hodného dědečka od vedle" je prostě úžasná. Nicméně i jemu samotnému podráží nohy celá koncepce, že Holmes je už jen senilní stařík, co místo vzrušujících případů řeší jen včely a utápí se ve svých vzpomínkách. Režisér mohl více zapracovat na linii příběhu, ve které se Holmes vzedme proti stáří v posledním velkolepém případu. Takhle jednom dostanete film, ve kterém hlavní postava zdlouhavě dumá nad postupující senilitou, do čehož se nám párkrát promítnou vzpomínky na doby dávno minulé. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastánce filmu, který kromě příběhu nemá zhola nic. O akci nelze mluvit, napětí už vůbe a sledovat stoletého Holmese, jak bojuje s pamětí téměř dvě hodiny stopáže, tak takovej žaludek už bych neměl, ani po balení gastrogelu. Bylo to nudné, utahané a určitě né o Holmesovi... "dýmku? Raději mám doutníky" ale to snad né... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přepis knihy Mitche Cullina A Slight Trick of the Mind (2005) ideálně shrnuje holmesovský fenomén. Sherlock Holmes, který stále ještě žije v roce 1947, pozvolna předává své vzpomínky a know-how mladé generaci. Ve svých 93 letech je to melancholický stařík s neuvěřitelnou škálou zážitků. Atraktivní téma, zajímavé zpracování, herecké koncerty. A cosi navíc pro ty, kteří zbožňují A study in Scarlet. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na poslední případ Sherlocka Holmese, ale dostal jsem jen stařecké rozjímání, ve kterém se hlavní hrdina víc než čemukoliv jinému věnuje včelám a sem tam nějaké nudné vzpomínce. Ian McKellen je sice jistota, která nikdy nezklame, ale v tomto případě mě ani on nedonutil, abych vydržel do konce. Pro mě zatím jednoznačně zklamání roku. A možná nejen roku. 15% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Sir Ian McKellen (Holmes) si udělal kurz včelařství na The London Honey Company ještě před natáčením. (tedvidek94)
  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)

Reklama

Reklama