Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 1

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (489)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Geostorm" zaradím medzi ďalšie katastrofické filmy, ktoré nemajú moc do seba, ale sú pozerateľné. Vymenujme si len klišé, ktoré sa sem dostanú. Zloduch, ktorý chce ovládnuť svet, rodina vždy musí prežiť, vládne reči, ktoré nikoho nezaujímajú a nejaké tie efekty, ktoré nie sú až tak hrozné ako vo filmoch na Prima Cool v sobotu poobede. Z toho vymenovaného poviem, že viete presne čo sa udeje a jediné čo chýba je atómová bomba, ktorá problém zaručene vyrieši. Keď máme teda tieto fakty z krku, povedzme si niečo o filme ako takom. Myslím si, že všetci chceme na katastrofických filmoch vidieť práve tie spomínané katastrofické udalosti. A v tomto filme si ich užijeme podľa mňa veľmi málo. Áno, je tu pár scénok na začiatku a ku koncu sa konečne niečo začne diať, ale film má podľa mňa v sebe viac scénok vládnych rečnení a rodinných hádok a zloducha, čo chce ovládnúť svet, že veľmi málo z filmu sa venuje potom všetkým tým efektom, ktoré chceme vidieť najviac. A navyše, tento film sa volá "Geostorm" takže by sme ho asi chceli vidieť. Lenže toho sa nikdy nedočkáme. Film je totiž o tom, že treba zastaviť Geostorm. Podarí sa to našim hrdinom? Úprimne, čo si myslíte? Dokonca aj čas kedy to skončí viete odhadnúť veľmi presne. Je to nalinajkované úplne do detailu na všetky tieto klišé. Keď sa efekty dejú, tak je film celkom v pohode. Nemôžem povedať, že by boli super, ale dá sa na ne pozerať. Postavy reprezentujú viac menej stereotypy hrdinov, ktorí sa do týchto príbehov dostanú. Najlepšia je ale Abbie Cornish, ktorá tu hrá postavu, ktorá so svojim milencom vedie dialógy typu: "Miláčik, potrebujem, aby sme pre mňa urobila toto!" - "Ale to nemôžem urobiť! Však to je protiprávne!" - "Ale ja naozaj potrebujem, aby si to pre mňa urobila, lebo inak všetci zomrieme!" - "/vzdychnutie/ "No tak dobre." A sledovať ich je podľa mňa neskutočná zábava. Už len v rámci toho, že absolútne nikto nevedel ako jej dať dobrý charakter, tak jediné dialógy čo spolu vedú sú na tento typ. Nemyslím si, že by som to zaradil do kategórie kvalitnejších katastrofákov ako bol napríklad podľa mňa "2012", ale je to ešte pozerateľné. Ak ste fanúšikom tohto typu filmu, tak si ho čeknite. Ostatní, neviem či by som vám ho vedel nejako výrazne odporučiť. Hodnotenie: C ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nevhodne obsadený hlavný hrdina, povrchne načrtnuté charaktery, zápletka plná dier, tony klišé a prehnane heroická hudba v takmer každej scéne. Film, ktorý po všetkých stránkach pôsobí akoby vypadol z éry deväťdesiatych rokov - a aj tam, by sa na neho zrejme rýchlo zabudlo ako na ďalší zbytočný prírastok do katastrofického žánru. Lenže aj nechcená zábava je zábava a Geostorm je zábava priam kráľovská. Miestami. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Milovníci filmových klubov dostali do rúk silnú zbraň. Pri ďalšej debate o tom, že Hollywoodska kinematografia stojí za prd, budú môcť od dnes využiť Geostorm ako príklad....a nebude sa im dať argumentovať.Kompilát všetkého čo sme 90. rokoch milovali a teraz by sme si pri tom od hanby skrývali hlavu od hanby pod vankúš. Je to neskutočné debilné ale aj celkom zábavné. Úsmev od ucha uchu. Síce škodoradostný, ale stále úsmev 6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Katastrofických filmů stále vzniká poměrně dost, ale po tomhle průseru bych se nedivil, kdyby těch klasických Emmerichovských ubylo a naopak přibylo monster filmů. Ostatně jeden takový nás už za pár měsíců čeká. Od Geostormu jsem čekal větší peklo, nakonec jsem dostal klasický blockbusterový nesmysl s nic moc akčními scénami (zajímalo by mě, jestli by mě film bavil v deseti letech), ovšem poměrně propracovanými triky (což mě po tom všem přepracovávání docela překvapilo). A čeho jsem si z tohodle snímku odnesl nejvíce? Že je mi neskutečně líto Geralda Butlera, který si připsal další veleprůser (náhodou mi A Family man přišlo poměrně v pohodě) a jeho agent se do budoucna ještě mnohem více zapotí. Jestli nevlítne do nějaké komiksovky po hlavě, tak nevím, kdy ho v něčem pořádném zas v kině uvidíme. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dean Devlin absolutně pochopil to, co se bývalým tvůrcům velkých katastrofických filmů v dnešní době vůbec nedaří. Nahláškovaný a příběhově celkem slušný, se spoustou sympatických postav, slušných efektů a svižného tempa. Zapomeňte na sílu postav, jakou měli herci třeba v Armagedonu nebo Dni poté, postavy pronášejí jen nezbytně nutné repliky a diváka spíš baví detektivní příběh na pozadí toho katastrofického. Odvážný mix který potěší něčím novým a zároveň na vás dýchne ta pravá, devadesátková atmosféra. Čekal jsem daleko větší průser a v dnešní době samých buzíků v pláštěnkách se jeví starý, poctivý ničitel měst a mrakodrapů na základě globální katastrofy a ne invaze robotů, mimozemšťanů a jiných píčusů jako svěží oldschool vánek v zahnilé době plné kreténů s popcornem, ajfonem, nevyhováním a bejskou na palici jako zázrak pro nás staré, unavené, v kině slušně vychované normální zmrdy. 70%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Některé scény odehrávající se v NASA se točily v reálném zařízení NASA v New Orleans. (filmsim)
  • Jednomu z typu satelitů ve filmu říkají RocknRolla. Nepochybně se jedná o narážku na stejnojmenný film RocknRolla (2008), ve kterém, stejně jako zde, hraje hlavní roli Gerard Butler. (mr.twizta)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)

Reklama

Reklama