Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 3

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (491)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Katastrofických filmů stále vzniká poměrně dost, ale po tomhle průseru bych se nedivil, kdyby těch klasických Emmerichovských ubylo a naopak přibylo monster filmů. Ostatně jeden takový nás už za pár měsíců čeká. Od Geostormu jsem čekal větší peklo, nakonec jsem dostal klasický blockbusterový nesmysl s nic moc akčními scénami (zajímalo by mě, jestli by mě film bavil v deseti letech), ovšem poměrně propracovanými triky (což mě po tom všem přepracovávání docela překvapilo). A čeho jsem si z tohodle snímku odnesl nejvíce? Že je mi neskutečně líto Geralda Butlera, který si připsal další veleprůser (náhodou mi A Family man přišlo poměrně v pohodě) a jeho agent se do budoucna ještě mnohem více zapotí. Jestli nevlítne do nějaké komiksovky po hlavě, tak nevím, kdy ho v něčem pořádném zas v kině uvidíme. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O búrke bez búrky? Katastrof minimum, pričom by sa samotné zábery zmestili do 15 sekundovej upútavky. Po prvých 20 minútach som normálne rozmýšľal, že by to mohlo vypáliť niekde na úroveň medzi 3-4 hviezdy. No čo sa z toho vykľulo potom, to je už “iný” príbeh, plný vtipu, sĺz, sentimentu, tupoty, neuveriteľných zvratov, nezmyslov, no a v konečnom dôsledku, ako to už v USA býva zvykom, zrady, hrdinstva, či nebojácnosti. Taktiež sa nezabudlo na samotného Boha, no a v neposlednom rade - na potlesk na záver. Jedna za vesmír a snahu o vtip. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tohle má být ta destrukce, na kterou jsem se těšil? Z Geostorm jsme v podstatě všechno viděli už v traileru a z efektů tak navíc dostaneme snad jen hrátky na vesmírné stanici. Opravdu. Destrukce se tady odehrává pouze několik minut a zbytek času tak jen pozorujete státní spiknutí, které se ze zajímavého pátrání přetaví v hodně slabé rozuzlení. Efekty v Dubaji jsou navíc neuvěřitelně animované a já tak nakonec musím jít na 2 hvězdičky... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

,,Pavlíno! Zavolej Jirku! Po branky body vteřiny jede nějakej film s Batlerem! To musíme vidět!”. Přesně pro takovou tu televizní rodinnou sortu tenhle film asi je..Butler střídá poslední dobou jedno hovno za druhým, kde jsou časy Gamera to nikdo neví. Ta “katastrofa” nastane 20minut před koncem, ale pravá katastrofa byla, když jsem si tohle lečo bez vajec pustil.. jde vidět, že katastrofický filmy umí jen Roland. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že v kině ještě někdy uvidím film jako GEOSTORM, jehož námět byl zřejme před dekádou zamítnutý Rolandem Emmerichem coby příliš tupý, dialogy pocházejí z druhé půlky devadesátých let a triky z éry někde mezi tím. Ale jako jo, ve své nehorázné blbosti je to až dětinsky upřímné. ;) Na rozdíl od své ženy jsem se nicméně provinile bavil, a to zejména díky analytické radosti z procesu znovuozvláštňování. Rozumíte, máte konkrétní vyprávěcí postupy a vzorce, které už před drahnou dobou začaly být natolik omšelé, že si je dovolily použít snad jen parodie... a tak zmizely ze zřetele, nepředpokládáte je, přestaly být preferovanou vypravěčskou volbou. Sledujete tedy film a uplatňujete současné povědomí o vyprávěcích postupech a vzorcích, což vede k tomu, že ačkoli velmi důvěrně znáte většinu z oněch dobou postupně opuštěných taktik, film vás nakonec vlastně neustále divácky překvapuje: kdo se podle současné logiky jeví jako padouch, nejenže není padouchem, ale rychle se přidává k táboru klaďasů. (SPOILER: Výjimkou je v tomto ohledu ten největší padouch, jehož plánovací logika je ovšem natolik mimózní, že svou hypotézu o jeho padoušství permanentně potlačujete: chce dosáhnout účinku X, přičemž na světě existuje pouze jedna osoba Y, která mu v tom může zabránit - a právě osobu Y přímo ponoukne na akci nasadit, cože?! PS: Ne, Verbale. Co píšeš, je jaksi zjevné, ovšem nedává to smysl.) Jinými slovy, GEOSTORM dokáže ozvláštňovat tím, že naprosto bez uzardění využívá nejprofláklejší vzorce vyprávění, gagy a tzv. hlášky, které působí překvapivým dojmem, protože nikdo nepředpokládá, že by se filmaři opravdu odvážili je použít. Dávám nakonec jednu hvězdičku - protože s diplomatickými třemi by zapadl do průměru a na dvě hvězdičky je to přece jen poněkud extrémní estetická zkušenost. GEOSTORM totiž není jen ledajaký špatný blockbuster, nýbrž nejen mimořádně, ale hlavně velmi osobitým způsobem špatný blockbuster! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Jednomu z typu satelitů ve filmu říkají RocknRolla. Nepochybně se jedná o narážku na stejnojmenný film RocknRolla (2008), ve kterém, stejně jako zde, hraje hlavní roli Gerard Butler. (mr.twizta)
  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)
  • Některé scény odehrávající se v NASA se točily v reálném zařízení NASA v New Orleans. (filmsim)

Reklama

Reklama