Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali sme tam inštalatéra, ktorý vyzeral trocha ako vy.“ Je to ako od Emmericha. Asi preto, že to režíroval Devlin. Výsledok je taký ten "klasický" katastrofický (veľko?)film, kde v jednej scéne spadne 10 mrakodrapov a vám je to fuk a radšej rozmýšľate, čo si dáte na večeru, lebo ste hladní. Preto ma vlastne príjemne zaskočilo, že nemalá časť filmu sa prekvapivo odohráva mimo apokalypsy – na vesmírnej stanici, kde Gerard Butler so svojím tímom vedie dlhé dialógy. Musím sa priznať, že hoci tieto scény určite neboli žiadny zázrak, v konečnom dôsledku ma bavili viac, ako trikové sekvencie. Asi starnem. Potešil ma Andy Garcia + plno suchých hlášok („Neter si videl, pivo nechceš, cestu poznáš.“, „Ožeň sa s ňou.“, „Vyzeráte starší, než som si myslel.“). Vzhľadom na obrovské problémy s pretáčkami (ale vážne, to komu normálnemu napadne dať film "vylepšiť" režisérovi Sudcu Dredda a Viem, čo ste robili minulé leto 2?) nečakane OK. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pekný pukanec, pri ktorom môže divák vypnúť a užívať si pre oko veľmi pekne obrazovo spracované prírodné katastrofy. To je zároveň aj ten najväčší klad snímku - komerčne slušne našlapaná akcia. So samotnou dejovou linkou to už bolo horšie. Na môj vkus to bolo miestami až príliš prešpikované politikou a konšpiráciou, takže sa tu vyskytli pomerne dlhé pasáže, ktoré ma nudili. Navyše do určitej miery ide o vykrádačku Armageddonu (1998) a iných úspešnejších snímkov podobného razenia. V tomto smere ma prekvapil len úplný koniec, ktorý predsa len nie celkom kopíroval túto schematickú šablónu. Avšak za cenu, že to potom vyznelo až moc cukríkovito. Priemer. 60/100 ()

Reklama

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $33,700,160Tržby Celosvetovo $221,600,160Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,822,890 Tržby za predaj DVD v USA $2,791,276║ No ty vole! Tak toto bola iná odvaha od Warnerov investovať prachy do takejto béčkovej blbiny. Ale zas idú v podobných šľapajách ako u Justice League takže moc nevybočili zo svojho trendu, neviem koho majú vo vedený ale potápajú sa ako Titanic. Tento počin nie je dobrý ani na béčkový video film za 10milionov fakt zlé, tupé a trikovo kdesi v minulom storočí. Herecky neskutočne naivné, scenár za pár centov. /10%/ ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Gejostrom je, jak někdo již zmínil, taková pohnojená emmerichárna. Film rozkročený mocně, od začátku dělá ramena, keců tři prdele, a pak vytáhne podměrečného svraštěra, kterým jen tak zamává, krkne, prdne, usne. Výjimečně souhlasím s většinou. Minul se dobou. Před patnácti lety by byl hit. I dnes bych nebyl tak přísný, nebýt politické linky. Ne, blbost.... nebýt tak pitomého vyústění politické linky. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ten film má 109 minút a asi tak 136 použitých klišé. Katastrofické sci-fi môžu byť celkom dobré guilty pleasure, ako napríklad Sunshine alebo Jadro. Dokonca aj Deň nezávislosti ;-) Kašľať na fyziku alebo zdravý rozum, oboje musí divák ignorovať a ono sa to dá... lenže tuto už tých klišé bolo fakt nahusto. Zaujímali ma iba efekty, ktorých nikdy nie je dosť a sú divoko zostrihané. A ešte tá blondínka za volantom bola dobrá, taký Terminátor v lodičkách. Takže tentokrát len jedna hviezda a guilty pleasure sa nekoná. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Jednomu z typu satelitů ve filmu říkají RocknRolla. Nepochybně se jedná o narážku na stejnojmenný film RocknRolla (2008), ve kterém, stejně jako zde, hraje hlavní roli Gerard Butler. (mr.twizta)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)

Reklama

Reklama