Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (475)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jsou tu milé i vtipné momenty, David Novotný navíc ve svojí "Jarda Kužel" poloze (Já jsem nepil... já se vožral jako PRASE!) nikdy nezklame. Měl jsem každopádně celou dobu pocit, že se dívám na dvacetiminutovou epizodu seriálu, kterou někdo bezradně natáhl na hodinu a půl. Fóry vesměs předvídatelné (závěrečná sekvence je ale paradoxně vtipná i přesto, že je jí vidět až do žaludku), příběh nijaká slepenice humorných situací a celek poněkud... zdechlý. Ne trapný, ne blbý - zkrátka jen sto minut nicoty, z níž občas vykoukne nadějný moment. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film tak zoufale potřebuje dramaturga, který by všechen ten nepořádek, náhody vydávané za děj a nedokonavé postavy dal do pořádku! Jinak ale docela dobrý, na to, že byl Tomáš Svoboda debutant si film na nic nehraje, je relativně vtipný a mužské postavy procházejí určitou sebereflexí, což v těchto "komediálních blbinkách" není tak úplně zvykem. 50%. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Ukázky mě příliš nezaujaly, ale na závěr roku trocha ztřeštěnější komedie nemůže uškodit. Překvapil mě téměř vyprodaný sál, že by se rodil menší vánoční český divácký hit? Je to na tři a půl hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že to patří k tomu lepšímu, co čeští filmaři letos vyprodukovali zvedám hodnocení směrem nahoru. Hlavní mužskou čtyřku mám poměrně v oblibě, takže mě nemohla zklamat, dámské osazenstvo se taky nenechalo zahanbit. Povedených vtipů je více než těch nepovedených nebo trapných, takže Hodinovému manželovi fandím. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film zcela odtržený od reality žijící v jakémsi zvláštním vzduchoprázdnu opakovaných situačních gagů, nutno podotknout, že naprosto nevtipných, což je při pohledu na velmi slušné obsazení "zarážející". Český film je narozdíl od dokumentu nadále v úpadku a nezbývá než čekat, až příslušní lidé pochopí, že český filmový průmysl je strašně podfinancovaný a že jeden člověk kvalitní scénář nenapíše. ČSFD okénko je hrůzostrašné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Není to takový průšvih jako naše komedie posledních let. To z toho ale dobrou komedii nedělá. Novotný je kolík, o tom žádná. Film spolehlivě táhne a kromě trapné masky penisu svého ňoumu hrál naprosto uvěřitelně. Tam kde se konverzovalo - např. v posteli o narozeninách matky, měl film nejsilnější momeny. Exteriérové scény naopak byly vrcholem trapnosti a ,,honičku'' na lanovce s tvůrci mohli rovnou odpustit. Další z čeho jsem byl zděšen byla Norisová a hlavně obézní Čvančarová, kterou do filmu dosadili jako sexy babu... Pane režisére, to nebyla devítka to byla nula! Hepáč na konci byl předvídatelný už od poloviny filmu a já vůbec měl s celým tím svým pohádkovým pojetím trochu problém. Je hezké jak se hoši chovali k babče Dukle, jenže oni to dělali za prachy... No a nemluvím vůbec o všech těch skvělých výrobcích a firmách co tučně jistě přispěly na rozpočet filmu a jakoby náhodou tam je vždy vidět v celé kráse někde jejich logo, cedule, auto.... Hrůza. Rád bych se dožil okamžiku, že si o sponzorovi přečtu jen v titulkách a dál jím nebudu otravován. Takový bude u mne mít respekt. Přehršel výrobků a značek ve filmu má na mne spíše antireklamní účinek a jistě ne jen proto, že hrdina jel na Slovensko Toyotou od konkrétního autoprodejce si jí poběžím koupit... Naopak. Jak říkám ve filmu mi to s--- vadí. Dávám tedy jen dvě koupací čepice. * * ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Rok pred vydaním snímky vznikol v Česku podobný amatérsky film, s rovnakým názvom – Hodinový manžel (2013). (PATWIST)
  • Titulnú skladbu filmu "All those places" zložila a nahrala košická skupina Peter Bič Project. (De Large)
  • V scéne, keď ide Eva Holubová vyšetriť hodinového manžela, Bolek Polívka si má vyzliecť spodné prádlo. Je však viditeľné, že si ho nevyzliekol, ani neskôr keď ho doktorka vyšetruje. (domco10)

Reklama

Reklama