Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejsme žádná spodina! Co je nejvíc? Rodina!“ Napsat chytrý scénář k fekální komedii, bez fekálíí? U takového úkolu by se i chytrá horákyně zapotila, síť nesíť. Kazašský scenárista Sagdiyev to zvládnul, navíc s grácií sobě vlastní. Například při souboji s odbojným exkrementem si vystačil jen s ramínkem na šaty. Aneb i na dně žumpy či v jeskyňce promiskuitní slonice může být veselo, aniž by diváka fackovala hanba a pocit trapnosti. TURISTICKÝ BEDEKR: [][] Co si rozhodně nenechat ujít: ◘ Návštěvu Elephant cave. ◘ Únikovou hru: Záchrana zotročených žen ze Spa Whores. ◘ Pánskou depilaci bradou. ◘ Fotbalové MS v Chile 200016 a epickou scénu vtrhnutí bandy Grimsby hooligans na trávník. [][] Shrnutí. Distingovaně vulgární exkrementová „bondovka“ s (parodovaným) sociálním i geopolitickým podtextem, bizarním gerontosexem a orálem manželce-bachyni. Šťabajzna uklízečka v poloze 69, bombardování psem či kriplkárou i s postiženým chlapečkem, vysávání jedu z šourku a další a další (ob)scény, rozsekávající bránici. Účel to splnilo, náladu zlepšilo, čtyřboratově. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám film, který by pro rozvoj turistického ruchu v Grimsby udělal míň.. Sacha se nám zase jednou utrhl ze řetězu a ve scénách odsávání toxinu z varlete britského charakterního herce či pobytu ve svatyni prostopášné slonice zaplňuje bílá místa na mapách filmového nevkusu, nicméně musí se mu nechat, že na rozdíl od klasických amerických buranských komedií můžeme opět vidět něco jako sociální či geopolitický podtext a navíc, místy je ta karikatura spy-action movies opravdu vtipná (ukrajinský Ben Affleck mě rozsekal, stejně jako žaloba na frontmana Oasis za sexuální obtěžování).. Nutno vytknout dvě věci. Dost samoúčelné POV scény s Green Earth čočkou ala Hardcore Henry a nakažení amerického prezidentského kandidáta virem HIV. Co si asi tak jeho republikánští voliči pomyslí, když se řekne, že se nakazil od Daniela Radcliffea..? Důležité upozornění: kvůli intonaci i kouzelnému akcentu je nezbytně nutné sledovat tuto nepřiznanou bondovku („One rocket in ass is not enough“) v původním znění.. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak stupidní humor, že jsem se šla v půlce filmu podívat na čsfd, kolik procent tomu chybí do 40%. A ejhle, zdejší databáze zase jednou překvapila, někdo si tu asi před sledováním filmu vytáhl rachejtli ze zadnice. Grimsby má ten typickej humor, před kterym ze začátku přivíráte zrak, abyste se po úvodní kanonádě stejně přiblblých fórků mozkově adaptovali a začali se smát úplně všemu až do konce. Ali G je Ali G, pro mě zatím Cohenovo numero uno, ale Nobby z Grimsby zase dokázal to, co Valdemort nezvládl za osm dílů. A to je na poklonu a pro mě asi nezapomenutelné. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och bože, Sacha Baron Cohen je naprostý génius. Málem jsem v kině umřel smíchy - jako už tolikrát u jeho předchozích filmů. Scéna se slony je něco neuvěřitelného. Na tom filmu mě strašně baví nejenom jeho skvělé filmové narážky, nepolevující tempo, překvapivá promyšlenost a odzbrojující nálož nechuťáren a velkolepých fórů, ale i to, jak vlastně jen tak mimochodem ukazuje, jak jsou všechny špiónské filmy strašný shity. Grimsby není pro každého, ale za mě naprosté nadšení a megazážítek z kina. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost. Sacha Baron Cohen se zase předvedl. Opět nám představuje svou sérii nechutností, které jsou někdy vtipné a někdy ne. Scéna se sloním semenem už mi přišla trochu přeš čáru. Společně se svým bratrem tajným agentem, kterého hraje Mark Strong se vydává na cestu plnou dobrodružství po celém světě. Kromě Londýna se podíváme i do Ugandy, JARu, Čile nebo Jakarty. Asi nemá moc cenu se zaobírat dějem, který je stejně uhozený jak celý film. Taky film podporuje spoustu fotbalových stereotypů. Pohledná Isla Fisher hraje šikovnou agentku a nestárnoucí Penélope Cruz zase prohnanou záporačku. Taky mě dostaly scény s Danielem Radclifem a Donaldem Trumpem. Rebel Wilson mohli raději vynechat. Takže nakonec to byla celkem sranda. Uvidíme, co Sacha vymyslí příště. "Vysaj ten jed!" :D ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Mnoho naštvaných obyvatel městečka Grimsby vyčetlo autorovi filmu Sachovi Baronu Cohenovi, že jejich město popsal jako místo plné násilí, kde opilci močí z oken a kde matky dávají dětem na ulici plechovky piva do rukou. (cihlenka)
  • Nobby (Sacha Baron Cohen) si ve filmu nechá na hrudník vytetovat nápis „England! World Champions! 200016“. To je narážka na anglickou gramatiku týkající se číslovek, jelikož číslo 2016 se v angličtině slovy píše „two thousand and sixteen“, neboli v doslovném překladu do češtiny „dva tisíce a šestnáct“. (Matej.Mirejo)
  • Film je věnován památce Geralda Barona Cohena 1932 - 2016. (MATADOR)

Reklama

Reklama