Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již 10 let na zem nepadla ani kapka vody. Lidstvo je na pokraji vyhynutí. Skupiny přeživších jsou schopni zabíjet za životodárný nápoj. Ve vyprahlé poušti v údolí Oregonu o přežití bojuje 17letá Kendal, která vytrvale střeží poslední nevyschlou studnu. (LIVINGDEAD)

Recenze (22)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zavádějící plakát. A to hodně. Ve skutečnosti je to taková variace na německé Hell. Sympatická hlavní hrdinka, dobrá režie i kamera, do poslední chvíle poměrně reálně působící děj soustředící se na survival prvek a interakci mezi postavami, občas je to zatraceně napínavé (skvělá hudba) a vzhledem k tématice i mírně vyčerpávající (při sledování jsem vděčně žužlal hrdlo lahve s minerálkou). Pro podobná komorní a na nic si nehrající postapa mám slabost a The Well jim rozhodně nedělá ostudu. Buď to a nebo jde můj filmovej vkus těžce do háje... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo vo svete vyschla takmer všetka voda a ludia kvôli smädu začínajú umierať, sa brat so sestrou skrývajú v opustenom dome, kde majú aspoň trochu pitnej vody. Územie ale vlastní muž, ktorý chce všetku pitnú vodu pre seba a riadi sa tým, že čím viac ludí zabije, tým viac vody mu zostane. - Tretí post-apokalyptický horor za tri dni a ten, ktorý ma zaujal najviac. Oblúbil som si hlavne sympatickú herečku, ktorá sa stará o svojho brata, a tak som o mal postarané o vypäté situácie, keďže bola neustále v ohrození života. Páčili sa mi aj ostatné postavy, napr. farár, ktorý zabíja pre spravodlivosť alebo Carsonova dcéra. Miesto natáčania pôsobilo tiež reálne a krvi bolo tiež dosť. Pre mňa úplne pohodový horor, na ktorom sa podielalo plno známych osobností z hororovej branže. + herečka z Girl House + herec At the Devil's Door + herečka z You're Next, The Lords of Salem, We Are Still Here + herec z V/H/S a V/H/S/2 + herec z V/H/S/2 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Žízeň je veliká, teď ji jen něčím uhasit. Nejlépe vodou. Jenže té je v nedaleké budoucnosti extrémní nedostatek. V Oregonu už léta nespadla ani kapička deště. Ve vyprahlém údolí živoří jen hrstka osadníků, které ke všemu špatnému terorizuje místní tyran se svojí dcerou a nohsledy. Ještě je zde ale jedna moc šikovná dívčina Kendal, která to umí s brokovnicí, sekerou i katanem. A na její farmě je zdroj vody - studna. Koukat se nějakých devadesát minut na vyprahlou krajinu by asi nikoho moc nebavilo, film je tedy pojat coby přítulný kříženeček Mad Maxe a jakékoliv duševně zaostalé dívčí ságy, v němž sličně umolousaná hrdinka, co se právě vrátila z vlasového salonu, se více než často vydává na nepříliš zajímavý průzkum okolí, hledajíc pasující hlavici do letadla, v němž by případně tenhle nehostinný kraj opustila (není ovšem nic známo o situaci jinde ve světě), tu a tam někoho brutálněji zabije, aby se pak s železnou pravidelností vracela zpět opatrovat svého kamaráda ze sirotčince, kterému selhávají ledviny. Film vypadá extrémně levně, vizuálně standardně, je z něj cítit vedro až k zalknutí a určitý beznadějný stav, nicméně příliš se z toho na diváka nepřenese. Je to dáno tím, že Thomas Hammock je lepším scénografem, než by nějak významně exceloval na poli scenáristiky a režie, s níž debutuje. Sympatická hvězdička Haley Lu Richardson dělá hodně pro to, aby líný děj něčím rozpohybovala. Dařilo se jí zvedat rating rajtováním na imaginárním pyji. Akční scény s brutálními pointami, kterých nebylo přehršel, držely divácký zájem nejvýše, naopak iritující byl styl, jakým záškodníci prohledávali farmy, kdy v podstatě do polorozpadlých barabizen ani pořádně nevkročili, nanejvýš je zamořili, tudíž jim Kendal neustále unikala. Beru jednou, ale když už k tomu docházelo opakovaně a stalo se to náplní podstatné části filmu, přišlo mně to směšné. Mnoho originality a smysluplnosti se do filmu nevešlo. Film určitě svá očekávání nesplnil. Chybí mu výraznější režijní rukopis a zajímavější, napínavější i smysluplnější průběh. V tropickém vedru může přivodit žízeň po lepším filmu z dané kategorie. 4/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný vizuál a poměrně sympatická herečka se solidním projevem v hlavní roli. Jenže jinak to byla strašně strašná nuda. Přes hodinu to bylo o tom, že mají lidé žízeň. Občas se to režisér snažil nějak narušit, ale vzápětí se vrátil k žízni. To bylo ubíjející a měl jsem sto chutí to vypnout. V závěrečné půlhodině se ale přeci jenom začalo něco dít a film nabral celkem slušné tempo, objevil se nějaký ten krvavý cákanec a došlo i na boj s mačetami, ale to všechno přišlo příliš pozdě. Promrhaná příležitost. 30% ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Nápad sice už tisíckrát ohraný, ale to by rozhodně nevadilo. Největším záporem tohoto filmu je strašná nuda. Vleče se, neubíhá to a pořád dokola sledujeme jak hlavní hrdinka pobíhá z místa na místo a schovává se. Kdyby to byl 15 minutový kraťas, tak se nic nestalo. Za mě rozhodně nedoporučuji nikomu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama