Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (290)

Morzael 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, Asterix to ještě pořád má v sobě, dokonce se mu podařilo mě několikrát od srdce rozesmát. Konec byl sice už takový roztahaný a možná tomu chyběla i vážnější složka, aby člověk od příběhu očekával i něco víc, než jen další absurdní situace a fórky, ale proč ne. Věřím, že dětem se to líbilo a já shlédnutí nelituji. Dokonce i animace mi přišla decentní a snesitelná, plus popkulturní odkazy tomu dodaly šťávu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je návrat jako blázen. Skoro mě i mrzí, že jsem na snímek nešel do kina a viděl ho až v televizi. Trochu jsem se bál toho, že postavičky jsou 3D animované, ale vůbec to Asterixovi ani Obelixovi neuškodilo. Je to vtipné, je to místy správně sžíravé, jednoduše návrat k tomu nejlepšímu, a to v podstatě po více jak po třiceti letech. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Galové se dostávají zase o kus blíže k Římu. Tentokrát začne bujet obchod mezi těmito znesvářenými stranami. CITÁT - Kupte si starožitnosti............ Je to opět zábavné, vtipné a plné akce. Dokonce tu Obelix dostane kapičku kouzelného lektvaru. CITÁT - Ale já bych neměl........... Klasická kančí honička, římské šiky také dostanou na frak,Obelix má zase hlad a dokonce si oblíbí jednoho malého Římana Citrusdžuse. K totální zkáze však nedojde, protože Galové dostanou rozum. CITÁT - Hele, Juldo, vem si své lidi a vrať se do Říma............ Já se královsky bavil a dávám všech pět palců nahoru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po posledních hraných průšvizích se Asterix vrátil zpátky ke kořenům a vůbec nevadí, že už se nejedná o klasickou animaci, protože digitální studia odvedla víc než slušnou práci. Asterix s Obelixem tentokráte stojí proti těm největším hrůzám jako jsou konzum, globalizace a asimilační politika Říma. Za tenhle nápad by scénárista zasloužil metál, protože tu byl prostor pro hromadu fórků a hlášek, které film dokázal plně využít. Parádní animák a doufám, že Asterix a Obelix budou v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Tajemství kouzelného lektvaru jsem se rozhodl koukout i na předchozí díl. .. No a neurazil, vlastně nejednou potěšil svými usměvavými vizualizacemi divočáků, chytré výsadby stromů, na budoucnost myslících otroků, atd... .. A díky mé oblibě v animácích, tomu ten nadprůměr dám. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Jedná se o nejčastěji vysílaný film s Asterixem na českém Minimaxu v letech 2009 až 2024. (Vitox)
  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)

Reklama

Reklama