Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (233)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Strašná tragedie a amatérismus, nepomáhá ani snaha narvat tam co nejvíc známých a profláklých herců. Dokonce mám pocit, že tam chvílema neumí hrát vůbec nikdo. To nemůže nikdo myslet vážně. A už vůbec ne, že se to tváří jako "nástupce" Jak utopit Dr. Mráčka. Škoda investovaných peněz a taky škoda dalších slov a úderů do klávesnice... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Když jsem úplně poprvé uviděla upoutávku v televizi, říkala jsem si, co to proboha zase vymysleli za hovadinu. Nakonec mě ale přece jen zlákala vidina Kryštofa na obrazovce, a tak jsem se na seriál začala online dívat, když už byl v televizi šestý díl ... Říkala jsem si, že to prostě zkusím, že to kvůli Kryštofovi vydržím ... Vlastně se mi do sledování ani zas až tak nechtělo ... Jenže po shlédnutí prvního dílu, kdy jsem se smála snad od začátku do konce, jsem totálně změnila názor a ještě ten den sjela všechny díly, které mě zatím chyběly. Pak už jsem netrpělivě čekala na páteční večery a nemohla se dočkat, co nám zase tvůrci naservírují. Musím říct, že svět vodníků měli scénáristi opravdu dokonale promyšlený. Navíc všechny ty legendární hlášky, kterým se směju ještě teď! Konečně po dlouhé době se zase někdo pustil do seriálu, který nesmí být brán vážně a který dokáže svým občas až primitivním vtipem pobavit snad úplně každého. Vůbec bych se nebránila, kdyby se tvůrci rozhodli pro druhou řadu! ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo být velké (a klidně kratší). Bajgar aktualizoval českou (zvl. pak pražskou) vyprávěcí tradici o vodnících, zkombinoval s nabízející se pověstí Prahy jako mysterijního magického epicentra, vymyslel si to docela pěkně i vtipně a okrášlil četnými fajn prvky (např. Krysa Holub!). Bohužel k psaní a režírování nepřizval někoho, kdo umí vytvořit kvalitní, nebo aspoň nějak konzistentní věc. Jak to dopadlo, vidíme kromě Enšpígla všichni. Je to škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. V jednu chvíli geniální humor a vzápětí bych tvůrcům nejradši nafackoval. Obrovskou devízou je herecké obsazení s řadou osvědčených jmen a hlavně s kouzelně naivní Barborou Polákovou. Ale ani tak to pořád není ono. Nicméně mráčkovský námět se mi líbí, několikrát jsem se od srdce zasmál a pobaví i cameo zeleného Lišky a dalších. Pevně doufám, že kvalita půjde ještě nahoru. Zatím 55%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo, že Bartoška si umí vybrat, v čem hraje. Když se člověk přenese nad to, že idol osmdesátých let značně šeple, nezbývá než ocenit práci jeho i ostatních. Samotný seriál je velmi příjemný a obsahuje bezpočet značně vtipných replik. Bohužel ne všechny díly jsou zábavné. Právě ta nevyváženost je zřejmě největším problémem. Zvažuji, zda hodnocení ještě nenavýšit, abych poněkud vyvážila „názor" uživatele s populární sestrou, kterému k zhodnocení stačilo pouhých deset minut. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V epizodě jsou zmíněni agenti Mulder a Scullyová ze seriálu Akta X (od r. 1993). (SONY_)
  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama