Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (505)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film. Ač je z roku 1984, je VELICE nadčasový. Je zde vytříbený humor, originální myšlenka, výborné herecké výkony 2 mužských hrdinů a OPRAVDU překvapivý konec. Nevím, jestli je potřeba nějak polemizovat o tom, jak by to tu vypadalo, kdyby byly jen ženy, snad jen, že by špatné lidské vlastnosti nevymizely. A pokud si snad NĚKDO myslí, že je tenhle film o "bobrech", tak ho opravdu nepochopil...;-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jakoby někdo zfilmoval moje vzpomínky na střední... To jsme si na pajdáku s pár klukama taky nejdřív mysleli, že musíme bejt poslední samci na světě a jak to bude čupr. První asi tři ročníky jsme nedělali nic jinýho, než běžeckým stylem "Na spermie" zdánlivě chaoticky pobíhali po škole i internátu a zneužívali naše postavení. Společenský, jaký jiný. Někdy před maturitou nám ale došlo, že ta samičí nadvláda nás postupně a zcela zákeřně naturalizovala podle svých představ, čili dřív než si první z nás začal kupovat tampony jsme se stejně jako Max s Albertem pustili do hledání únikovýho tunelu. Strčili jsme ale palice do špatný díry, takže Pavel pokračoval v otrokářství na vošce a já s Ondrou skončil, jak jinak, na pedagogický fakultě. A mohla začít další dívčí show... K filmu prosím vás toto: 1. Polská komedie? 2. Sexy holky v roce 84? 3. Kozy a lulín před kamerou zrovna v mekce puritánství? 4. Zábava jak hrom. (Challenge Tour 2015, film č.17) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Z Polska se nevozí jen špatné potraviny, ale také špatné filmy. Za bolševika nebylo v kinech z čeho vybírat a v socialistickém Polsku soudruzi natočili "provokativní" film, nikoliv o nerozbitných skleničkách, ale nedomrlé sci-fi o ryze naivním vědeckém experimentu, což je z mého pohledu filmového žrouta, mnohem horší. Nutno dodat, že nejprovokativnější je tenhle film ve svém názvu. Jenže tenkrát na adresu tohoto filmu letěly takové fámy a legendy, až se z toho podle řečí jevilo regulérní porno. Bylo to fajn držet si status filmu, který je nějakým způsobem výjimečný, ale jen do doby, než jsem ho zhlédl. Pak to všechno vzalo za své. Vyklubala se z toho slušná kravina, ze které si pamatuji Jerzyho Stuhra, pěknou blondýnku a na svoji dobu ucházející triky. Film paradoxně v kontextu s názvem působil téměř asexuálně. Děj sám byl prostý a naivní. 20% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bonus: pár hlášek z filmu. Samec je nepřítel žen! Stále svěží polská komedie, s hláškami a dobovými politickými narážkami, které tenkrát rychle zlidověly i u nás. „Vy mne svlékáte? Co to děláte, vždyť jsem funkcionářka!“ nebo dramatickým: „Vzdejte se! Kchh, kchhrrr...“ „Ááá, děvence došel kyslík.“ Stáří této komedie se sice nebezpečně začíná blížit počtu let, které oba naši samci prospali v hibernaci, ale přesto stále pobaví. I díky vhodně zvolené nesourodé dvojici hlavních hrdinů, úspěšně prezentujících ty špatné mužské vlastnosti, bez kterých by na světě bylo tak smutno a prázdno. A já spolu s těmito „falokraty“ odhodlaně volám: „No jasně, zbláznily jste se, protože jste už dlouho neměly chlapa! Potřebujete chlapa! Pryč s partenogenezí! Ať žijou chlapi! “ ... „Au! Nechte mě! Ne, tam ne! Au!“ „Pomoc! Ženský mě bijou! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek má pro mne velmi vážný podtext (nevím, jak pro ostatní, i když hlavním tahounem filmu je komediální bezmyšlenkovno, jistě) a začal jsem to zjišťovat poměrně nedávno. Pod velmi slabým nánosem "co by kdyby byly jen baby" se srývá velice inteligentní, jemná a promyšlená stavba příběhu, který jednak ironizuje tehdejší Polsko ("PŘIPADÁ MI, JAKO KDYBY MĚ VYLUČOVALI Z PIONÝRA") a hlavně cíleně vtipně ukazuje, že jakýkoliv absolutismus je špatný - i já prostě věřím tomu, že kdyby vládly ženy, nenávist, kariérismus i války by tady byly. Přidejte půvabné triky a erotický náboj (na Polsko v roce 1984!) velice zajímavý. Proti kráse polských žen nic zásdaního nemám, stačilo mi, že Bozena Stryjkówna byla přímo k nakousnutí. Také bych "vyučoval." -CO JE TO? -TO JE ŽIVOT. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Maks (Jerzy Stuhr) a Albert (Olgierd Lukaszewicz) se z hibernace probudí 8. března, tedy na Mezinárodní den žen. (gjjm)
  • V roku 2009 sa konala oslava 25. výročia od natočenia filmu v soľnej jaskyni, kde sa natáčal. Na oslave boli vystavené aj originálne filmové rekvizity. (Raccoon.city)
  • Hlavním hrdinům se při jedné z jejich eskapád povede utéct před svými pronásledovateli odpadovým systémem, stejně jako hlavním hrdinům ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977), když utíkají před vojáky po "úspěšném" osvobození princezny Lei (Carrie Fisher). (KillHurt)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama