Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dokud se film pohybuje v mezích gangsterky, tak je vše v pořádku. Nejedná se sice o kdoví co, ale pořád je to solidně odvedená filmařina. Pokud se člověk zaměří na dvojroli Toma Hardyho, což byl asi největší tahák, přicházejí mírné rozpaky. Jako Reggie obstál a nutno dodat, že to zase nebyla tak náročná role. V případě Rona je to horší. Ne že by hrál Hardy špatně, ačkoliv občas přehrával přes míru, ale já měl problém se samotnou postavou. Na mě to byl až moc velký magor a jsem přesvědčen, že pokud by se takhle choval v reálu, brzy by ho někdo v gangsterském světě sundal bez ohledu na zvuk jeho jména. Nicméně největší problém jsem měl s romantickou linkou. Té tu byl věnován až moc velký prostor a film díky tomu občas sklouzávala k nesnesitelnému slaďáku. Byl bych ochoten to přehlédnout, kdyby v hlavní ženské roli neúčinkovala Emily Browning. Fakt by mě zajímalo, čím tahle holka ražiséry přesvědčuje. Herectví to určitě není. Koukat se na to dalo, ale očekávání v tomto případě rozhodně naplněna nebyla. 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Řeknu vám vtip : Přijde takhle do baru schizofrenní psychopat s kladivy v rukách... '' ----- Míval jsem rád gangsterky. Hlavně ty z Ameriky ze třicátejch. Mívaly styl, chlapům padly obleky i klobouky , krásný káry brázdily Brooklyn a z fešnejch holek se nejednomu motala hlava... Byla to doba, kdy si od rozpálených hlavní thompsonů tvrdý kluci původem z Itálie či Portorika připalovali doutníky a cigára... Ale ta doba je ta tam. Dneska je opět v módě tořit gansterky. Nejen ve světě, ale i u nás. Krejčíř, Mrázek a spol. Kdyby někdo natočil něco o hodně chytrém podvodníkovi třeba typu Franka W. Abagnale nic proti. Člověk by rád žasnul nad všemi těmi fígly. Ale ne. Většinou se vybere za vzor nějaký exot, kterého si sice možná svého času někde báli, bylo to však pro jeho brutalitu. Bráchové Krayovi nejsou vyjímkou. Jeden je úplný magor a druhý bez primitivní síly a násilí není nic. Oukej, asi vládli nějaký čas Londýnu. Ale co dál? Šedesátky ve filmu celkem ušly, ale to bylo tak vše. Zbytek bavil první hodinu, pak už se to jen táhlo a já vlastně jen čekal, jak hoši dopadnou. A že si je bobíci i kluci od S.Y. dají k snídani se slaninou a vejci bylo zcela jasné.... Palec nahoru za Hardyho, chvílemi z něj šel fakt strach. A příště prosím něco o nějakých chytřejších bratrech... Dávám za tři citronové bonbony, ty se šumivou náplní uvnitř. * * * ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po pravdě, nečekal jsem, že v něm bude tak veselo. Helgelandův typicky britský bar vyvedený v kouzelném retro stylu mě zkrátka překvapil. Jistě, spousta hostů ho bude brát jen jako další zaplivanou putyku, kterých jsou v East Endu desítky a je zbytečné jim to rozmlouvat. Já v něm našel šmrnc, nezaměnitelnou cockneyskou atmosféru i sentimentální náladu. Ta vůně bukového dřeva a cigaretového dýmu, cítíte ji? To, co so v něm děje, rozhodně není hodno obdivu, ale i to jen ten důvod, proč se do něj budu vždycky rád vracet. Sednu si k barovému pultu a dám si pití, de facto to jediné, co tam mají. Dvojitý hardy s trochou ledu a sodou. Hodně sody.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy se pro mě stává jedním z nejzajímavějších herců loňského roku. Legendám zločinu jsem příliš nevěřil a kino jsem vynechal, ale ukázalo se, že jsem prohloupil a film mi sedl jako prdel na hrnec. Gangsterky mám navíc rád a jelikož mě potkalo to samé s Man from Uncle, tento rok už si podobné kousky ujít nenechám. Nejedná se o nějakou pecku, na kterou se bude vzpomínat a připomínat ještě roky, ale rozhodně jde o svižný, zábavný a nenudící drama s fantastickým Hardym v obou rolích...Už jsem to asi zmínil, ale Hardy je fakt bůh s charismatem dalšího boha...90% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Azda niet v dnešnej dobe chlapíka herca, ktorý by sa s podobnou (dvoj)úlohou popasoval lepšie ako Tom Hardy. Jeho prítomnosť na celuloide, či už v úlohe jedného alebo druhého brata ( tu by som vlastne ani nečísloval, obaja sú svojim spôsobom majestátny ), je pôžitok a zážitok. Pritom všetkom, gangsteriek nikdy nieje dosť. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)
  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)
  • Vo viacerých scénach, ktoré sa natáčali v Londýne, je možné vidieť moderné CCTV kamery či plastové okná na okolitých budovách či domoch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama