Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (215)

cubajz 

všechny recenze uživatele

komedie s příchutí vodky, při jejímž natáčení si tohoto ruského jedu nejspíš hojně užíval celý štáb - včetně režiséra. Ve filmu se sem tam objevily scény, které asi pochopí a naplno ocení jen ruské publikum, ale i tak se jedná o povedenou komedii tak trochu z jiného soudku (v tomto případě spíš z jiné flašky:) než jsme zvyklí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to zahraniční komedie všech dob! Bavila jsem se od začátku do konce, kdy jsem se nesmířila pouze s jedním zhlédnutím, ale několikerým v našem Minikině kavárna. Určitě doporučuji, ale jedině v původním znění s titulky. Český dabing je hrozný, víc si to užiju právě v ruštině. Kultovní hlášky jsou prostě nesmrtelné jako je generálův přípitek: "přípitek musí být krátký jako výstřel, jinak nezbude čas na rekreaci" nebo scénka s krávou v úložném prostoru pro bombu v bombardéru s hláškou "no co, taky by ses zapřel, kdyby Ti šlo o život" mě v kině napoprvé doslova smíchem složila pod sedadlo! Dávám deset hvězdiček z pěti! ;-) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tradično-netradičná ruská poľovačka, hektolitre vodky, veľká porcia absurdných parodických hlášok a zábava ako sa patrí. Pod veľkou srandou sa však schováva aj akási krutá realistická pravda, ktorá tuzemským divákom určite nie je vzdialená. Proste naozaj jedinečný film, ktorý stojí za zhliadnutie. 80%. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

"Vokurčička!"¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé (zprůměrované) hodnocení je za všechny díly "Svérázu". Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Co si budeme povídat, vezmeme-li čtyři díly "Svérázů" za seriál (kterým také ve skutečnosti jsou), nezbude nám toho humoru mnoho. Neustálé opakování primitivních frků spojených s pitím vodky, ochočeným medvědem či záchodovou budkou uspokojí asi pouze týpka stejného založení notně namazaného, který bude vykřikovati do ukazovaných pijatik "vokurčička!"¬                 Výjimkou je druhý díl, "Svéráz národního rybolovu"; ten se jeho režisérovi a zároveň scénáristovi A. Rogožkinovi opravdu povedl: předvádění "ruské duše" je vtipné, opravdu humorné a s nadhledem, děj není zatížen zdržujícími zbytečnostmi, je to opravdu hezké, podařené dílko, ze jména pro toho, kdo "také Slovanem".¬                 První díl, "Svéráz národního lovu", je viditelně slabší dílu druhého, "o rybolovu"; pravý úpadek je ale viděti u dílu třetího, "Svéráz národního lovu v zimě", s natahovaným dějem, opakujícími se vtípky z dílů minulých a novými dosti chabými. O čtvrtém dílu, "Svérázu národní politiky", se ani nebudu rozepisovati, naši přátelé, kteří nás doprovázeli po všechny tři díly v prostředí nádherné severské přírody, vstupují do politiky; tento poslední díl už nerežíroval Rogožkin, ale napsal k němu scénář, snad ještě slabší, než scénář k "Lovu v zimě".¬                 Mé doporučení je tedy takovéto: Začněte u prvního dílu a skončete dílem druhým; tak budete míti zážitek nejlepší a vzpomínku nezakalenou.¬                 Tento první díl hodnotím za 2 *, nejlepší díl "rybolov" za 4 *. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film neovplýva žiadnymi vtipnými hláškami ale dychberúcimi situáciami. Film po ktorom nastáva nepríjemné sucho v krku vie svojím milým alkoholickým humorom pekne spríjemniť nielen 90 minút vášho života. A musím len dodať, že ten ožratý medveď musel byť fakt ožratý, lebo to by žiaden medveď neuhral. ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama