Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (215)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Spíš je to podle mě o stereotypech ruské duše… Všechny vtipy jsou ale hrozně předvídatelné a proto mi připadaly poměrně dlouhé a natahované. O hodně lepší je ještě absurdnější Rybolov. I když tu neodbytnou chuť na vodku jsem dostal taky a moct tak hned po filmu odjet rovnou kamsi do Ruska a trošku popít (repsektive opít se do němoty a zapomenout na to, že by vás v Rusku asi tak nejspíš zabili), by nebylo vůbec špatné… ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sranda to sice byla (pro Rusáky to musí být modla), ale přišlo mi, že tvůrci s fóry hodně šetřili. Celá šílená situace načrtnutá během prvních pár minut totiž skýtala totiž tolik možností, že mě dost mrzelo, když jsem viděl tolik promrhaného potenciálu. Na lov se ale nakonec ožralové dostali a splnili si tím svůj sen. 70% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Čekal jsem něco, u čeho se od srdce zasměju; salvy smíchu se však nekonaly. U některých absurdních scén jsem se zasmál, ale jinak se spíš nudil a čekal, kdy se to rozjede. Možná to bylo tím, že jsem při prvním zhlédnutí dostatečně nepřivykl stylu humoru (řekl bych hodně specifickému), takže tomu dám ještě časem šanci. Teď momentálně je to však jen za 3*. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Medvědi chlastaj vodku, letadla nosí v prostoru pro bomby krávy, Fin se bojí sexu s dobytkem, dynamit lítá vzduchem, v lese běhá Yetti a bandě rusů je všechno jedno, protože maj vodku, a dokud maj vodku, svět je božskej. Příjemná komedie o vodce a ruské divočině, která je směrem k závěru čím dál zábavnější. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná komedie, která si utahuje z ruských zlozvyků a návyků a předváděno je nám to v míře vrchovaté až se dostáváme do absurdně vtipných situací, jako je kráva vzpříčená strachy v bombardéru. Přatelé bodrý Kuzmič (Viktor Byčkov), generál Michalyč (Alexej Buldakov), kriminalista Ljova Solovejčik (Semjon Strugačjov), smolař Sergej Olegovič (Sergej Russkin) a Žeňa Kačalov (Sergej Kuprjanov) s finským hostem Raivou (Ville Haapasalo) a příležitostně i policista Semjonov (Sergej Guslinskij) se scházejí na podzim na tradiční lov. Kuzmičovi s Raivou se podaří ulovit alespoň dojyčky v kravíně. Ostatní se svrhávalo ve filozofování nad rozpitým pitím, veselé příběhy s medvídětem alkoholikem a naháněním krávy v domění, že jde o losa. V tom záběry z lovu hraběte (Igor Sergejev) z dob carského Ruska. A tak párty o velikosti a hloubce duše ruského člověka, který se z těžkého života probírá litry vodky a ruskou lázní a hrou na lov. Příjemně pobaví, odkrývá a zlidšťuje ruskou povahu, divokou po životě, chtivým po zapomění. ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama