Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

Marze 

všechny recenze uživatele

Výchozí situace je fascinující, ale pak to pro mě bylo pro zasmání než abych se bál, takže je něco na filmu špatně. Možná to chtělo si to pustit místo po nedělním obědě o půlnoci na lesní chatě. Sekta s kazatelským pódiem mi spíš připomínala nějaké malý alternativní festiválek. Chodil jsem na Katedru psychologie ukáčko v Praze na předmět Hromadné psychické jevy a zájemcům o tuto problematiku doporučuji výbornou stejnojmenou knížku již zemřelého přednášejícího psychologie Mikšíčka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prúser na n-tú! Už keď som videl, že v tom má zase produkčné paprče mizerný Blumhouse, tak som tušil, že to nebude nič moc. Ale ono to bolo oveľa horšie. Na to, že tu nebol práve najmenší rozpočet ani neskúsené amatérske osadenstvo, to dopadlo až šokujúco zle. Druhú hviezdu dávam čisto zo srandy; pre absurdne komediálny prínos. Btw. Thomas Jane by asi potreboval ostrihať, pretože odkedy na hlave nosí to retro Tarzan háro, tak sa ocitá v čoraz väčších kravinách (snáď bude výnimkou aspoň nadchádzajúci "Before I Wake"). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mnou respektovaný, ale po hříchu nepříliš plodný Joanou udělal z Janea Jima Jacobse alias Jamese „Jimmyho“ Jonese, do tématu sektářství přidal poněkud obtěžující duchařinu a před přímo se nabízejícím formátem found footage upřednostnil tradici s popelavým kamerovým filtrem. Výstupy guru závojové sekty měly svou sílu (Janeova teatrálnost byla místy i ku prospěchu věci) a sloužily jako jakýsi protijed na neurotoxinem pokapaný cukřík opravdu laciných lekaček, nudných postav a celé té nadpřirozené, nepříliš smysl dávající omáčky okolo. Apropo, dokážu si představit lepší způsob jak vstoupit do tělesné schránky Jessicy Alba, než po koktejlu z mambího jedu a pankuronia bromide.. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem blbovina, kterou nezachrání ani lehce áčkové herecké obsazení. Tomas Jane totiž hraje úplnýho magora, kterýho mohl pojat jako démona zla a ne jako šíleného maniaka, který je posedlý nesmrtelností a bůhví čím ještě. Jessica je sice šikovná, ale na Oscara to taky nevidím. Námět je fajnový, ale těch zvratů, z nichž polovina moc nedává smysl je tam tentokrát až moc. Pro mě zklamání a promarněná šance. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, příběh sekty Chrám lidu Jima Jonese je stále inspirativní. Tedy od Universalu jsem čekal větší bombu. Pokud však škrtneme v žánrové kolonce horor a napíšeme drama, pak to úplný propadák není. Maggie (J.Alba, které více sluší blond) je dcerou bývalého agenta FBI, který krátce po zátahu na sektu spáchal sebevraždu. Rozhodne se s pomocí jediné přeživší Sarah (L.Rabeová) zjistit, co se tehdy vlastně stalo. A pravda bude bolet. Nápad s duchy není nový, ale také není zde zcela špatný. Přesto by snímek možná lépe obstál bez nich... Strašidelný tenhle počin není, ale svým způsobem tísnivý, kdyby se takto celý příběh opravdu stal. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama