Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (151)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu jsem téměř vzdával...nemám rád hovadské pseudoduchařiny. Naštěstí jsem vytrval a následně byl příjemně překvapen. Strašidelný dům začal odhalovat své tajemství a vrah se rozhodl skoncovat se všemi zúčastněnými. Nakonec došlo i na pár gore efektů. Abych příliš nevyzrazoval, tak zmíním alespoň vytahování zahradních nůžek z břicha s následným rudým gejzírem. Místo vtipu se objeví spíše ironie a sarkasmus. Pár veselých momentů se najde, ale válet se u toho smíchy zřejmě nebudete. A odkazy na spousty horrorů - např. Lidé pod schody či Osvícení, Obojek nebo Poltergeist - nakonec potěší. Nejlepší ze všeho je konec... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad spolupráce zábavy a hororu. Atmosféra pri mnohých scénkach pekne hororovo vygradovala, ale potom vždy prišlo nejaké odľahčenie vo forme srandy, prípadne vážna situácia sa náhle preklopila do kurióznej. Fungovalo to na jednotku, veľmi dobre som sa bavil. Vydarená čierna komédia. 70/100 ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Housebound má rozjezd pomalej, navíc hlavní hrdinka se zprvu zdála jako strašná... jako strašně nesympatická :-), ale jak minuty přibývaly, přibývalo nejen zábavy, ale i napětí (to jako fakt ;-). Jde vidět, že se Novozélanďani od svých bratranců z Austrálie, co do hororů, lecčemu přiučili. Housebound je na jednu stranu docela fest čitelnej, ale na stranu druhou, díky tomu panoptiku tam, svěže originální (Eugene aspiruje na sympaťáka roku :-). Jen houšť takovýchto překvapení, které jsou stejně napínavé jako srandovní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You cannot punch ectoplasm.“ Podobné jako Disturbia, jen pošahaného Shiu nahradilo vzpurné děvče, co má maminku v paži a otčíma na háku (někdy zahradnických nůžkách). Debutant Johnstone, inspirovaný mimo jiné klasikami jako Changeling či Legend of Hell House, dovedně osciluje mezi žánry a přitom nesklouzne do nějakých parodických laciností. Není to směšné, spíše úsměvné a že je to i komedie možná poznáte až v okamžiku, kdy se ve sklepě objeví Zach Galifianakis. Na obtloustlého ghosthuntera Amose už prý čeká smlouva ve firmě Specs and Tucker.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Místy hodně vtipné i nápadité, v hororových momentech vychytané a po celou dobu si udržující příjemný nadhled. Navíc matka s dcerou zahrály výborně. Bohužel ta stopáž je příšerně natažená, takže jsem měl v mnoha momentech tendence použít rychloposuv. Čekal jsem trochu víc, ale za podívání to stojí. 55% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama