Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (151)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po chvalozpěvech několika svých oblíbenců jsem popravdě od Houseboundu čekal ještě trochu větší nářez. Nejvíc bych mu vytknul pomalý rozjezd v kombinaci s přepálenou stopáží. Ne snad, že by to byla přímo nuda, ale chvílemi se to zkrátka vleče. Nicméně jako béčková oddechovka funguje skvěle, film postupně jakž takž nabírá tempo a poslední ca čtvrthodinka je už vynikající, takže mu taky napařím čtyři; pořád je to zábavnější a záživnější podívaná, než nějaké hollywoodské růžovobrýlové romanťáky, stupidní životopisná dramata, nebo podobný filmový sajrajt. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Housebound až překvapivě efektivně hýří černým humorem s novozélandským přízvukem a k tomu ještě stíhá budovat napětí a strach. Sice zobrazuje v jiném stylu akorát to, co už jsme párkrát viděli v čistě hororovém směru, ale i tak nabízí tato komedie spoustu nevídaných prvků. Konec nám nabídne i trochu toho gore. Škoda jen zbytečných zamotávek v příběhu, které mi pak trošku po projekci ztěžovaly vybavení si jednotlivých scén. I přes tyto malé vady na kráse, považuji Housebound za velmi povedený kousek, konečně i z jiného světového koutu. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Housebound má rozjezd pomalej, navíc hlavní hrdinka se zprvu zdála jako strašná... jako strašně nesympatická :-), ale jak minuty přibývaly, přibývalo nejen zábavy, ale i napětí (to jako fakt ;-). Jde vidět, že se Novozélanďani od svých bratranců z Austrálie, co do hororů, lecčemu přiučili. Housebound je na jednu stranu docela fest čitelnej, ale na stranu druhou, díky tomu panoptiku tam, svěže originální (Eugene aspiruje na sympaťáka roku :-). Jen houšť takovýchto překvapení, které jsou stejně napínavé jako srandovní. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu jsem téměř vzdával...nemám rád hovadské pseudoduchařiny. Naštěstí jsem vytrval a následně byl příjemně překvapen. Strašidelný dům začal odhalovat své tajemství a vrah se rozhodl skoncovat se všemi zúčastněnými. Nakonec došlo i na pár gore efektů. Abych příliš nevyzrazoval, tak zmíním alespoň vytahování zahradních nůžek z břicha s následným rudým gejzírem. Místo vtipu se objeví spíše ironie a sarkasmus. Pár veselých momentů se najde, ale válet se u toho smíchy zřejmě nebudete. A odkazy na spousty horrorů - např. Lidé pod schody či Osvícení, Obojek nebo Poltergeist - nakonec potěší. Nejlepší ze všeho je konec... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Housebound ma úspešne oklamal telom, keďže zhruba do polovice filmu som sa mylne domnieval, že mám do činenia s bežným haunted house hororom... Záver bol na môj vkus možno až príliš odľahčený a Domáce väzenie podľa mňa akosi nešťastne zamrzlo kdesi na polceste medzi hororovou komédiou a vážne poňatou žánrovkou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)

Reklama

Reklama