Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Glenn Ficarra, John Requa .. B. B. Thorton jako Santa je fakt cool looser! Je dobře, že u náš chodí Ježíšek, protože od něj jako Santy bych dárek ani nechtěl :). I jeho "mamka" a skřítek v jednom je super a v ringu mu to tak sekne. A jen tak mimochodem, byl jsem z filmu jako celku trochu zklamán, protože námět nabízel mnohem, mnohem víc.. Šťastný a Veselý. 70%. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Toto je 1000. film, kterej tady hodnotim a jsem rád, že tohle jubileum nepadlo při hodnocení nějaký sračky. Abych pravdu řek, tak ten název mě trochu odrazoval. Čekal jsem totiž, že to bude nějaká vánoční blbina ve stylu "Rolničky, kam se podíváš", ale nakonec jsem se odhodlal, že se na to podívám. A udělal jsem dobře. Billy Bob Thornton si svou roli zřejmě pořádně užíval a vožralýho Santu, co nemá rád fakany, zahrál naprosto dokonale. Ostatní jsou tam jen tak do počtu, ale to vůbec nevadí. Santa je prostě alfou a omegou celýho filmu. Asi tak do půlky to mělo jasně našlápnuto k pěti hvězdám, ale jak se blížil konec, tak se do filmu začalo pomalu vkrádat nějaký to morální poučení, že každej se může změnit a udělat třeba taky pár dobrejch skutků. Mam pocit, že bez toho se snad už žádnej film neobejde. Někdy bych se pro změnu rád dočkal komedie, kde žádný moralizování nebude... 75% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě super komedie, která mi v tento předvánoční čas vyloženě sedla. Místy to sice trochu herecky skřípe, děj je hodně předvídatelný, a dají se tam najít i některá žánrová klišé, ale jako celek je to prostě dobrá zábava. Billy Bob Thornton v titulní roli mě strašně bavil a hlavně díky němu jsem si to tak užil. Uvážím-li, že je pod tím režijně podepsaný stejný chlapík, který o 2 roky dříve natočil můj oblíbený film Přízračný svět, nemohu za sebe jít pod 4 hvězdy. A jsem docela zvědavý na dvojku, která jde brzy do kin. Btw. český název mi přijde debilní a zavádějící. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Santa je úchyl trpí klasickým nešvarem moderního komediálního žánru. Podobné komedie většinou vznikají, rozjíždějí se a stojí na několika základních vtipech, vtipných situacích a scénkách. A Santa je úchyl má tuto základnu hodně silnou (politicky korektní manažer obchodu mě rozsekával). jenže jakmile se film začne blížit ke konci a je třeba ho nějak zakončit, spousta komedií a jejich tvůrců jsou najednou zmatení a zpravidla to ukončují až nešťastně. Což je případ i úchylného Santy. kadence suchých, politicky nekorektních a hustých vtípků je přijatelnou část stopáže hustá a já se obrovsky bavil. Jenže pak se to rozkašle a je trošku zle (a tím film přišel o pátou hvězdičku). Docela by mě zajímalo, co si asi tak myslí Billy Bob o tom, že jeho životní role vypadá zrovna takhle. Každopádně, druhý nejlepší vánoční film, co jsem viděl. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Delikátní Billy Bob Thornton táhne tuhle kontroverzní smršť černého a sprostého humoru výhradně na svých bedrech tak suverénním způsobem start-cíl, že sám dokáže zamaskovat nerozhodný scénář, který postupem času vyloženě tápe někde ve vakuu mezi nekompromisní prezentací slovíčka "fuck" s ratingem 15+ a tuctovým rodinným příběhem o tom, kterak se sprostý Santa pod vlivem nejen whiskey, ale především malého vlídného chlapce učí pravému smyslu Vánoc. Sice se nenudíme a ústřední různorodou dvojici rádi doprovázíme až k očekávanému závěru, ale úvodní "bad motherfucker" část bohužel celý zbytek příběhu hodně převyšuje... 75% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Necenzurovaná verze filmu se stala rekordmanem v počtu sprostých slov ve vánočním filmu. 170x v ní zazní slovo "fuck", 74x slovo "shit", 31x slovo "ass", 10x slovo "bitch" a 1x slovo "bastard". (imro)
  • Režisér Terry Zwigoff se do povědomí filmových kritiků dostal v roce 2000 díky filmu Přízračný svět (2001) o dívkách na prahu puberty, který natočil podle stejnojmenného komiksu. (imro)
  • Ve scéně, kdy za Santou (Billy Bob Thornton) přijde dítě se zmrzlinou, se zmrzlina mezi záběry zmenšuje a zvětšuje. (Mr.Hudson)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama