Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to nešel, ale na Netflixu je to skvělý pokoukání. Na Spectral jsem narazil nadvakrát úplnou náhodou a vyloženě mě překvapilo, jak pozvolna film šlape, od začátku nastiňuje určité mysteriózno, aby se následně překlenulo do testosteronové bitevní vřavy (kdo viděl Pacific Rim ví, čeho je Max Martini schopen :D) s líbivou kamerou a na béčko stylovým CGI. Uvažoval jsem, jestli plný počet přecijen není malinko přemrštěný, ale opravdu jsem se ani chvilku nenudil, několikrát mi v hlavě zaznělo ono otřepané "wow" a trošku mě to pustilo až v závěrečném aktu. James Badge Dale asi nikdy nebude velká hvězda, ale má neskutečné charisma a doufám, že ho budu třeba i v podobných filmech vídat pravidelně. BTW : Člověk by se až divil, jak má Spectral i na tuto rozhazovačnou VOD službu tak dobrý triky. Pravdou je, že to mělo jít do kin, ale Universal se toho zalekl a Netflix to koupil. Díky bohu za to. ...8,5/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S láskou udělaná kombinace Vetřelců, Final Fantasy a videoherního Gears of War, který překvapivě i přes mizivý rozpočet, nevypadá úplně lacině a fandy žánru dokáže překvapit. Pro mě bylo ve výsledku největší negativum v použití nezajímavých monster. Raději bych do filmu nacpal, nějaký přesrostlý potvory. Přesto film neurazí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo prekvapenie roka. Naozaj snímka, ktorá nenudí. Nemá na to ani čas. James Badge Dale v hlavnej úlohe absolútne skvelý a bola naozaj výborná voľba, obsadiť tohto herca. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak samotný originálny nápad. Hudba nehrá druhé husle a zaznejú dramatické tóny. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že snímok ocení každý fanúšik akčného Sci-Fi filmu, pokiaľ nehľadá niečo náročné, nad čím by musel premýšľať. Ja som sa dlho tak nezabával a nesledoval so zatajeným dychom, ako do pekla môžno poraziť duchov. Špeciálne efekty na vysokej až maximálnej úrovni. A záver, kedy armáda nasadila biorobotov v popiči (ospravedlňujem sa) uniformách, to teda bolo niečo. Túto snímku som si musel opätovne pozrieť na stene cez premietačku vo vysokom rozlíšení a ľutujem, že som to neurobil už pri prvom pozretí. Ten boj biorobotov (roboľudí) a duchov, to je bomba. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když se do jednotky elitních amerických specnaz pořádně obují vražedné zkondenzované přízraky, jsou i staří mazáčtí vojclové rázem v hajzlu, protože proti těmhle neviditelným neživým stvůrám jsou konvenční zbraně na dvě věci. Ale naštěstí mezi sebou mají i jednoho koumáka civila, který jim vyrobí speciální plazmatické opakovačky, a rozhodující řežba tak může začít... Zatímco béčkové robotické sci-fi střílečce Kill Command jsem dal nedávno pětku částečně i z dobrého rozmaru, Spectre si zaslouží plný počet naprosto střízlivě a objektivně. Nevím, jestli to bylo hlavně díky Full HD a úhlopříčce přes metr pade, ale ten obraz byl dokonalý. Perfektně nasvícené scény, nádherně omšelé kulisy zdevastovaného města, decentní "saudkovské" barvy, prostě vizuální delikatesa. Navíc výborný, ryze béčkový příběh z bohy zapomenuté a opuštěné evropské periferie (jako bych to slyšel: "Where the hell is some fuckin' Moldova?!"), slušní nepříliš známí herci, dobrá kamera (a tentokrát i ta ruční)... Myslím, že si na produkci Netflixu budu muset co nejdřív pořádně posvítit! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobách, kedy už podobné žánrové filmy stredného rozpočtu prakticky úplne zmizli je takéto parádne poctivé béčko veľmi príjemným spestrením. Originality sa tu moc nenájde, ale s tým nemám ani najmenší problém, film si berie prakticky to najlepšie z viacerých mojich obľúbených filmov ako Čierny jastrab zostrelený, Votrelci alebo prvý filmový Final Fantasy a robí to veľmi dobre. A tak už od samotného začiatku mi bolo jasné, že to bude presne pre mňa, dejovo mi to nadmieru vyhovovalo, je to militaristické, napínavé a aj správne tajomné, takže som bol zvedavý, čo z toho bude a síce v druhej polovici už ide úroveň filmu o trochu nižšie, keďže napätie a tajomnosť ustúpia akcii, ale stále ma to dosť bavilo, takže si nemôžem výraznejšie sťažovať. Jedine ma trochu sklamalo zistenie pôvodu samotných duchov, toto malo radšej zostať v tej hororovejšej rovine. Akcia sa dá prakticky len chváliť, nájdu sa tu tri hlavné bojové sekvencie, ktoré sú perfektne natočené a špičkovo technicky zvládnuté, zaujímavé lokácie, správanie duchov, špeciálne jednotky a vysoká úmrtnosť ich členov, je na ne skutočne radosť pozerať. Len pri nich postupne klesá hororová stránka a film skôr prechádza k sci-fi, takže ma vlastne každá ďalšia bavila o trochu menej, než tá predchádzajúca, ale stále si udržuje vysokú úroveň. Obsadenie síce nie je výraznejšie známe, ale filmu to len prospieva, vojaci pôsobia ako skutoční členovia špeciálnych jednotiek, no vyhovoval mi aj hlavný hrdina, ale aj známejšia Emily Mortimer a Bruce Greenwood. Veľkým prekvapením je aj réžia, na to, že sa jedná o debutanta je film až nadmieru kvalitne zvládnutý po všetkých stránkach. A ani ten nižší rozpočet nie je ani najmenší problém, ušetril sa na hereckých hviezdach a lokáciách, ktoré tu vôbec neboli potrebné, ale využil sa presne tam, kde sa aj mal, teda na parádnej akcii a efektoch. Takže ja si až na ten jeden spomínaný nedostatok nemôžem sťažovať, na Spectral som sa tešil a dostal som prakticky presne to, čo som aj chcel, parádny militaristický akčný sci-fi film s výbornou zápletkou, slušnými postavami, skvelou akciou, zručnou réžiou a kvalitnou technickou stránkou. Určite som to nevidel naposledy. 79% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)

Reklama

Reklama