Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (167)

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt toho nadbytečného úvodu, ve kterým oproti prvnímu dílu už žádný smysl nevidím, tak by šlo takřka o dokonalou epizodu. Skvělé přenesení herní sekce do příběhu a silně kvituju i změny proti předloze ohledně sdíleného vědomí, které zde funguje skvěle. Setup, Payoff opět na maximum. Krásně se jim daří strukturovat ty epizody jako jednotlivý díly, ikdyž jsou součástí uceleného příběhu. Clickeři a setkání s nimi bylo zpracovaný výtečně! Kvituju využívání silných stránek filmového média, oproti hernímu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepolevující napětí se vine celou epizodou. Už předehra, kde na otázku, jak zastavit nákazu, zazní odpověď - vybombardujte město, zamrazí. V muzeu by se jeden bál i nadechnout, scéna se zapalovačem pak byla nekonečná. Fascinující je, jak si tvůrci vyhráli s prostředím, kdy se mnohdy těžko rozlišuje, co jsou kulisy a co vzniklo v počítači. Smysl pro detail, neponechat nic náhodě....úžasné. Některé výjevy mají až surrealistický nádech a Dalí by byl možná spokojen. Při sledování mi jdou hlavou jiné filmy a příběhy - Loganův útěk, Věc, Annihilation, Skleník od Aldisse...prostě paráda. ()

Reklama

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Čistá dokonalosť! Pre milujúceho fanúšika neskutočná spokojnosť s materiálom akým je The Last of Us je v tých správnych rukách, je doručený fan service s dávkou novoty pre každého z Nás! Píše sa história o prerušení kliatby videohrených adaptácii a som hrdý že sa to deje pri dokonalom diele ako je The Last of Us! ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl pokračuje už za zdmi bezpečné zóny, Tess, Ellie a Joel se poprvé setkávají s clickery, dojde i na muzeum a skupina dojde kam měla. Při sledování jsem si připadal jak ve hře. Ta podoba je naprosto prvotřídní. Jestli jsem si nějak představoval the last of us, tak přesně takhle. Kulisy jsou naprosto dechberoucí, stejně tak efekty i masky a dokonce jsem si řekl, když se poprvé objevil clicker, "jo to je přesně ten zvuk". Atmosféra, kterou podtrhují vynikající herecké výkony, dokonalá vizuální stránka, skvělé nazvučení i perfektní prace s kamerou, je proste parádní. Je vidět, že někteří vůbec nedokážou ocenit kvalitu. Ti, kteří dali 3* a níž bud nehráli hru, neví jakým projevem vypráví svůj příběh Naughty Dog, nebo nerozumí filmu. Zkrátka TLOU není jen o akci, ale především je to postapo survival s důrazem na příběh a velká část příběhu spočívá v přežití a dostání se z bodu A do bodu B. Je to taky o vztahu charakterů, najití si cesty mezi nimi. Je to drama, o zachování lidství, správně volbě a budoucnosti, která není růžová. Tohle není frenetická střílečka, ale pomalá příběhová adventura sázící na hutnou, dramatickou a melancholickou notu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Post-apokalypticky svet je vyobrazeny paradne...opat, ako v predoslom dieli to ma civilny start ozrejmujuci pociatky tejto huby. Ellie si to hlaskuje ako typicka pubertiacka a z rutinneho prechadzania ruin porasteneho mesta postupne narasta napatie a boj o prezitie, az k samotnemu zaveru. Velmi slusne 85% a trosku nadneseny plny pocet. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama