Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (342)

DavidS. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K apokalypse netřeba zmutovaných hub, stačí LGBT kvóty...Dobově poplatná nadbytečná vsuvka...Degenerujeme...Tohle nemá s hrou cokoliv společného...Sexuální orientace Ellie byla tehdy odvážným, křehkým a smysluplným inovátorstvím...Teď dostáváme jen otrocký diktát homosexuálního kánonu...Kde je vidět ten obří rozpočet? V záhonu jahod nebo láhvích Beaujolais od Louise Jadota v ceně 11 dolarů za sedmičku? ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že jakmile se objeví ve filmu/seriálu intimnější chvilka mezi muži, pro některé frustrované uživatele ČSFD to představuje rozrušení jak červený hadr pro býka při býčích zápasech ve Španělsku. No naštěstí jsou tu i objektivnější uživatelé, kteří se spíše zaměřují na příběh seriálu nebo na práci s kamerou, která dosáhla v tomto dílu svého absolutního majstrštyku. Sám přiznávám že bych některé scény zkrátil nebo předělal, ale to nic nemění na tom, jak úchvatně se seriál zaměřuje na jednotlivé postavy a dotvořuje si linky mezi nimi. Byla to zajímavá odbočka a už teď se nemůžu dočkat na další díl. ()

Reklama

Vironey odpad!

všechny recenze uživatele

Aha, postapo zombie horror, kde čekáte postapo depku, vyňuňané houbo-zombíky a lekačky a nějakou adrenalinovou akci... a dostanete Zkrocenou horu. Nebo spíš Zkrocený bunkr s obstarožníma degenerátama, který nám podsouvají myšlenku, že stejné pohlaví může mít plnohodnotný romantický vztah - nemůže, protože biologie a endokrinní systém, milí levicoví bobánci. Nápodoba vztahových struktur zůstane jen nápodobou. A propos, koho to zajímá, ať se na to kouká, serošů a filmů s touhle tématikou je víc než dost, ale ofenzivně to protlačovat do naprosto zcestných kontextů působí amatérsky a uboze. A klidně se vy pokrytecký sluníčkáři, co to tu freneticky pětkujete, poserte. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně má seriál opravdu koule na to, vzít výhodu adaptování do jiného média a využít ho na maximum. Libí se mi, že tvůrci vědomě stupňovali míru změn proti předloze, aby se brblalové stihly aklimatizovat. Horší to pak je u pánů a dam "Nejsem homofób, ALE...". (podotýkám, že Bill je homosexuál i v předloze) Krásná epizoda, která skvěle funguje po příběhové stránce a hlavně je ideálním zrcadlem pro Joela a jeho vztah s Ellie. Ve hře Bill a jeho příběh nastavoval jiné zrcadlo, ale to je v pořádku, pokud jeho roli zastoupí zase někdo jiný. Vskutku dojemná a po všech stránkách funkční epizoda, která vás vtáhne a zamilujete si jako Franka s Billem, tak Ellie a její dynamiku s Joelem. K tomu zde krásně vypointovávají jednotlivé nové body této adaptace a to je vskutku skvělé! Miluji to a až na nadbytečnou scénu z ložnice (Protože není, příběhově, vztahově a vlastně ničím podstatná)  jde takřka o dokonalou epizodu. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Hýkání místní anti-lgbti zásahové jednotky jsme se dočkali. Ale všichni víme, že tito lidé vůbec nehráli hry. Protože Bill je gay i ve hře a queer téma je jedním z důležitějších v sérii. Tato epizoda neposouvá děj Joela a Ellie, ale prohlubuje zákonitosti světa. Ukazuje, že ne všude jsou morálka a hodnoty věcí minulosti. Byl jsem dojat a jako fanoušek předlohy díky! Navíc jsem konečně viděl epizodu, která byla pro mě něčím novým oproti hře a to kvituju! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Keď si Ellie (Bella Ramsey) prečíta Billov (Nick Offerman) odkaz, spomenie, že si môžu vziať, čo chcú. V hre je Bill stále nažive, keď Joel a Ellie prídu do mesta, a stále hovorí Ellie, aby sa nedotýkala žiadnych jeho vecí. (molcan2)
  • V Billovej (Nick Offerman) pivnici Ellie (Bella Ramsey) zistí, že počítač vysiela cez rádio skladby z 80. rokov. Joel (Pedro Pascal) vysvetľuje, že systém automaticky vysiela cez rádio skladby z 80. rokov, ak sa Bill po určitom čase neprihlási, čo vysvetľuje, prečo Joelovo rádio na konci prvej epizódy zachytilo skladbu z 80. rokov. (molcan2)
  • Joel (Pedro Pascal) v dialógu rozvíja náznaky z minulých epizód, že infekcia cordycepsom bola masívna a prebehla celosvetovo v krátkom čase kvôli kontaminácii potravinárskych plodín, pravdepodobne múky a obilia. (molcan2)

Reklama

Reklama