Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (342)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že jakmile se objeví ve filmu/seriálu intimnější chvilka mezi muži, pro některé frustrované uživatele ČSFD to představuje rozrušení jak červený hadr pro býka při býčích zápasech ve Španělsku. No naštěstí jsou tu i objektivnější uživatelé, kteří se spíše zaměřují na příběh seriálu nebo na práci s kamerou, která dosáhla v tomto dílu svého absolutního majstrštyku. Sám přiznávám že bych některé scény zkrátil nebo předělal, ale to nic nemění na tom, jak úchvatně se seriál zaměřuje na jednotlivé postavy a dotvořuje si linky mezi nimi. Byla to zajímavá odbočka a už teď se nemůžu dočkat na další díl. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místní klika převážně slovenských homofobních (myšlenkově antiseptických) klouzků nezklamala. Buďme na ně hodný, nemají to na světě lehký, cítí svůj blízký konec. Mě spíš než Zkrocená hora štve to, že tenhle díl občas padá do sterilního romantického patosu. Že se linie Billa a Franka proti hře změnila a není zdaleka tak krutá, to dramaturgicky chápu. Třetí díl chce ukázat ostrůvek světa, kde ještě humanita odolává zubu apokalypsy a vytvořit tak kontrast k famózní dvojce. Závěr je vyřešený skvěle (protože pracuje s náznakem), oba hlavní herci výteční... přesto už se těším, až se pozornost vrátí naplno zpátky k Joelovi a Ellie. Mimochodem, tyhle odbočky umělo už Walking Dead a troufám si říct, že někdy i lépe! ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně tyhle reakce diváků jsem očekával. Od té chvíle, kdy kritici mluvili o této epizodě, že nás čeká větší odklon od hry, kde budeme sledovat Billa s Frankem a jejich gay romanci, tak jsem očekával, že ne každý bude z toho nadšený oproti kritikům, kteří třetí epizodu považují za fenomenální a jednu z nejlepších epizod, která v televizi vznikla za poslední dobu. A co na tuhle epizodu říkám já jako velký fanoušek hry? Miluju to! Líbí se mi jak skvěle rozšiřují herní předlohu a nedělá jim problém dělat velký změny, které jsou ku prospěchu vyprávění a příběhu. Joel a Ellie mají mezi sebou parádní dynamiku a já se do nich zamilovávám. Scéna, kdy se baví o letadlu je parádní a nebo na konci epizody, kdy Ellie nadšeně zkoumá auto, jako kdyby to byla vesmírná loď. Tohle krásně mezi nimi vytváří chemii a vztah. No a pak je tady z 80% čas věnován Billovi a Frankovi. A musím říct, oh boy, tohle byla nádherně napsaná dějová linka, která ano možná trochu brzdí tempo seriálu a Joela a Ellie to posunulo na vedlejší kolej, jenže ono to funguje kvůli tomu, co se děje na konci epizody. Nebudu tady spoilerovat, ale ti co viděly vědí. Takže za mě perfektní epizoda, která je bravurně napsaná a ještě lépe zahraná (Nick Offerman a Murray Barlett jsou vynikající) . Craig Mazin je frajer a neskutečně se těším na další epizody, co tvůrci předvedou dále. P.S. Jakmile najel soundtrack On the Nature of Daylight od Maxe Richtera (můj oblíbený skladatel), tak jsem tak moc vyměkl, že jsem měl slzy na krajíčku. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MA-SA-KR! Nejlepší postapo love story ever! Chyba v produkci: Města jsou zarostlá, ale naše dvojice jde lesem po vyšlapané cestě... Odkopaní homofobové tady, to je panečku přehlídka "argumentů". Já tu naopak klidně napíšu, že bych si regulérně přál bejt bisexuální. Vzkaz odpaďákům a málohvězdičkářům: "Hele, nikdo vás nenutí na to koukat... pusťte si nějakou Marvel píčovinu a mějte se fajn!"(Už bych pomalu uvítal možnost blokace uživatelů - kompletní blokace, prostě nějaké profily vůbec nevidět.) ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom odvážny ťah naservírovať nám "off-spin" epizódu už ako tretiu v poradí. V hodnotení som celkom rozpoltený, objektívne, jedná sa o emočne vyšperkovanú (Linda Ronstadt) jazdu ale nepríde mi proste fér sa za toto skryť tak skoro na začiatku. Osobne to hodnotím ako produkčný fail, toto sa tak skoro proste nerobí. Inak bavilo. (7/10) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Hra ukazuje, že Bill a Ellie majú medzi sebou zlý vzťah. Neustále sa na ňu naváža, že sa dotýka jeho vecí, ona mu takmer zlomí ruku fajkou a dokonca Joelovi poradí, aby sa na ňu vykašľal. V seriáli sa však táto dvojica ani nestretne. (molcan2)

Reklama

Reklama