Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (115)

HydraCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda, která krásně skloubila několik důležitých příběhových momentů a znázornila napětí ve vztahu hlavních postav v jeden výborný celek. Strašně se mi líbí, jak tvůrci tuhle část příběhu zasadili přímo do Jacksonu. Dává to větší smysl a zároveň nás malými odkazy nalákali na druhou řadu. Pedro Pascal v tomhle díle herecky fakt zářil a vykreslil tak pěkně Joelovu osobnější linku. To se samozřejmě propsalo i do oné "You don't know what loss is." scény, která i díky lepšímu odvyprávění fungovala skvěle. (Bohužel výkon Belly mě zde nepřišel až tak emocionální a silný jako v předloze.) V poslední části u univerzity jsem byl už trošku znuděn. Konkrétně tady šel scénář až moc detailně ve šlépějích hry a seriál mě tak už neměl čím překvapit, ale to se hádám stává v případě, že uděláte perfektní adaptaci jako je tato. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávno jsem hrál zrovna tuto pasáž ze hry, dialogy mezi Ellie a Joelem jsou napříč seriálem na chlup stejné. Chápu i změny od předlohy, které tu jsou víceméně ku prospěchu oči. Joela se snaží tvůrci více polidštit a nedělat z něj supermana jako ve hrách. Toho si cením, vztah s Tommym taky provedený na jedničku. Ale čekal jsem, že mu Tommy předá fotku Sarah a řekne, že byl u nich doma. Tahle scéna se tam mohla vejít... Univerzita potěšila, asi to bylo nutné vzít rychlíkem, nemohl být o tom celý díl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mráz, sněžné scenérie, Gustavo Santaolalla dál brnkající na kytaru. Řeka smrti je blízko a nečekaně blízko je i Joelův bratr. Díl solidně graduje, dostáváme se zase do trochu „jiného“ prostředí, ve kterém se jistá komunita snaží v rozvráceném světě přežívat úplně jinak, než jsme byli doposud zvyklí. Zároveň vnímáme jiný feeling, zase je tam kus melancholie. Už jsme si zvykli, že při putování Joel s Ellie potkávají další a další postavy, jejichž osud bývá vesměs tragický, každopádně díky nim se o ústřední dvojici dozvíme vždy zase něco víc. A víc se otevírají. Ač se předtím stalo mnohé, při příjezdu k areálu biomedicíny jsou si tihle dva nejblíž za celou dobu. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě jedna z nejlepších epizod (momentálně po odvysílání epizody za mě dokonce nejlepší). Zde se zas a znova ukazuje, jak Mazin a Druckmann věrně adaptují herní předlohu a jak dobře to dělají. Je tady spousta odkazů nejenom na první díl, ale dokonce i na druhý díl. Hráči moc dobře vědí co myslím. Objeví se zde jedna postava, která sleduje Ellie. Za mě krásný pomrknutí pro hráče, kteří hráli druhý díl. Plno dialogů je zde stejných jako ve hře. "Všichni, na kterých mi záleželo, buď umřeli, nebo mě opustili. Všichni, až na tebe". A je tady toho víc. Epizoda je takřka bez akce a soustředí se na vztahy. A zde se nám pěkně naplno Joel a Ellie dostanou pod kůži a věřte mi, že osmá a devátá epizoda (vynechal jsem sedmou, protože ta bude sledovat flashback Ellie, jak se nakazila) budou stát za to a vy hlavním postavám budete fandit. Režisérka Jasmila Žbanić odvedla skvělou práci. Kamera v této epizodě je zatím nejlepší ze všech dosavadních epizod a plno záběrů bylo nádherných (z jednoho jsem se málem udělal :-D ). Herecké výkony jsou zde zatím nejsilnější a Pascal s Ramsey dominují. Chci se ještě jako velký fanoušek hry vyjádřit k jedné věci. Joel má zde dva případy, jako kdyby měl dostat infarkt. Ano, možná to vypadá, že Joel je oproti hře měkkej, ale za mě to nádherně ukazuje, že Joel není jenom zlý člověk, který umí být krutý, ale má srdce, které bude hrát později velkou roli v příběhu. Ta scéna, kdy Pascal předvede perfektní herectví se přiznám, rozbrečel jsem se. A to fakt nepřeháním. Ale abych jenom nechválil, tak mi vadí, že Joel a Ellie mají poklidnou cestu a nikde jim moc nehrozí nebezpečí. Ocenil bych nějaký nakažený, kteří jsou zamrzlý a ke konci epizody by například Joel a Ellie slyšeli v okolí nakažený. Protože mi přijde, že se skoro zapomíná, že jsou v postapokalyptickým světě. Jinak jsem, ale maximálně spokojen a jako někdo pro koho je hra srdcová záležitost mi dělá seriál úsměv na tváři. Jen tak dál!!! P.S. Hudba z hry když začne hrát... oh boy, díky ní jsem se dokázal rozbrečet. Nádhera. Miluju to!!! ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ze hry si teda nic o komunistických osadách nepamatuju. Dost zvláštní změna. Chápu správně, že sdělení tvůrců mělo být "komunismus good"? Jako, že americká levice (vlastně politika obecně) je v poslední době jak utržená ze řetězu, jsem si všiml, ale tohle už je agitka skoro jak u nás v padesátých. Už chybí jen aby se vzali za ruce a začali tancovat a zpívat, jak všichni všechněm všechno dáme, a budem všichni všechno mít dohromady. :) Jinak, událo se toho dost, ale i přesto byl tenhle díl tak nějak nuda. A zdá se mi, že postava Ellie se povahově čim dál víc vzdaluje předloze, což je škoda. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Město Jackson se objeví až ve 2. části herní franšízy (s výjimkou krátkého pohledu shora v 1. části). Setkání Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) s Tommym (Gabriel Luna) a Marií (Rutina Wesley) se ve hře odehrává na nedaleké přehradě vodní elektrárny. (mikki089)
  • Elliin (Bella Ramsey) kůň Shimmer z videohry „The Last of Us Part II“ se v epizodě krátce objeví jako hříbě. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno