Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli tohle mělo být vyvrcholení seriálu roku, tak je to velké zklamání. Narození Ellie - wt(a)f?!?!? Kam se to hrabe na Quite Place... No a závěrečná přestřelka v nemocnici je opravdu - ani nevím, jak to vlastně popsat... První sérii jsem dal jen že zvědavosti, na další se už nechystám (ať už kvůli spoilerům ohledně znalosti hry - ač jsem ji nikdy nehrál - nebo prostě proto, že jsem si k postavám nevytvořil jakékoliv pouto). ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám potřebu si tady honit ego nad tím, že "ve hře to bylo lepší", protože jsem její velký fanoušek, hrál jsem jí tenkrát na PS3, potom na PS4 a poté sledoval gameplay z PS5. Nakonec bych se stejně dostal k tomu, že hra má díky své dlouhé stopáži schopnost se dostat k postavám pod kůži, projít s nimi celý ten vývoj, díky akci být záživná po celou dobu a na konci vás dostat do kolen tím, že to finále neuspěchá. A i kdybych to tady se hrou neporovnal, tak 43 minut na rozuzlení příběhu je dle mého dost málo i na originální seriál, stejně jako počet 9 epizod s cenovkou 10-15 mega. To se na mě prosím nezlobte, ale to je podpásovka. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když pominu, že akce v nemocnici může na nějaký idioty působit jako výzva Jdi a vystřílej nějakou další střední školu, a že zabít neurochirurga 20 let po tom, co přestaly fungovat vzdělávací instituce, se rovná vraždě někoho prakticky nenahraditelnýho, tak to vnímám jako hodně vydařenej díl. Ty výhrady nejsou tak nicotný, The last of us nedává tomuhle světu nic opravdu dobrýho- můj názor. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když v některých momentech je seriál naprosto přesný a věrný předloze, za což dávám obrovský palec nahoru, tak se nemůžu zbavit dojmu, že vše jede do finiše až moc uspěchaně a rychle. Celé show by slušely tři epizody navíc. Seriál nás nenechá v klidu vydechnout a strávit s postavami nějaký čas navíc. Stejně zrychlená scéna s Joelem a Marlene byla i ve hře, nicméně nemohli jsme se tady dočkat něčeho navíc? Celé to působilo, jakoby Marlene ani nedocenila, že Joel převedl Ellie přes celou Ameriku. Dostaneme s postavou jednu scénu a bum jede se dál. Druhá a naprosto fatální výtka je k nakaženým, kteří se v celém seriálu prakticky nenacházejí. Nikdo je nemusí zabíjet po desítkách. Ale nešlo alespoň udělat jednu plazící scénu, jak se Joel a Ellie prodírají metrem, aby se dostali k nemocnici? Celá jejich výprava působí naprosto nezaslouženě a vlastně pochod přes půlku kontinentu působí jako docela hračka, pokud máte mapu a víte kam jdete. Takhle to ale být nemá. ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, nebyl to perfektní díl. Ale furt to je naprosto věrné předloze. Je tam skvělá atmosféra, hudba, napětí a taky emoce. Mohlo to být delší a působí to trochu uspěchaně, ale musím říct, že mi to nějak nevadilo. Všude komentáře typu "omg, teď z Joela udělali jenom sprostého vraha a maniaka." No... Ono ve hře taky furt někoho zabíjíte a přesně takhle vystřílel i nemocnici :-) Hodnocení: 8,75/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)
  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama