Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (433)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako herní neznalec (PC verze už se konečně blíží) nedokážu naplno docenit ale rozhodně se jedná o jednu z nejlepších věcí co jsem v TV viděl minimálně od Černobylu a nebýt některých, "vyplňujících" epizod, šel bych na plný počet. Herecky a výpravou bezchybné, atmosférou vtahující a některé epizody dokonalé. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No hra na playku teda byla x krát zábavnější. Nebyli tam ani homosexuální trendy této vyšahané doby a obecně to mělo i větší drive. Navíc když v jednom záběru umíráš na matraci a v druhým zabijíš nepřátelé, říkáš si někdo tu je asi debil. Uznávám vizuální stránku, atmosféru, ale celý to bylo neskutečně připosraný ať už z velký akce nebo v souvislosti s plynulým příběhem. Na druhou sérii z vysoka seru. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Až na ten jeden absurdně zbytečný díl s párečkem gayů, který si scénáristi vycucali z prstů, aby to ještě více udělali společensky přijatelným seriálem(?), to byl nářez. Absolutní nářez! Tak jak to známe ze hry. Trochu se to ztratila akce, ta je tu spíš lyrická, nežli epická jak ve hře, chybí i lekačky. Nicméně příběh je natolik silný, že i tak pevně drží s celou tou charakterově silnou cestou za možností léčby zombie postapokalyptického světa. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu celý ten hype okolo seriálu. Je mi sice jasné, že to je veleúspěšná hra, ale zfilmované je to nanejvýš průměrně. Řekl bych dokonce, že to ve výsledku zachránil pouze enormní rozpočet, jinak by to snad ani nestálo za ten rozhovor v hospodě. A pokud přeci jen nějaká ta diskuze proběhne, bude se týkat buď pocitů zklamání a nebo polemizací nad kontroverzními částmi seriálu; čili zda takové na sílu tlačené PC epizody spíše nekazí celkový prožitek. No já osobně jsme velmi zklamaný a to ač jsem si mnohé části užíval, ale těch bylo zatraceně málo. To je také hlavní důvod, proč nemíním dále ztrácet čas pokračováním. To už si snad raději stáhnu tu hru na niž HBO neudělalo zrovna nejlepší reklamu. Za nejtrestuhodnější chybu tvůrců považuji, že přestože by byly zapotřebí alespoň 2 série a nebo konkrétně dvojnásobek času, k co možná nejlepšímu zážitku a dokonalému představení onoho postapokalyptického světa a všech postav v něm, dostáváme něco, čemu by lépe slušely pouhé 3-4 epizody (každá maximálně hodinu dlouhá)! V žádném případě však ne 9! Nepochopím kolik zbytečné výplně a hloupostí tam naházeli za tak krátkou dobu. Škoda. ,,Nejúspěšnější seriál od dob Hry o trůny", vážně skvělý vtip! 52% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mam z toho trosku rozporuplne pocity. Mame tu v podstate naprosto neoriginalni postapo svet, kdy misto zombiku to jsou sice houbovy lidi, ale furt je to ten naprosto tuctovej, milionkrat ohranej pribeh, kde postavy bud jdou nekam, kde je snad lip a nebo nekam, kde je snad lek. V tomhle ohledu tu jsou snad vsechny neoriginalni situace a temata, co vas jen napadnou. K tomu v podstate nesympaticky postavy a ted nemyslim jen ty vedlejsi, ale vlastne i hlavni dvojici, kdy Joel je proste hajzl, co chce prezit a Ellie jako krava se chovajici pubertacka. No a k tomu 9 hodne nevyvazenejch dilu, kdy v nekterejch se nic moc nedeje, nektery zase skakaj o x mesicu dopredu, nektery najednou resi nejaky postavy, ktery tam do te doby nebyly. Jenze na druhou stranu, mozna s vyjimkou epizody z nakupaku, vas kazda epizoda od zacatku do konce naprosto pohlti a i kdyz clovek tak nejak tusi, co se bude dit dal, stejne je napnutej. Akce je skvela, syrova, krvava a postavy nejsou zadny superhrdinove. Hlavni dvojici clovek stejne musi fandit a Pascal s Ramsey podavaj naprosto famozni vykony. Celkove vizual je super a zaver, kterej ma k happy endu fakt hodne daleko, hodne pusobivej, bal jsem se, jak trapne to tvurci zakonci a tohle byla vlastne asi ta nejlepsi a jedina nenasirajici moznost. Uprimne receno, na druhou serii bych se radsi vysral, tvurci to muzou jedine posrat. Takze za me vlastne spokojenost, sice bych to asi neoznacoval za nejakou serialovou udalost roku, ale rozhodne jedno z toho nej, co vzniklo na zaklade hry. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného herního hitu. Hra vyšla na konzoli PlayStation 3, později byla předělaná i na Next Gen konzoli Playstation 4. Hra získala řadu ocenění, včetně prestižních cen Bafta a Dice pro nejlepší hru roku 2013. Celkově získala přes 200 ocenění, což z ní dělá jednu z nejuznávanějších a nejúspěšnějších her všech dob. (Babba)
  • Tvůrci seriálu po obsazení Pedro Pascala (Joel) a Belly Ramsey (Ellie) poprosili herce, aby hru „The Last Of Us“ nehráli. Chtěli, aby herci ztvárnili tyto postavy po svém. Ukázalo se však, že herci tuto prosbu nedodrželi a hru si zahráli. Tvůrci seriálu nakonec toto „neuposlechnutí“ ocenili, protože oba herci, dle slov tvůrců, ztvárnili tyto postavy dokonale. (TurboEdmund)
  • Epizóda mala mať pôvodne dve "časti". Podľa spolutvorcu Neila Druckmanna by sa prvá epizóda skončila po niekoľkých prvých scénach v časti "O dvadsať rokov neskôr". HBO sa však obávalo, že by sa diváci nemuseli vrátiť k ďalším, ak by prvá epizóda skončila smrťou dvoch detí a bolo by ukázané len málo Ellie (Bella Ramsey), s čím Druckmann aj spolutvorca Craig Mazin súhlasili. Mazin zhrnul spätnú väzbu takto: "Celá sezóna, celý príbeh The Last of Us je o Joelovi a Ellie. No ak ju uvidíme len akoby letmo na konci prvej epizódy a nedáme ich dohromady, nepochopíme ich cestu a skončí sa to len tým, že zomrie dieťa, potom zomrie ďalšie dieťa a potom titulky, ľudia sa možno jednoducho nebudú chcieť vrátiť." (molcan2)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama