Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (429)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako herní neznalec (PC verze už se konečně blíží) nedokážu naplno docenit ale rozhodně se jedná o jednu z nejlepších věcí co jsem v TV viděl minimálně od Černobylu a nebýt některých, "vyplňujících" epizod, šel bych na plný počet. Herecky a výpravou bezchybné, atmosférou vtahující a některé epizody dokonalé. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Až na ten jeden absurdně zbytečný díl s párečkem gayů, který si scénáristi vycucali z prstů, aby to ještě více udělali společensky přijatelným seriálem(?), to byl nářez. Absolutní nářez! Tak jak to známe ze hry. Trochu se to ztratila akce, ta je tu spíš lyrická, nežli epická jak ve hře, chybí i lekačky. Nicméně příběh je natolik silný, že i tak pevně drží s celou tou charakterově silnou cestou za možností léčby zombie postapokalyptického světa. ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Bylo to jak na houpačce, tak jak se děj vyvíjel i ve většině scén. Vynikající první dva díly, široce roztažený odpad povinné úlitbě LGBT+ v dílu třetím (dvě myšlenky: 1)to se opravdu, ksakru, každý nový seriál bude tvářit, že jediný normální vztah je mezi dvěma chlapy, popřípadě ženami?) 2)to už jsou, z veké části mladí diváci tak zmanipulovaní, že bod 1) skoro nikomu nevadí ?? - zlatý verbal a jeho komentář tady, jenže to už také nebude žádný mlaďoch - velice pěkně nasnímaná akce v dílu čtvrtém, nádherný další, skvěle zahraný vztahový díl  (nepochopený, neprocítěný a nedoceněný těmi, co při patnácti minutách bez (brutální) akce chytají absťák), přetažená úděsná brutalita dílu, kde se Ellie narodila, kdy jsem toho měl opravdu dost a to jsem viděl leccos (jenže, asi naštěstí, nejsem explicitní brutalitou vychováván odmala) a mezitím podivný (opět) lehce LGBT díl (který šlo nasnímat jinak a bylo by to o dvou normálních holčinách a nezahřívalo by to srdíčko potenciálním lesbám) a opět brutání závěr, kde byla vlastní brutalita (díky za to) natočena hodně střízlivě, ale jeden si klade otázku, kde jsou hranice mezi normálním a šíleným a odpovědí je, že hranice přijatelního se v televizní i filmové tvorbě se prostě posouvají všude pořád dál a dál  a zbývá jen (asi zbytečně) doufat, že je nebude kopírovat skutečný život (když jeden vidí některé komentáře tady, říká si, jak asi bude vypadat života vztahy za třicet let). Velkým plusem seriálu je nádherná post-apokalyptická krajina - tady si tvůrci opravdu mákli a vyhráli, celé je to takové monumentálně krásné, a herecky úžasná je hlavní dvojice, která, spolu se scénářem, úplně vymazala všechny ostatní postavy - Pedro Pascal je výborný a Bella Ramsey je fenomenální (v tom, jak zahrála ženskou roli přesně na pomezí mezi dětstvím a dospělostí a dostala do ní ještě ten prvek předčasného přemoudření). Zkrátka - v seriálu byly chvíle, kdy bych dal bez zaváhájí pět a chvíle, pro které to prostě udělat nemohu.. a hodně se bojím druhé série... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec nemůžu přijít na to, co mi chybělo k maximální spokojenosti. Jestli lepší scénář, herci, nebo ubrat pár nelogičností. Co vím ale jistě je fakt, že mě to celé neskutečně bavilo. Největší devizou je kromě "reálného" ztvárnění postapokalyptického světa hlavně ústřední dvojice a jejích postupně budovaný vztah. Pedro Pascal opět dokázal, že mu hlídání a ochrana všech možných bytostí jde opravdu na jedničku a Bella Ramsey se zase ukázala být to správou volbou pro ztvárnění Ellie. Hru jsem nehrál, ale znám hlavní kostru pro další sérií. A řeknu vám zcela upřímně, jestli to natočí skoro stejně, máme se vážně na co těšit! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Narovinu říkám, že ani jednu hru jsem bohužel nehrál, byť jsem v minulosti viděl některé cut scény a plus minus příběh znám. Proto si nemůžu stěžovat na určité změny, protože převod z herního média do seriálové podoby musí znamenat ubrání akce, která je pro hru naprosto zásadní esencí. Tedy jakožto divák jsem z HBO nadšený, i když pár poznámek bych měl. Časoprostorové skoky hlavní dějové linky, kdy se ze zimy dostáváme do léta do úplně jiné oblasti, skoro jako kdyby mezi díly něco chybělo. Roztřesená kamera, která sice plní svou úlohu "začlenit" diváka přímo mezi hrdiny, ale občas by neuškodila změna. Ač chápu absenci všudy přítomné akce, tak v seriálu se z naprosté většiny přítomné napětí rovná člověk vs člověk a v rámci postapokalyptického houbozombie místa je zde opravdu minimum zombíků. Ne z každé houby pak musí být smaženice, ale místy opravdu chybí strach z Cordycepse, což ve hrách díky nutnosti akce je cítit víc. V návaznosti na to pak hlavní twist, respektive hlavní myšlenka příběhu, nevypadá tak důležitě, když největší nebezpečí pro lidi představují... lidi. To je teoreticky důvod snížit hodnocení, ale po první sérii ještě nechám plno. Jinak jde totiž o skvělý počin, na herectví a chemii hlavního dua je radost koukat, vizuál je úchvatný, tempo po celou dobu dost dobré a herní příběh je výborně převeden na televizní obrazovku. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Hra ukazuje, že Bill a Ellie majú medzi sebou zlý vzťah. Neustále sa na ňu naváža, že sa dotýka jeho vecí, ona mu takmer zlomí ruku fajkou a dokonca Joelovi poradí, aby sa na ňu vykašľal. V seriáli sa však táto dvojica ani nestretne. (molcan2)
  • Ve hře a ve filmu se podle tvůrců nevyskytují klasičtí zombie, ale lidé, kteří jsou napadeni houbovitým parazitem. Tvůrci se inspirovali dokumentem ze stanice BBC, který popisuje jak houba Ophiocordyceps unilateralis napadne mravence, a to konkrétně mozek, a tím pádem ovládá celé jeho tělo. (Drakersss)
  • Keď Joel (Pedro Pascal) kráča sám ulicami bostonskej karanténnej zóny, na soundtracku zaznie niekoľko akustických tónov piesne "Future Days" od Pearl Jam. Túto pieseň Joel hrá Ellie na gitare v úvode hry "The Last of Us Part 2". (molcan2)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno