Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

adamicka 

všechny recenze uživatele

Hlavní cíl filmu je poukázat na předsudky a s nimi spojenými problémy společnosti.  Film to ale dělá až moc nápadně a nic jiného vlastně ani nedělá. O nějakém rozvinutí charakteru, větší myšlence, rozuzlení, nebo cokoliv podobném se moc nedá mluvit. Kratší třeba 30 minutovou verzi bych si dokázal představit, že se bude promítat na hodinách Základů společenských věd, nebo nějakém festivalu s podobnou tématikou, ale určitě bych na film nešel do kina. I jako domácí shlédnutí někde na Netflixu si myslím najdete řadu filmů, které třeba naráží na podobnou tématiku, ale jsou o poznání zábavnější. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oba tvůrci zaslouží respekt za to, jak se s danou látkou při svém debutu vypořádali. Nicméně film mouchy má a není jich zrovna málo. Tím nejviditelnějším mínusem jsou asi dialogy. Ono zvládnout takové množství neustále mluvících lidí by dělalo problém i ostřílenějším filmařům a tady to, zejména v první polovině filmu, dost často vázlo a pevnou půdu pod nohama film získal až ve chvíli, kdy byla víc než polovina lidí eliminována. Na druhou stranu pak jsem se bavil víc než dobře. Pak tu máme postavy, které jsou strašně čitelné, typologicky až příliš vyhraněné a moc nefunguje psychologie. Je tu sice snaha krosit lidi, u kterých by jste to nečekali a naopak nechávat naživu ty, kteří by zasloužili vraždu, smrt, zabití mezi prvními, ale nevysvětlují se motivy, které k tomu vedou. Podle mě by bylo mnohem účinnější postavit do místností partu lidí, dát jim hrubé náčrty postav a nechat je improvizovat. Co se herců týče, tak žádná sláva, nicméně ani propadák. Každopádně i když to vypadá, že víc haním, než chválím, hodnotím mírně nadprůměrně, protože i přes zmíněná negativa film nabídl pár silných momentů a udržoval si celkem solidní tempo i přesto, že se děj ani na chvilku nehnul z jedné cimry, pokud nepočítám samotný konec. Jsem zvědav, co Hann s Miscionem nabídnou příště. Začali slibně. 60% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Začínající tvůrci Aaron Hanna Mrio Miscione rozhodně našli dobrou cestu k vytvoření dobrého minimalistického sci-fi, vydali se dobrým směrem, ale nedošli imho úplně do cíle. Circle má fajn nápad - podobné věci už se v různých jiných provedeních daly vidět i jinde, ale přímo takhle nastavenou dialogovku si nevybavuju. Circle leccos říká o lidské nátuře, občas hezky vypíchne vybrané lidské předsudky a způsoby uvažování, nebo se o to alespoň snaží. Trochu problém mám totiž s uvěřitelností - již od začátku film působí, jako kdybychom sledovali spíše postavy divadelní hry, s nimiž si tvůrci pohybují dle vlastního rozhodnutí, než živoucí skutečné charaktery. Mluví zkrátka tak, aby to dějově jelo, právě na úkor přesvědčivosti. Škoda, v jádru má ten námět na víc. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Dřív než si uvědomíte, o čem vlastně Circle je, jste v půlce stopáže a už máte favority, kterým přejete zůstat až do konce. Ne, že by bylo lehké si v té tuně nesympatických postav někoho vybrat. Zezačátku mě šíleně otravoval už předem jasný fakt, že kamera se nejspíš mimo tmavou místnost nehne a těšil mě alespoň fakt, že režiséři příliš investovat nemuseli. Nemůžu ale říct, že mi za ty malé prachy udělaly velkou radost. Je pravda, že dokázali vybudovat napětí a zvědavost, ale finále mi dost zkazilo dojem. Největší problém byl ale asi určitě v klišovitých postavách, které si jely své dramatické "nečekané" dialogy a narušily tak celkovou uvěřitelnost. Jako celovečerní debut režisérského dua to ale beru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný kolotoč ľudských vlastností, charakteru a taktiky prežitia kde hrá hlavnú úlohu psychológia postáv a tiež jej využitie proti iným s cieľom zachrániť sám seba. 50 ľudí sa ocitne v miestnosti s tajomným kruhom, ktorý každé dve minúty jedného z nich zabije. Vybrať si kto to bude si môžu samotní nešťastníci. Musím uznať, námet parádny, to isté môžem povedať aj o dialógoch medzi postavami. Si predstavte film, v ktorom ľudia celý čas len stoja, nehýbu sa, pričom to jediné čo môžu je viesť ústnu komunikáciu, ale aj napriek tejto celkovej statike snímok nenudí a baví celý čas. Škoda, že sa nepopracovalo trocha viac na scifi pozadí a tajomnejšej atmosfére s nejakým tým vysvetlením na záver, film by tak dostal ďalší rozmer. 69/100 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno