Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, pričom každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred nich z podlahy vychádza zvláštny stroj vydávajúci podivné zvuky z ktorého šľahajú elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší prečo a z akých dôvod s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vybrať medzi sebou jedného, ktorý je na rade! Fuuu ha. Tak podobnosť s kockou tu síce je, no toto mi prišlo rozhodne z pohľadu myšlienky či pointy nápaditejšie. Divák očakávajúci gore, násilie, môže úplne ale úplne zabudnúť. Pravdou je, že keby si tvorcovia dali námahu aj v tomto smere, mohla to byť pecka! Lebo ten psychický boj medzi ohrozenými smrťou je takmer dokonalý. Osočovanie, napádanie, vyhrážanie, vykresľovanie samého seba ako dobráka od kosti, ale i vnucovanie či ubezpečovanie - nie nie, ja nie som ten "pravý" čo má byť na rade! Taktiež sa dostávame k osobným životom samotných účastníkov, ktorý sú buď dokonale šťastný, alebo naopak, niečo ich práve mimoriadne trápi. "Circle" je proste snímok pre úzku divácku kulisu, pričom do horor žánru sa radí len vďaka myšlienke! - 60% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Malý film s minimálním rozpočtem, který místo do rozpočtu narval veškeré úsilí do ústředního nápadu a scénáře a vyplatilo se. Děj neopustí jednu tmavou místnost a i přesto dokáže zcela pohltit a na malém prostoru rozehrát ohromnou psychologickou hru, která vás donutí sympatizovat s postavami, které vlastně ani příliš neznáte a budete v napětí, koho potká jaký osud. Pravidla hry jsou jasně vysvětlena a boj o život probíhá přehledně a napínavě a argumentování účastníků působí příjemně racionálně a logicky, což je v rámci hororového žánru veliká vzácnost. Jde o veliké překvapení, které si zaslouží vaší pozornost a z minima vytěžilo maximum. ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Film na způsob ''The Human Race'', ovšem o trochu horší. Rozdíl je v tom, že se tohle odehrává v jakémsi uzavřeném prostoru a nemá to takovou atmosféru. Mrtvých je hodně, ale úmrtí jsou všechna stejná (zásah bleskem, bez gore) a i tady platí pravidlo, že přežije pouze jeden. Nechybí zastoupení všech věkových skupin, národností, povolání, zdravých i nemocných.. Když pochopili jak to vše funguje, a že mohou rozhodnout o tom, kdo přežije, došlo na klasické psychologické dohady, kdo si to zaslouží víc a podobně. Závěr byl také horší než ''The Human Race'' a tak jednu hvězdu srážím. ()

adamicka 

všechny recenze uživatele

Hlavní cíl filmu je poukázat na předsudky a s nimi spojenými problémy společnosti.  Film to ale dělá až moc nápadně a nic jiného vlastně ani nedělá. O nějakém rozvinutí charakteru, větší myšlence, rozuzlení, nebo cokoliv podobném se moc nedá mluvit. Kratší třeba 30 minutovou verzi bych si dokázal představit, že se bude promítat na hodinách Základů společenských věd, nebo nějakém festivalu s podobnou tématikou, ale určitě bych na film nešel do kina. I jako domácí shlédnutí někde na Netflixu si myslím najdete řadu filmů, které třeba naráží na podobnou tématiku, ale jsou o poznání zábavnější. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pro mě určitě velké a velmi milé překvapení z takto nenápadného, nezávislého žánrového filmu. Už déle jsem neviděl žádný film, který by byl takhle napínavý, strhující plynule od začátku do konce a ačkoliv se nepovažuji za fanouška horrorů, díky skvěle rozpracovanému nápadu a silně úderné atmosféře jsem si tento film užil hodně. Navíc občas jsem si fakt připadal, jakobych se sám ocitl uprostřed prokletého červeného kruhu, z něhož nelze jen tak uniknout (...a pokud ano, tak jedině smrtí?). I psychologie většiny postav tu na horrorový žánr funguje nebývale dobře a uprostřed mysteriózní hraniční situace s jediným možným východiskem v podobě neodvratné skupinové volby následujících obětí, případně oběti sebe samého, vyplouvají na povrch nejrůznější charaktery a střetávají se zde reakce, jež lze většinou i navzdory té různosti a osobním (ne)sympatiím k daným postavám plně pochopit. Film mě od začátku nepustil a v jeho průběhu mě často během určitých scén nutil uvažovat nejen nad tím, co tu vše dříve ze stran jednotlivých lidí padlo, ale rovněž nad závažným a širokým morálním dilematem, který tento film (podle mě) dost trefným (a též atraktivním) způsobem rozehrává. Nejedna scéna mi dokázala na čas zamotat hlavu zamýšlením, jak bych asi zachoval v této situaci já nebo jaké řešení bych možná viděl jako to nejvhodnější... ačkoliv jednoznačná správná odpověď nikdy neexistuje. Poněkud mě zklamal odbitý závěr, který nám sice v rámci mysteriózní linky něco posledními záběry osvětluje, ale zároveň budí v divákovi spíše další otázky v rámci zápletky. Případné další výtky, které bych možná měl, ale nevnímám jako podstatné, spokojen jsem byl s ohledem na celkový zážitek a kvalitně vystavěný scénář hodně, a nebál bych se Circle označit za jeden z nejlepších existenciálních sci-fi horrorů, jaké jsem viděl. Jen mě vzhledem k tomu, kolik horrorových fanoušků na ČSFD pobývá, překvapuje to ukrutně nízké hodnocení, na základě kterého by jeden čekal podřadný céčkový škvár, čímž však naštěstí podle mě Circle není... [85%] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama