VOD (1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Trailer

hous.enka

Nápad s (anonymním?) vyřazováním lidí nebyl špatný, ale provedení mě nebavilo. To opravdu čekali, že podobný typ filmu utáhne pár puntíků na podlaze? Navíc nejde o horor (za mě zklamání) a neobjeví se ani emzáci (protože myšlenka na sci-fi mě záhy velmi bavila). No a kdyby závěrečná scéna přišla o půl hodiny až o hodinu dřív, vůbec bych se nezlobila, protože to rozlousknutí stálo zato. Je to takové na půl cesty a těším se na remake, který určitě časem přijde. ()

Litvicek

Takhle si představuji volbu toho, kdo by měl a neměl žít v reálném životě. Příjdu do McDonaldu, dostanu malou porci hranolek a místo pořádného hambáče dostanu mini burger... Otočím rukou a šup, máme tu prvního mrtvého. Jop, to by se mi vážně líbilo. Komorní představení, skvěle atmosférické, chytré, kruté a hravé, určitě mohu vřele doporučit. ()

JohnCZ

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

JASON_X

Mile misantropické scifi drama, které vám dost možná pokazí náladu. Naprostá většina postav jsou nesympatické, sobecké, zákeřné a prolhané kreatury ("samozřejmě" většinou ti bílí, jak je dnes u bílých tvůrců populární), ale než se nad všemi těmi pokřivenými charaktery začnete pohoršovat, dejte si pomyslně ruku na srdce a zeptejte se sami sebe: "Co bych na jejich místě dělal já?" A možná je pak přestanete tak vehementně odsuzovat. Já si říkám, že bych asi brzo zhnuseně vystoupil z kruhu sám, zaprvý abych s tak přízemním dobytkem nemusel trávit svoje poslední chvíle a zadruhý proto, abych nikomu cizímu nedopřál výsadu rozhodovat o mým kejháku. A kdybych se náhodou dostal do finálový trojky, určitě bych radši nechal zkapat tu hloupou zrzavou těhuli, než malou holku. Film je to levný, vizuálně nepůsobivý, myšlenkový pochody postav ani jejich dialogy nejsou příliš realistický, ale je to určitě jedno z mých nejzajímavějších a nejoriginálnějších scífek za poslední měsíce. ()

Voj.ta

Koncept dobrej, ale provedení celkem bída. Občas trochu nelogický a doteď jsem nepochopil jestli to má nějakou hlubší myšlenku a jestli to scifi prostředí nebylo úplně zbytečný. Každopádně to ale hezky ukazuje předsudky a zabedněnost některých lidí. Proto bych to asi i úplně nenazval hororem, protože u hororu vám většinou vadí, když někdo umře. Tady bylo plno otravných lidí, u kterých jste pak spíš byli rádi, že už je nemusíte poslouchat. A když umřel nějakej neotravnej člověk, tak vám to bylo tak nějak jedno, protože jste si k němu nestihli vybudovat nějakej vztah za těch pár sekund/minut, co se tam objevil. ...Celkově bych to hodnotil jako takovej nudnější a "oddechovější" (:D) The Platform. ()

• Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)