Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (334)

Morien 

všechny recenze uživatele

Úvodní honička se natáčela za kolejí FAMU a trvalo mi bratru dva dny, než mi došlo, že slyšet celou noc z okna ne až tak úplně vzdálené výstřely není normální, a vydala jsem se zjišťovat, co se děje. Co se filmu samotného týče, tak se jenom s největším úsilím snažím udržet si poslední zbytky milosrdné shovívavosti vygenerované mou oblibou prvního Underworldu. Film teoreticky nabízí jakés takés náznaky zajímavé mytologie severských upírů. Ten vizuální tríček, když Lara Pulver vypije číši krve, je dost cool. Ale jinak Krvavé války jenom prozkoumávají nová a mlhou zahalená území rutinérství, zapomenutelnosti a zbytečnosti. Naštěstí se to nesnaží mít dvě hodiny a víc jako každý druhý film v dnešní době, ale to už mi opravdu dochází pozitiva, která bych mohla zmínit. Se Selene tak nejvíc nesmýká její nešťastný osud, ale neposední filmaři neschopní její úděl nějak důstojně ukončit. Prý ji čeká ještě jeden další, poslední film, no potěš koště. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Co bych chtěl pochválit je fajnový propojení a zpuzzlování s předešlýma dílama, supr prostředí (Hluboká, Praha,... nějaký zasněžený hory), Thea Jamese, kterýmu po Divergence sérii konečně nemám chuť vysekat mozek z hlavy tupou sekyrkou, a povedenou akci. Všechno ostatní je ale bohužel ještě horší než v Awakening. Příšerná (ale opravdu příšerná) zkratkovitost a debilnost scénáře (postavy mění svoje názory každých cca 10 vteřin a s důležitými dialogy jsou hotoví za 5 vteřin, takže není šance, že by získaly nějakou gradaci) a nepotěší ani režie, u který bylo vidět, že režisér(ka) ví, co chce, ale zároveň to vlastně neví, a tak z toho vznikne splácanina supr věcí, který mohly skvělý, ale místo toho jsou docela hrozný (celej nápad s "Bílým klanem upírů"). V závěru řekne Selene větu ve smyslu "Svoji největší/nejdůležitější bitvu jsme vybojovali..." , nechci bejt nějak zlej, ale jakejkoliv libovolnej souboj z Evolution mi přišel epičtější, důležitější, vážnější a nápaditější než všechny souboje v tomhle filmu dohromady. A za co vlastně ty tři (slabší) hvězdy? Protože je to pořád Underworld. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Můj první - a zřejmě i poslední - Underworld. Protože kromě krásné Prahy a Selene, kterou prostě musím obdivovat i jako žena, vlastně nebylo na co koukat. Film naprosto postrádá jakékoliv napětí, takže vůbec nebylo lehké udržet se myšlenkami u filmu. Ani akční scény nehodnotím jako nadprůměrné. Zkrátka, nebýt na tom v kině, asi bych to nedokoukala. 1,5* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Selene je pořád Selene. Sérii Underworld miluju a jen s velikou nelibostí jsem nesl Michaelův úděl. Co se dá dělat, Scott Speedman bohužel roli opakovaně odmítl, takže můžeme být nakonec rádi, že se tvůrcům povedlo tak nějak se ctí vykouzlit jakous takous pointu, která asi milovníky tohohle mutanta moc nepotěší, ale dává sérii možnost prostě pokračovat dál. Děj se sice odehrává v Praze, ale žádný zázračný lokace nečekejte, celý příběh se odehrává v noci a je možné Pendolínem dojet z Prahy do hor ve Švédsku asi za dvě hodinky, na půl cesty vyskočit uprostřed zamrzlé pustiny a kde se vzali tu se vzali koně, se kterými dojedem k hradní pevnosti....když přežijete tuhle více či méně jedinou scénáristickou debilitu, můžete si v klidu užít parádní akci, dobrý příběh okořeněný o fantasy prvky které jako by z prdele vypadli ze samotného Skyrimu a neskutečně Milfózní Selene, která je díl od dílu hezčí a hezčí. Já sem si užil návrat ke starým kořenům, Wašek jednička si homoušsky užil svého milovaného bukanýra Theo Kubu a pevně věřím, že když si nějaký producent vyndá hlavu z prdele a svěří režii někomu pořádnému a né postarší feministce dokáže nás tahle série v budoucnu ještě jednou nebo dvakrát mile překvapit. Kvality prvních dvou dílů a kór bez původního Corvina už nedosáhnem, pořád se ale jedná o docela slušný akční výplach.60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako posledné diely Resident Evilu, tak ani posledné diely Underworldov sa nedajú príliš dobre pozerať. Zápletka sa znudene točí do kruhu už niekde od trojky, postavy (aj kladné) sú z filmu do filmu otravnejšie, dialógy sú tu len preto, aby to nebol nemý film a na akčných scénach síce je vidno istý typ snahy, ale v konečnom efekte to jednak nie je žiadny veľký zázrak a jednak sa mnohé z nich odohrávajú v noci (a jednak mi obecne vo filmoch príliš nesedí, keď čisto hororové monštrá skackajú v akčných scénach). Scenár zrejme-ozaj-posledného Underworldu je hrozný, proste katastrofa. Ani neviete, či máte viac žasnúť nad tým, že epická finálna bitka sa zdrcla na to, ako po sebe 28 idiotov (polovica z nich v čiernej koži, lebo sú to upíri a zvyšok sú vlkolaci, takže kožuchy) strieľa zo samopalov zo vzdialenosti dvoch metrov na ploche pár metrov štvorcových, pričom aj váš byt má viac... alebo nad nejakou inou hovadinou. Kate Beckinsale je lepšia a viac sexy, ako konkurenčná Milla Jovovich, ale že by to bol nejaký závratný rozdiel, to sa tiež povedať nedá. A hlavný vlkolak je niečo ako ten týpek z Třeštíkovej Reného. Veľmi zvláštny je aj strih (postavy bežia a je krásne ráno, STRIH, sedia v aute a vonku prší). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama