Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý film sa vlečie jak rýchlostný závod slimákov. Anglo-americká vojna je dnes už len počítačová hra, je to totálna nuda, ale tento politický thriller je o to horší, že prináša morálnu dilemu, ktorá je totálne nepochopiteľná. Takže doteraz spojenci prinášali demokraciu do islamského sveta bombardovaním nemocníc, škôl a rôznych civilných objektov, samozrejme NECHTIAC, a náhle keď môžu zlikvidovať tri teroristické špiny, tak váhajú kvôli jednej civilnej osobe. Vymyslené a nedôveryhodné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film se sice snažíé položit otázku, co je to přiměřená ztráta či přiměřené riziko a do určité míry se snaží i trochu citově vydírat, což umocňuje fakt, že holčička, o kterou tady jde, nepatří k fanatické rodině. Ale to tady na mě nefungovalo. Spíš jsem se soustředil na politické čachry, které se odehrávaly prakticky od začátku, kdy většině přítomných nešlo o to zničit teroristy, kteří by mohli napáchat mnohem větší škody, ale o reakci veřejnosti na případné civilní oběti. To mi přišlo naprosto přesné. Tím ale nechci říct, že zodpovědní lidé jsou v podobných situacích bez citu a že film nemůže odrážet realitu. Nicméně pak se člověk musí ptát, kolik podobných útoků odpískali jen proto, aby oběti na životech byly po sebevražedných útocích mnohem vyšší. Herecky naprosto dokonalé a Helen Mirren ve své roli ještě dokonalejší. Alan Rickman pak dal své symbolické sbohem větou "Nikdy neříkejte vojákovi, že nezná cenu války." a i kdyby za celou dobu řekl jen tohle, znovu by ukázal, jaká je ho škoda. 90% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nesympatické herecké výkony všetkých zúčastnených, snáď s výnimkou Alana Rickmana (v jednej z jeho posledných rolí), ktorý sa príbeh snaží príjemne poľudštiť... ale príliš mu to nejde. Pobabraný, veľmi blbý film. Námet je na prvé počutie skvelý, až hitchcockovský. Kladie zaujímavé otázky. Ale pri bližšom zamyslení sa zistíte, že je to celé, proste, nuž, hm, hlúpe. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nuž, niekedy žiaľ treba niečo obetovať a minimalizovať straty. Aj keď je to v podstate krutá hra s osudom nevinných ľudí, ale čo je lepšie? Ohroziť život jedného náhodne okoloidúceho človeka, alebo riskovať masaker desiatok nevinných obetí? To je hotová morálna dilema, do ktorej je zamotaný celý tento film. Po obsahovej stránke veľmi dobré, ale miestami sa to až zbytočne naťahovalo a tamtie vyvolávačky pomaly celému vládnemu kabinetu, to bol fakt des. Ešteže sa tam tí teroristi tak dlho motkali a promenádovali, inak by bolo po akcii... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický, ale překvapivě poutavý a napínavý thriller z válečného prostředí, které se prakticky v reálném čase soustředí na zásadní vojenskou akci, která však může znamenat i ztrátu nevinných lidských životů. Moc nevěřím tomu, že by každá vojenská akce měla takový postup, ale při sledování jsem si to opravdu užíval. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Na veľtrhu zbraní, ktorý sa údajne koná v Singapure, môžeme vidieť demonštráciu. Singapur však zákonom nepovoľuje demonštrácie. (Arsenal83)
  • Predtým, ako sa plukovníčka Katherine Powell (Helen Mirren) rozpráva s generálnym prokurátorom na videu, generálporučík Frank Benson (Alan Rickman) ju nesprávne predstaví ako „kapitánku“. (Arsenal83)
  • Chicago Sun-Times vzdal hold Alanovi Rickmanovi: „Pán Rickman nebol nikdy nominovaný na cenu Akadémie a je asi málo pravdepodobné, že by ju posmrtne získal za vedľajšiu úlohu v tomto filme – ale jeho práca tu je pripomienka toho, aký zvláštny talent mal." (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama