Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eye In The Sky" patril medzi očakávané filmy z mojej strany, najmä už len z dôvodu, že je to úplne posledný film, kde môžeme vidieť Alana Rickmana. Ale to bol vlastne môj jediný dôvod. A teraz keď som film už reálne videl, tak nielen mám pocit, že je to zatiaľ jeden z najlepších filmov tohto roka, ale možno to je aj jedna z najlepších a najsilnejších vojnových drám, ktoré som kedy videl. A môže za to najmä veľmi dobrý scenár, veľmi dobrí hrdinovia, veľmi uveriteľné a pochopiteľné situácie a ťažké rozhodnutia, ktoré sú potrebné spraviť. A počas celého filmu ma to držalo pod krkom a nepustilo. Pamätám si ešte veľmi živo ako som bol nadšený tohto roku z filmu Spotlight. Toto je druhý moment, kedy môžem s kľudným svedomím povedať, že "Eye In The Sky" je filmom, ktorý je nutné vidieť. Každý jeden moment tohto filmu človeka nepustí a verím tomu, že aj vy budete počítať chleby na stole a hrozivé sekundy tejto ťažkej situácie. Pán Gavin Hood... moja úcta vašej réžii. Ďakujem. Hodnotenie: A+ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Spolkla jsem ten film jak malinu, ale neukápla mně ani jediná slza, takže někde musí být problém. A to je buď ve mně a nebo jsem měla chvílemi pocit, že tomu lze věřit asi tak jako filmu Pretty Woman. Skutečně jsem byla napnutá jak struna, herecké obsazení naprosto skvělé, navíc s mým oblíbeným Alanem a Helen, ale nějak se mně nechce věřit, že to takhle probíhá i v reálu. Takže za akci bych dala pětku, ale její nevěrohodnost to srazila o stupínek dolů. Ale vymluvte mně někdo, že to takhle je i ve skutečnosti, budu jen ráda a tu hvězdu klidně přihodím. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Gavin Hood mě již překvapil výbornými X- Meny, a tak mě zajímalo, jak se popasuje s filmem z válečného prostředí. Myslím si, že se mu to podařilo na jedničku. Už herecké obsazení je nadmíru kvalitní, Helen Mirren s Alanem Rickmanem předvádějí brilantní výkony. Aaron Paul si sice střihl vedlejší roli, ale ukázal, že oplývá hereckými kvalitami. Je sice pravda, že fanoušek akčních momentů a přestřelek se zde takových chvílí moc nedočká, ale o tom tento film není. Film poukazuje na politická rozhodnutí, která se ve válce neustále provádějí. I kvůli tomu byl film velice zajímavý, neboť snímků o daném tématu moc není. Za mě dávám 80% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně dobré drama! Sledujeme operaci britské armády v Keni, kdy se chystají poslat raketu z dronu na několik teroristů, kteří chtějí provést sebevražedné útoky. Ovšem před barákem s teroristy se objeví dívka. Co teď? Odpálit raketu a zabít i dítě anebo zrušit celou akci? Je zajímavé, jak si to skoro nikdo nechtěl vzít na triko a každý se odvolával výš a výš. Ani já sám nevím jak bych se rozhodl, na jednu stranu to dítě za nic nemůže, tak proč má umřít, na druhou stranu je to první příležitost po 6 letech ty teroristy zlikvidovat. A když se to nepovede, pravděpodobně umře daleko více lidí při sebevražedných útocích. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přesně 102 minut patrně trvá průměrnému dronu, než pekelným ohněm deislamizuje výbušně odhodlanou partičku vymatlaných hadrových hlav. Sice se za tu dobu dá skoro vyhrát džihád, nicméně i tak se musí svolat minimálně čtyři komise přizdisráčských impotentů, je nutno sehnat oficiální orazítkované potvrzení matematika UNICEFU, že 1 je menší než 80, a psychoterapeuticky přesvědčit zjevně špatně vydrilovaného džoystikáře, aby zmáčknul PLAY. Helenka s Alanem to nakonec vcelku chladnokrevně dali, ale byla to, kurva, fuška! Každopádně je těch 102 minut skvěle napsaných, výborně zdramatizovaných, perfektně zahraných, nehtohryzně strhujících a překvapivě prostých sračkovitě patetického hevyendu. Lze jim vytknout snad jen příliš návodné dojení emocí kástingovým tlačení na pilu, kdy místo obvykle ohyzdného, otrhaného, pizizubého keňského spratka olezlého mouchami osadili do stěžejní role lozkokošňoučkou a dokonale vymydlenou Miss pedofil Nairobi 2015, nasoukanou do značkové burky Baby Fundamentalist od sdružených barev Benettonu minimálně za 200 mrtvých prezidentů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Rola plukovníčky Katherine Powell, ktorú stvárnila Helen Mirren, bola pôvodne napísaná pre mužského protagonistu. (MikaelSVK)
  • Chicago Sun-Times vzdal hold Alanovi Rickmanovi: „Pán Rickman nebol nikdy nominovaný na cenu Akadémie a je asi málo pravdepodobné, že by ju posmrtne získal za vedľajšiu úlohu v tomto filme – ale jeho práca tu je pripomienka toho, aký zvláštny talent mal." (Arsenal83)
  • Science & Film zhodnotil presnosť pokročilej vojenskej technológie zobrazenej vo filme a uzavrel: „Majte na pamäti, že zatiaľ čo niektoré zo zobrazených pokročilých technológií ešte nie sú dostupné v tejto oblasti, mnohé z nich sú vzdialené od reality len niekoľko rokov.“ (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama