Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

honajz 

všechny recenze uživatele

Babo, raď... Krásně to dodržuje jednotu místa, času a děje, zpočátku panuje i určité napětí (SPOILER především, kdy ta holčička zhebne, neb je tak okázale filmařsky prezentovaná, až je každému tupci po pár minutách jasné, že právě ona bude nevinnou - a zde i výkupnou - obětí KONEC SPOILERU). Ale jakmile voják odmítne příkaz, což je totální nesmysl, tak se to celé hroutí jako domeček z karet. Beru, že spoustu akcí a operací se musí nesmyslně schvalovat a protokolárně podchycovat a kdesi cosi. Jenže tohle bylo nějaké odmítnutí vojenského příkazu ze soucitu, a na to voják prostě nemá nárok, vojna není demokratické hlasování. A navíc ten americký ministr to řekne jasně - co řešíte? Máte tam teroristickou dvojku, čtyřku a pětku, a pokud někteří z nich byli občany USA nebo Británie, tak tím, že se přidali k nepříteli, už nejsou. Takže následuje polovina filmu, která je o tom, jestli holka prodá chleba, i kdyby to mělo stát život jednoho agenta a případně životy dalších lidí při odpálených výbušninách v nějakém obchodním centru. Začátek fajn, konec nuda. A smutné poznání, že šlo o poslední roli Alana Rickmana. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak dlouhé, ale bylo to zkráceno v podstatě jen na finále, poslední půl hodinu, tak by to bylo super, bylo by to intenzívní, ale takhle se to poselství ztrácí v nánosu pořádného balastu, který je takový nijaký. Líbilo se mi však, že se tvůrci odhodlali k drsnějšímu závěru a ne nějakém u americkému happy endu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dej mi pripadá trochu pritiahnutý za vlasy. Mať na telefóne politické špičky a riadiť si vojnu podľa ich vyjadrenia. A tiež ma utvrdil v mojom presvedčení, že by sa ženy mali vyhýbať práci vo vysokej politike, čo je v tomto prípade poradkyňa ministra. Film nepostráda napätie, čo je paradoxne spojené s predajom chlebových placiek. Tiež som zistil, ako je jednoduché likvidovať nepriateľa s dokonalou presnosťou. Oko v oblakoch je dobrým príkladom toho, že vojnový film nutne nemusí byť akčný trhák. Herecké výkony sú dobré, postavy výborne napísané a dráma je dobre skombinovaná s miernou akciou. Napätie nechýba. Krásne ten film ukazuje, že sa v dnešnej dobe človek nikam neschová. Hlavne príbeh podčiarkuje politické myslenie, kde nikto nechce brať pohotovo rozhodnutie na svoju osobu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? Vážně si autoři chtějí hrát na citovou vydíračku při kosení afrických mohamedánů a čekají, že jim tenhle nesmysl s ochranou holčičky někdo bude žrát? Ten závěr už byl navíc až příliš uměle slzopudný. Tohle se nepovedlo, ani trochu. 1,5* --- To už dokonce byl značně lepší i ten Ethan Hawkeův Good Kill, kde alespoň ten příběh morálně deptaného pilota dronu byl o mnoho lépe vystavěn. Tohle byla jen jeho značně nedopečená kopie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přesně 102 minut patrně trvá průměrnému dronu, než pekelným ohněm deislamizuje výbušně odhodlanou partičku vymatlaných hadrových hlav. Sice se za tu dobu dá skoro vyhrát džihád, nicméně i tak se musí svolat minimálně čtyři komise přizdisráčských impotentů, je nutno sehnat oficiální orazítkované potvrzení matematika UNICEFU, že 1 je menší než 80, a psychoterapeuticky přesvědčit zjevně špatně vydrilovaného džoystikáře, aby zmáčknul PLAY. Helenka s Alanem to nakonec vcelku chladnokrevně dali, ale byla to, kurva, fuška! Každopádně je těch 102 minut skvěle napsaných, výborně zdramatizovaných, perfektně zahraných, nehtohryzně strhujících a překvapivě prostých sračkovitě patetického hevyendu. Lze jim vytknout snad jen příliš návodné dojení emocí kástingovým tlačení na pilu, kdy místo obvykle ohyzdného, otrhaného, pizizubého keňského spratka olezlého mouchami osadili do stěžejní role lozkokošňoučkou a dokonale vymydlenou Miss pedofil Nairobi 2015, nasoukanou do značkové burky Baby Fundamentalist od sdružených barev Benettonu minimálně za 200 mrtvých prezidentů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Roli amerického plukovníka Eda Walshe si zahrál režisér snímku Gavin Hood. (agass)
  • Herec Aaron Paul sa vo filme pravdivo zmieni, že pochádza z Idaha. Jeho kolegyňa (Phoebe Fox) naopak spomenie, že pochádza z Ohia, čo však pravdou nie je, keďže je britskou rodáčkou. (MikaelSVK)
  • Keď sa ho na projekcii tohto filmu spýtali na prácu s Alanom Rickmanom v poslednej filmovej úlohe herca, režisér Gavin Hood prezradil, že Rickman zostal na natáčaní tri alebo štyri dni po natáčaní už zabalený, len aby sa zúčastnil na slávnostnej párty a individuálne poďakoval filmovému štábu za jeho prácu. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama