Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (272)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý film sa vlečie jak rýchlostný závod slimákov. Anglo-americká vojna je dnes už len počítačová hra, je to totálna nuda, ale tento politický thriller je o to horší, že prináša morálnu dilemu, ktorá je totálne nepochopiteľná. Takže doteraz spojenci prinášali demokraciu do islamského sveta bombardovaním nemocníc, škôl a rôznych civilných objektov, samozrejme NECHTIAC, a náhle keď môžu zlikvidovať tri teroristické špiny, tak váhajú kvôli jednej civilnej osobe. Vymyslené a nedôveryhodné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Babo, raď... Krásně to dodržuje jednotu místa, času a děje, zpočátku panuje i určité napětí (SPOILER především, kdy ta holčička zhebne, neb je tak okázale filmařsky prezentovaná, až je každému tupci po pár minutách jasné, že právě ona bude nevinnou - a zde i výkupnou - obětí KONEC SPOILERU). Ale jakmile voják odmítne příkaz, což je totální nesmysl, tak se to celé hroutí jako domeček z karet. Beru, že spoustu akcí a operací se musí nesmyslně schvalovat a protokolárně podchycovat a kdesi cosi. Jenže tohle bylo nějaké odmítnutí vojenského příkazu ze soucitu, a na to voják prostě nemá nárok, vojna není demokratické hlasování. A navíc ten americký ministr to řekne jasně - co řešíte? Máte tam teroristickou dvojku, čtyřku a pětku, a pokud někteří z nich byli občany USA nebo Británie, tak tím, že se přidali k nepříteli, už nejsou. Takže následuje polovina filmu, která je o tom, jestli holka prodá chleba, i kdyby to mělo stát život jednoho agenta a případně životy dalších lidí při odpálených výbušninách v nějakém obchodním centru. Začátek fajn, konec nuda. A smutné poznání, že šlo o poslední roli Alana Rickmana. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Eye in the Sky má skvělý námět, který ovšem v samotném zpracování zcela pokulhává za představami tvůrců. Většina stopáže je vyplněna bezduchým politickým "žvatláním", které mě v kombinaci s podivným soundtrackem uspávalo. Povedených scén je zde totiž až trestuhodně málo. Rovněž zamrzí nevyužitý potenciál postavy premiéra Iana Glena, jehož známe ze seriálu Game of Thrones. Avšak navzdory tomuto všemu se přeci jen jedná o unikátní snímek - je to totiž jeden z posledních filmů Alana "Snapea" Rickmana. „Never tell a soldier that he does not know the cost of war.“ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? Vážně si autoři chtějí hrát na citovou vydíračku při kosení afrických mohamedánů a čekají, že jim tenhle nesmysl s ochranou holčičky někdo bude žrát? Ten závěr už byl navíc až příliš uměle slzopudný. Tohle se nepovedlo, ani trochu. 1,5* --- To už dokonce byl značně lepší i ten Ethan Hawkeův Good Kill, kde alespoň ten příběh morálně deptaného pilota dronu byl o mnoho lépe vystavěn. Tohle byla jen jeho značně nedopečená kopie. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Gavin Hood mě již překvapil výbornými X- Meny, a tak mě zajímalo, jak se popasuje s filmem z válečného prostředí. Myslím si, že se mu to podařilo na jedničku. Už herecké obsazení je nadmíru kvalitní, Helen Mirren s Alanem Rickmanem předvádějí brilantní výkony. Aaron Paul si sice střihl vedlejší roli, ale ukázal, že oplývá hereckými kvalitami. Je sice pravda, že fanoušek akčních momentů a přestřelek se zde takových chvílí moc nedočká, ale o tom tento film není. Film poukazuje na politická rozhodnutí, která se ve válce neustále provádějí. I kvůli tomu byl film velice zajímavý, neboť snímků o daném tématu moc není. Za mě dávám 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Chrobákový dron sa volá „Ringo“, odkazujúc na Ringa Starra, jedného z členov slávnej britskej skupiny The Beatles. (Arsenal83)
  • Pri pohľade zo satelitu na cesty Eastleigh je na ceste viditeľné „STOP“, na kenských cestách značky „STOP“ neexistujú. (Arsenal83)
  • Filmovanie prebiehalo predovšetkým v juhoafrickom Kapskom meste. Obdobie natáčania trvalo od 11. septembra do 6. novembra 2014. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama