Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (336)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Holding All My Love for You - Julianna Raye [3:16] ,2. Open Range [2:36] ,3. Card Game [1:24] ,4. Wagon Wheel [1:58] ,5. Cattle Drive [1:15] ,6. Ride to Town [3:27] ,7. Decade [1:45] ,8. Spooks on the Hill [1:21] ,9. Starry Night [3:02] ,10. Wounded Button [0:58] ,11. Laudanum Dream [2:12] ,12. Charley and Sue [1:44] ,13. Boss Convinces Charley [2:15] ,14. On the Porch [2:33] ,15. Cat and Mouse [4:09] ,16. Baxter Taunts Charley [1:31] ,17. Face Off [1:35] ,18. Gunfight [3:35] ,19. Aftermath [2:22] ,20. Charley Rides Off [3:03] ,21. Proposal [3:31] ,22. Teapot [1:58], ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikoliv 7, ale toliko dva stateční, kteří se dostanou do problémů a místo, aby vzali roha, tak se v městečku, odkud jim hrozí malér, ometají dál. Pak ale zachrání jednomu z domorodců čokla, což jim získá sympatie všech bezúhonných občanů, kteří do jejich příchodu byli spokojení a netušili, že je tyranizuje diktátor. Krajina krásná, Duvall správnej honáckej taťka, Costner patetickej, Bening milá leč dost přezrála větev, ale kdyby to mělo špetku z Tance s vlky, tak se to dá. Takhle to byla jen pastva pro oči, duše zůstala nedotčena. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný film. Na první pohled nuda, ale ve filmu se děje něco jiného, než stylové přestřelky, plivající superkovbojové, vylupování bank apod. Tohle je spíše film, který sází na téměř intimní atmosféru, pocity, náladu...a nakonec samozřejmě i odboj proti rozpínavosti. Kevin Costner na režisérské lavičce mě nezklamal. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Reklamy na Marlboro jsem měl vždycky rád... Snímek mi svou stavbou připomněl V pravé poledne, kdy byla v první části budovaná amtmosféra, která postupně houstla...jako tady. Závěrečný boj byl vynikající, přemýšlel jsem, zda za něj nepřidat ještě jednu hvězdičku, nakonec se to ale ustálilo na těch čtyřech. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půle je plná krásných až kýčovitých obrazů (skoro jsem čekal, že se objeví ostře řezaná tvář kovboje a vyzve mně, abych si vychutnal svoje Marlboro) a volně plynoucího děje s dobře napsanými dialogy a sympatickými hlavními postavami. Žádní neomylní ostrostřelci s koltem proklatě nízko u pasu, kteří se tak vděčně parodují v Limonádovým Joe, ale praví kovbojové, honáci krav, pro které byla chlapská čest a poctivost nade vše. Duvall s Costnerem své role zahráli znamenitě a i díky jejich výkonu se divák lehce s jejich osudy sžije a o to více jim pak fandí při závěrečné, docela zdařilé přestřelce. Nicméně si myslím, že střihačské nůžky by občas, v zájmu větší gradace děje, nebyly na škodu a v závěru jsem měl také dojem nastavovaného konce. Celkově tak tři* a půl. Kevin Costner po dlouhé době aspoň trochu dal vzpomenout na své staré časy, kdy tak okouzlil filmový svět Tancem s vlky. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Spomedzi štyroch filmov, ktoré Kevin Costner dovtedy režíroval, je Krajina strelcov najkratší. Trvá iba 139 minút, zatiaľ čo ostatné tri majú v priemere až tri hodiny. (misterz)
  • Začátek natáčení byl posunut o několik týdnů, protože Robert Duvall si při přípravě na film zlomil několik žeber při pádu z koně. (imro)
  • Kvůli Krajině střelců se Costner zřekl role hlavního záporáka v Tarantinově Kill Bill. (imro)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Reklama

Reklama