Reklama

Reklama

Hrdinský akční thriller Do posledního dechu vypráví pozoruhodný příběh nejodvážnější plavby malého záchranného člunu v historii pobřežní stráže. Novou Anglii zasáhla 18. února 1952 rozsáhlá bouře, označovaná též místními jako nor'easter. Města na východním pobřeží byla bičována vlnami a bouře ničila vše, co jí přišlo do cesty, včetně lodi SS Pendleton, ropného tankeru třídy T2, mířící do Bostonu. Ta byla doslova roztržena vedví a ve svém rychle se potápějícím trupu uvěznila více než 30 námořníků. Zástupce hlavního strojníka Ray Sybert (Casey Affleck) si jakožto nejvýše postavený lodní důstojník na palubě záhy uvědomuje, že je jen na něm, aby se ujal velení nad vystrašenou posádkou, a přiměl ji k tomu aby její členové zapomněli na své neshory a společnými silami udrželi loď na hladině během jedné z nejhorších bouří, jaké kdy východní pobřeží USA zasáhly. Zatímco se bouře blíží k základně americké pobřežní stráže v Chathamu v Massachusetts, nařizuje velící důstojník Daniel Cluff (Eric Bana) odvážnou operaci ve snaze ztroskotanou posádku zachránit. Navzdory obrovským potížím se čtyři muži pod vedením kapitána Bernieho Webbera (Chris Pine) vydávají na moře ve dřevěném člunu se špatným motorem a mizivými, pokud vůbec nějakými možnostmi navigace, aby společně čelili mrazivému počasí, dvacetimetrovým vlnám a vichru o síle hurikánu. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (227)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné na oddych a relax, no nečakajte nič viac... Dejová linka síce nebola žiadne terno, no aspoň nenudila a dokonca ponúkla aj pár lepších a napínavejších scénok, len škoda, že väčšina z nich bola utopená v čiernote, preto o nejakej lepšej a súvislejšej, survivalovej atmosfére nemôže byť ani reči. Našťastie Chris Pine mi tu nešiel tak na nervy ako obvykle, preto myslím, že to na ten priemer vydá. 60/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pine, co vypadá tak nabalzamovaně, že by z fleku mohl ulehnout vedle Vladimira Iljiče, se vydává na sebevražednou misi. Není se co divit, když ho na břehu čeká massachusettská stíhačka, která ví všechno nejlíp, ale když vyjede autem do sněhové vánice, ani si neočistí boční okénko.. Půl tankeru, jeden malý člun, špetka napětí, dvě lžičky cukru, šedivá poleva vizuálu a navrch jako ozdoba pár umělých figurek. Toť Gillespieho recept na upečení mořského dramatu, u kterého by se šedému vlkovi Clooneymu klížily oči u kormidla.. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy jsem neviděl debilnější film podle skutečný události. Craig si hraje na jelena v říji, skáče z jedný věci na druhou a ještě se navíc musel praštit o futra svýho hodně malýho světa, pokud má pocit, že docílil reálnosti. Nějak se to tenkrát asi vážně odehrálo, tenhle film je ale spíš o tom, jak to bejt nemohlo. Přirozenější je totiž i Babiš při vysvětlování svejch příjmů. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Kvůli scénám na vodě stojí za to film vidět, ale jinak mi tyhle filmy připadaj čím dál víc stejný. Postavy nebyly moc dobře prokreslený ani zahraný a žádná mi k srdci nepřirostla, takže z toho bylo jen neosobní sledování pár šílenců, kteří se snaží neumřít. Film nepotápím jako naprostou kravinu jen proto, že to je podle skutečný události. Kdyby nebylo, tak bych něco takovýho považoval za krajně nepravděpodobný. Jo a pokud vyrazíte do kina, tak se vykašlete na 3D. Vůbec tu není potřeba a ztmavuje už tak tmavý scény, takže budete prd vidět. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Několik scén je doopravdy působivých, ale jako celek je film bohužel naprosto průměrný a nemám sebemenší touhu ho vidět znova. Dokud jsou v hlavních rolích rozbouřený oceán a lodě, šlape to velice pěkně, ale jakmile se na scéně objeví nějaké postavy, tak to jde do háje. Ani nevím, jestli mi víc vadil naprosto nevýrazný podpantoflácký hlavní hrdina, jeho otravně feministická snoubenka, jeho velitel s IQ tykve nebo politicky korektně obsazená posádka tankeru. Když se řeší samotná záchrana tak to ještě docela jde, ale co je vyloženě nesnesitelné, je celá ta romantická linka. Celkově průměrný, zapomenutelný film s trestuhodně odfláknutým 3D, na který se ale jednou podívat dá. /55% a 3*/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný čln CG36500, ktorý bol použitý pri záchrane preživších, stále existuje a je v skvelom stave v meste Orleans, Massachusetts. (Patrik256)
  • Když Miriam (Holliday Grainger) přijede na základnu pobřežní stráže, aby si promluvila s velícím důstojníkem Danielem Cluffem (Eric Bana), venku hustě sněží. Když ale ze základy odchází, můžeme si všimout předního skla na autě, se kterým přijela, že je čisté a nezasněžené. (Patrik256)
  • Během skutečné akce záchranná loď opravdu přišla o kompas během překonávání mělčiny před přístavem. Přesto v akci pokračovali a dokázali se také vrátit. (Jarek572)

Reklama

Reklama