Reklama

Reklama

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Okamžiky, kdy britská šéfová pokropí bez úspěchu zlosyna z automatu a pak se k němu otočí zády, aby všem ukázala, jak má dobrou neprůstřelnou vestu nebo když agentka Rapace vezme do týmu podezřele vlezlého Legolase bez luku a bezpečnostní prověrky, sráží staromilsky laděné Unlocked o level dolů. Sarkastický Malkovich zábavný, ani překombinovanost toho pokusu o zátěžovou zkoušku nebyla na obtíž, ale Aptedovi bohužel stačí jeden svět, kde vládne klišé.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ťažko si môžete užiť teroristicko - špionážny film, keď je od prvého zjavenia istého herca jasné, kto bude krysou. Veď ten človek nič iného v živote nehral. Z akého žartu tu bol obsadený Orlando Bloom to neviem, ale Noomi Rapace tiež nebol najpresvedčivejšia, chýba jej iskra. Od polovice filmu je vám jedno, ako to celé skončí. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stačil by lehce sofistikovanější scénář a mohl to být dokonalý ženský ekvivalent Jasona Bournea, ale i přes některé boty v podobě zbytečných twistů a podivných motivací jsem se bavil téměř dokonale. V první řadě je potřeba zmínit obsazení. Jestliže se dneska vedou spory o tom, která z hereček je nejideálnější pro roli akční hrdinky, tak já mám v tomhle případě jasno. Noomi Rapace navíc k tomu všemu ještě umí hrát. A když jí přihrávají taková jména jako Toni Colette, Douglas, jako vždy dokonalý Malkovich a překvapivě zábavný Bloom, tak není co řešit. No a pak je tu akce, která má koule, je přehledná, prostá digitálních nesmyslů a nebojí se nějaké té kapky krve navíc. To mi ke štěstí stačí. Praha v závěru je jen sladkou tečkou. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se agentka Alice Racine dočkala dalších filmů. 85% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, napínavé, nečekané, akční, teroristické. Po dlouhé době slušný špionážní film. Noomi byla skvělá, John je famózní i když hraje ve třech scénách. Děj byl plynulý, vcelku jednoduchý, pro mě spíš děsivé a strašně reálné. Fajn snímek. Bohužel si ho nebudu brzy pamatovat. ..ty záběry Prahy ke konci filmu, já nevím, tady je tak blbý světlo, že to vypadalo jak obyčejný český kriminální seroš.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Finále s výtahy/vysvětlováním/připitomělým jednáním padoucha je z řady neuvěřitelných. Když někdo něco tak důkladně naplánuje, aby to pak tak lajdácky odpískal, tak musí být divákovi smutno. Přitom to celé začíná velmi slibně. Boj s muslimy na evropské půdě je žhavé filmové téma, kdy další filmová zastavení nás v dohledné době ještě čekají. Tentokrát je agentka (nijak zvlášť zajímavá postava) Noomi Rapace zapletená do špinavé hry, ve které neví, komu věřit a divák je z množství postav a zbytečné překombinovanosti smutný podruhé. Potřetí pak z toho, kolik se na plátně objeví hereckých es: potěší ovšem snad jen šarmantní Orlando Bloom a sympaticky hláškující John Malkovich. Akce není zdaleka tak kontaktní, jak bych si přál, vyjma řežby v hotelovém pokoji se jí příliš nedočkáme, napětí s ohledem na přibývající scény a situace bez smyslu slábne. Navrch nemám rád divné náhody. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Štáb filmu měl zázemí mimo jiné i v areálu kolejí ČVUT v Podolí, kde si pronajali parkoviště pro své karavany. (mizziDOC)
  • Noomi Rapace (Alice) si zlomila nos, když byla omylem udeřena loktem při natáčení bojové scény. Rozsah zranění si uvědomila až mnohem později, a tak po krátkém výpadku vědomí trvala na tom, že bude pokračovat ve scéně. (veronikajel)
  • Při vjezdu Lateefa el hajjama (Aymen Hamdouchi) do tunelu na skůtru je na začátku vidět dopravní značka omezující maximální výšku vozidla na 3,4m. Tato část filmu se odehrává v Londýně, ale ve Velké Británii se používá imperiální systém (oproti metrickému, který se používá ve zbytku Evropy), na značce by tedy správně měla být i míra ve stopách, konkrétně 11' - 1 9/10" (od roku 2015 se pro tyto značky používá duální značení, tj. rozměr jak v metrech, tak ve stopách). Tato scéna i následné zadržení Lateefa byla natáčena v pražském Letenském tunelu. (Chevees)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama