Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film asi více zaujme fanoušky cyklistiky, protože tomuto tématu je věnovaná polovina filmu. V té druhé sledujeme jakože psychologický vztah mezi dvěma muži a zkoušku jejich kamarádství, ba přátelství (jako normálního přátelství, nic homo ani gay, mankote - což je děsné, že to v dnešní době vlastně musím vysvětlovat) ve chvíli, kdy jeden z nich je polda a druhý zdá se vrah své manželky. Je to docela předvídatelné, Brasseur, do té doby v roli docela pevně stojící, ve druhé polovině neví, jak svou postavu hrát, takže ji najednou hraje jako pitomečka a bláznaa přehání a přehrává až běda, nu a Trintignantovi stačí se tvářit jako vždycky. Takže ten konečný „střet“ mne nijak nevzal, ani to otočení rolí, kdo je hodný, a kdo zlý v očích ostatních. Poprvdě nejvíc mne zde bavila postava soudce, ale ten žel dostal jen málo prostoru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Nicolas Ribowski natocil jeden z najlepsich francuzskych filmov. Akcia ziadna, tempo je prvu polku filmu neskutocne pomale a Trintignant a Claude Brasseur nie su sympataci, ale potom v druhej polke filmu sa tempo rozbehne a odzneju nadherne dialogy a k tomu plus doslova perfektna rezia. Dal by som 5 hviezd, ale prva polka si to proste nezasluzi. 86 % ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak neokoukaný nápad. Jistě už to použili mnozí. Kde řádí sériový vrah, tam chce někdo udeřit stejně a využít situace. Na definitivní rozuzlení si musíme počkat. Ale do té doby se podle mě vyšetřování trochu táhne a směřuje dlouho odnikud nikam. Jedni policisté se neustále soustředí jen na Faqueta, druhý zase na to, aby ho bránil. A mezitím se točí v kruhu. Na můj vkus to nemá patřičný spád... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá detektivka, v níž obchodník s realitami využije brutálních vražd tří žen, aby se stejným způsobem zbavil své manželky. Alibi mu má dát jeho účast na cyklistických závodech party nadšenců, mezi nimiž je i policejní inspektor, jehož si obchodník zaváže nabídkou výhodné půjčky na koupi nemovitosti. Mám tyhle staré francouzské herce rád. Jen ten konec mi neseděl. Obchodníkovi se vražda jednoznačně neprokázala a inspektor se mu pomstí tím, že mu při závodech způsobí vážnější poranění. Tomu jsem jaksi neporozuměl. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Pro mě to nebylo úplně ono. K postavě Brasseura jsem si absolutně nic nenašel, kukučovi jaký měl se prostě nedalo věřit. Měl jsem taky občas pocit (což se mi stává u francouzské kriminálky málokdy), že děj se poměrně táhne a oplývá počtem mnoha hluchých míst. Pointu jsem si taky předstoval nějak jinak a asi mi ani nestojí za nějaké přemýšlení i když dobře sedla k tomu názvu. Naopak pochválit se musí třeba vynikajcí výkon Tringtignanta nebo geniální původní dabing (díky bohu, že jsem ho sehnal.) Ono to celkově nebylo nějak špatné, ale prostě od kriminálky z typické francouzské školy čekám víc.... Tím neříkám, že jsem měl jít na SW na Star Wars jako spolužák. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama