Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Pierre 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Pro mě to nebylo úplně ono. K postavě Brasseura jsem si absolutně nic nenašel, kukučovi jaký měl se prostě nedalo věřit. Měl jsem taky občas pocit (což se mi stává u francouzské kriminálky málokdy), že děj se poměrně táhne a oplývá počtem mnoha hluchých míst. Pointu jsem si taky předstoval nějak jinak a asi mi ani nestojí za nějaké přemýšlení i když dobře sedla k tomu názvu. Naopak pochválit se musí třeba vynikajcí výkon Tringtignanta nebo geniální původní dabing (díky bohu, že jsem ho sehnal.) Ono to celkově nebylo nějak špatné, ale prostě od kriminálky z typické francouzské školy čekám víc.... Tím neříkám, že jsem měl jít na SW na Star Wars jako spolužák. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak neokoukaný nápad. Jistě už to použili mnozí. Kde řádí sériový vrah, tam chce někdo udeřit stejně a využít situace. Na definitivní rozuzlení si musíme počkat. Ale do té doby se podle mě vyšetřování trochu táhne a směřuje dlouho odnikud nikam. Jedni policisté se neustále soustředí jen na Faqueta, druhý zase na to, aby ho bránil. A mezitím se točí v kruhu. Na můj vkus to nemá patřičný spád... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Nicolas Ribowski natocil jeden z najlepsich francuzskych filmov. Akcia ziadna, tempo je prvu polku filmu neskutocne pomale a Trintignant a Claude Brasseur nie su sympataci, ale potom v druhej polke filmu sa tempo rozbehne a odzneju nadherne dialogy a k tomu plus doslova perfektna rezia. Dal by som 5 hviezd, ale prva polka si to proste nezasluzi. 86 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že Vám nelže. Je to, bohužel, horší. On se zmýlil." Mám rád sportovní přátelství a kdyby toho nějaký kamarád zneužil a vraždil, tak bych ... mu asi poskytl alibi, protože přece byl celou dobu se mnou. Nebo nebyl? Bylo naprosto skvělé sledovat komisaře Servolla, jak se mu začal ztrácet asfalt pod galuskama a jak začal dumat o tom, co se to vlastně stalo mezi 16-tým a 19-kolem. Já si tedy dovolím podotknout, že kdybych jezdil pravidelně stejný okruh, tak bych páté kolo rozeznal od dvacátého asi jen podle toho, že ... vlastně nerozeznal. Takže Fagueta jsem taky viděl v 17. kole a basta. On to být nemohl, i když to možná udělal, ale kde je zbraň? Zamotané to bylo a mě to tedy dost bavilo. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

No pánové, po letech shlédnutá Mužská záležitost... paráda za 4*, ale mezi námi chlapi ta záležitost by si zasloužila možná i pět. Prostě za mě jistě 4,5. Já bych potřeboval ty půlky hvězd, protože buď by to bylo nefér k těm kouskům, které přeci jen jsou v něčem lepší a nebo je to naopak vůči těm, co jsem jim dal 4* a tato záležitost je prostě víc hlavně díky excelentním výkonům Trintignanta a Brasseura. I hudba šlapala do pedálů pěkně ikdyž Cosmova parketa je hudba ke komediím, kde se může pořádnějc vyřádit a šlápnout do pedálů :-) ... Doplňuji ještě po dalším shlédnutí k tomu dabingu pánů Mrkvička, Cupák... tedy to je zase naše česká "luxusní záležitost" - naprosto. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama